Dr. Mira Omerzel - Mirit: Veliki Misteriji se razkrivajo brez prestanka

Astronomska dognanja, dosežki znanosti, medicine in glasbe so se v preteklosti (še v srednjem veku) medsebojno dopolnjevali in služili drug drugemu. Duhovno iskanje življenjskih Resnic je zahtevalo vztrajno in natančno raziskovanje življenja, narave, telesa, vesolja, njegovih ritmov in tudi zakonitosti bivanja na Zemlji.

Dr. Mira Omerzel - Mirit: Veliki Misteriji se razkrivajo brez prestanka (foto: Ana Pišler) Ana Pišler
16. 12. 2015

Znanost je tako botrovala dragoceni umetnosti, polni skrivnostne simbolike in skrite povednosti, ki je močno vplivala na stanja človeškega duha, vsakodnevno življenje in običaje ter duhovna iskanja davnih iskalcev in bojevnikov.

Starodavni simboli kozmične (energijske) kače in svetega drevesa, ki simbolizira širjenje po osi zavesti, pa sveti ogenj preobrazbe, alkimija zvočnega valovanja svetih pesmi, ritmov, vibracij čustev in misli v starodavnih obredjih prenavljanja in samožrtvovanja slabega v sebi tudi ljudem današnjega časa šepeta o večnih skrivnostih življenja in smrti ter o močeh brezpogojne ljubezni, hkrati pa izpričuje brezčasno modrost starodavnih duhovnih bojevnikov. Ti so vedeli, kaj iščejo in kako. Veliki Misteriji se razkrivajo brez prestanka v vseh časih in kulturah. Le izslišati je treba! Pozorno izbran ustrezen zvok pa je neprecenljivo počelo harmonije, orodje uglaševanja in duhovne rasti ter blagostanja, tudi najučinkovitejše zdravilo, opomnik in gibalo (samo)urejanja. Nekatera ljudstva zvok in glasbo še danes postavljajo na oltar posvečenega in svetega. To si tudi zasluži.

Filozofije in življenja naših davnih zemeljskih prednikov so bili nadvse predano posvečeni pomembnemu cilju: duhovni preobrazbi, očiščevanju ovir na poti spreminjanja v širše in boljše ali k razsvetljenemu 'svečeniškemu' stanju vsepovezanosti, v katerem se človek končno in dokončno lahko izvije iz žalosti, zablod in konfliktnosti ter doživi mir in miroljubnost brez primere. Zelo zavestno so prednamci prebujali svoje speče sposobnosti, jih cenili ter mnogo bolj zavedajoče kot dandanašnji beli človek igrali igro življenja, ki jo na primer prav imenitno simbolizira majevska obredna igra z žogo. To so belci žal spremenili v tekmovalni nogomet, v šport, poln evforičnega in burnega čaščenja zgolj fizičnih spretnosti in tekmovalnega duha, ki povzroča nesrečnosti in vodi stran od bistva človekovih iskanj. Za stare Maje je bila obredna igra z žogo plemenita igra svečenikov, ki so poskušali simbolno vreči žogo skozi kamnit obroč vpet v stranico piramide, kar naj bi bilo izraz želje, da iskalec zadene ali dovrši svoje potovanje. Se prebudi na vseh ravneh resničnosti. Zmagovalce so Maji na stelah prikazovali brez glav. Glava namreč razmišlja. Toda kdor uspe zaustaviti brbotanje uma, je dosegel bistvo: vsepolno tišino Praznine in uma, Prabitnost, celovitost, popolnost. Življenjska igra na Zemlji se tedaj konča.

V nekaterih kulturah preteklosti so skrbno vzpostavljali gradnike kozmične zavesti na Zemlji in polnino zavesti o dogajanju na Zemlji in v sebi. Vsepovezanost kozmične zavesti je nosilka blagostanja, ljubezen pa uresničevalka. Namen človekovega bivanja in smisel življenja je v svoji biti še vedno enak kot nekoč: to je doseči končno postajo – prebujenje ali razsvetljenje. Nato se začnejo odvijati novi razvojni cikli, a ne na Zemlji, temveč drugje v kozmičnih prostranstvih, pravijo stara znanja, in drugače.

Glasba je bila v preteklosti v prvi vrsti zvočna terapija in zato nepogrešljiva. Neizmerno sem vesela, da sem se rodila z glasbenim talentom. Z zvokom, pesmimi in igro na glasbila različnih civilizacij ter časov, še posebej pa z izjemno kozmično zvočno-energijsko kirurgijo, ki je daleč v preteklosti sodila med posebne človekove sposobnosti in darove, lahko ljudem imenitno pomagam pri dojemanju zapisanega. Da lahko pomagam ljudem pri samourejanju in uglaševanju vsega razglašenega ali bolnega, je zame velika čast. Čast izbranega. Ne vem, s čim sem si prislužila to izjemno posvečenost. Priučiti se tega ni mogoče. Preprosto se dogodi, če in ko so pogoji za to vzpostavljeni. Vem le, da moram s temi darovi služiti človeštvu. Naj ljudje najdejo svoje skrite kamrice neštetih možnosti ter plemenito sozvočje. Planetu naj bo vrnjeno MILOZVOČJE. Kot varuhinji staroslovenske, slovanske in svetovne duhovne in glasbene dediščine mi je naložena težka, a lepa naloga, ki jo opravljam tudi ob podpori ansambla Vedun – Mojke, Tineta, Igorja in po novem še Polone. Le z izjemno delavnostjo in disciplino (po 16 do 20 ur na dan, saj spim le od 2 do 4 ure) mi uspeva uresničevati tisto, kar mi nalaga Univerzalna Inteligenca življenja ali Počelo. Naj bo tako še naprej!

Dr. Mira Omerzel - Mirit

Foto: Smiljan Šiška

Moje knjige s skupnim naslovom Kozmična telepatija ali modrost onkraj misli in slišnega zvoka preteklosti za prihodnost govorijo skozi okno zavesti o razsežnostih zvoka, ki je v svoji biti prav vse. Praktično pa v knjigah zapisane besede, kanalizirane po nareku Univerzalnega Logosa in kozmičnih Mojstrov, osmišljajo še zgoščenke in DVD-ji mojega ansambla Vedun. Teorija brez prakse zame nima pravega in celovitega pomena. Vse, tudi fizična telesa, misli in čustva, so frekvenčna – in zato tudi zvočna – valovanja. Vsaka vibracija poseduje različne zvočne kvalitete ali darove. Te frekvence sprejemamo podobno, kot radijski in TV-sprejemnik lovi signale iz oddajnika. Seveda pa frekvenčno pulziranje ustvarjamo tudi sami s svojimi mislimi, občutki in glasbo, ki jo pošiljamo v svet. Moje pisanje je namenjeno oživljanju starodavnih modrosti neštetih generacij jasnovidnih in jasnoslušnih dostojanstvenikov minulih dob, ki so se, podobno kot mi danes, trudili za boljši jutri. Njihova šamanska potovanja v središče vesolja, galaksije in samega sebe pa pojasnjujem tudi z dognanji sodobne znanosti, zlasti kvantne fizike, astrofizike in mikrobiologije, psihologije, primerjalne etnologije in etnomuzikologije, predvsem pa z lastnim izkustvom. Moj um marsičesa ne bi znal pojasniti. Odpiranje vseprisotnemu znanju ali Namemu znanju Univerzuma mi je odprlo nova vrata ter dodalo znanstvenemu in avtobiografskemu zapisu kanalizirana pojasnila – čemu tako, zakaj in kako. Kdor bere moje knjige ali posluša naše nosilce zvoka, bo med tem izkusil nove dimenzije zavesti – vibracije Univerzalnega v materialnem svetu. Kozmično zavest.

Znanost o slišnem in neslišnem zvoku v prvi vrsti na temelju lastnih izkustev in raziskovanj klešem že 45 let. Zapisano sem začinila še z lastnimi zanimivimi doživetji med šamani, duhovnimi učitelji in zdravilci različnih kultur. Med njimi sem bivala vsako leto (vse od leta 2000 dalje) še zlasti v času letnega dopusta. Starodavna in novodobna znanja v svojih pisanjih in glasbenih delih povezujem v enovito planetarno učenje. Mnogi modreci različnih kultur so to pisanje označili za sveto. Tako celo že v času, ko sploh še nisem vedela, da bodo moja popotovanja in bivanja med njimi porodila številna javna osveščevalna predavanja ter obsežno knjižno delo: zajetno knjižno serijo (do zdaj vsaj 10 knjig) z naslovom Kozmična telepatija ali modrost onkraj misli in slišnega zvoka preteklosti za prihodnost, pa tudi druga pisna dela, znanstvene razprave o glasbilih in glasbi, pa znanstvena dela ter pisanja v obliki pravljičnih pripovedi ali v verzih. Vsako leto izpeljem od 50 do 100 predavanj in delavnic na duhovne teme ter seveda letno od 5 do 10 koncertno-terapevtskih oživljanj svetih pesmi in zvočnih formul različnih celin, tudi v obliki radijskih in TV-posnetkov ter zgoščenk. Vsak teden pa potekajo kozmične zvočno-energijske kirurgije. Moje knjige ne sodijo v lahkotno čtivo. So za zahtevnejše bralce. V nasprotnem bi bilo premalo pozorno in neustrezno ter celo žaljivo za imenitne modrosti preteklosti. Koncerti pa ne služijo zabavi, temveč so resno duhovno opravilo.

Širjave zavesti zahtevajo širok spekter besed in misli ter zahtevajo tudi znanstvena pojasnila, ki služijo boljšemu dojemanju in sprejemanju duhovnih sporočil. Vesela sem vsakogar, ki z veseljem prebere moje zapise ali prisluhne in se prepusti glasbeno-terapevtskemu delu ansambla Vedun. Da me in nas kdo opazi, je verjetno zato, ker očitno že sozveni s knjižnimi in zvočnimi vsebinami, njegova zavest pa se oglaša v tonih brezčasnega in večnega duha. Tako povezujem‑o preteklost s sedanjostjo in prihodnostjo, planet Zemljo pa v eno samo veliko družino.

Dr. Mira Omerzel - Mirit

naslovna fotografija: Ana Pišler, Veduna

____________________________________________________________________________________

www.vedun.siwww.youtube.com/user/ansambelVEDUN; www.facebook.com/ansambelVEDUN

www.veduna.si; www.youtube.com/user/katedraVEDUNA; www.facebook.com/katedraVEDUNA

www.kozmicna-telepatija.si