Duhovni pomen cvetja

Prepoznavanje duhovnega pomena cvetja ni nekaj, kar je mogoče storiti z umom, je poudarjala duhovna učiteljica The Mother (Mati). "Vstopiti moraš v samo naravo cveta. Ko se povežeš z njegovo notranjo resnico, veš, kašen pomen ima."

Duhovni pomen cvetja (foto: Shutterstock) Shutterstock
18. 7. 2014

"Gre za mentalno projekcijo. Ne gre niti za zaznavo niti za občutek, temveč za nekaj od obojega, za posebno vibracijo. Kadar si v stiku s cvetom, ko ga čutiš in se uskladiš z njegovo vibracijo, prejmeš vtis, ki ga lahko prevedeš v misel. Rože so instinktivne. Niso le ekstremno občutljive na energije, ki jim jih namenjamo, temveč tudi same oddajajo energijo. Še več, rože nam lahko odgovarjajo in vibrirajo v stiku ali projekciji ter sprejemajo pomen.

Rože čutijo našo naklonjenost – če jih pravilno negujemo, če jih imamo radi, če se jim čutimo blizu, bodo cvetele v veliko večji harmoniji in sreči, bolje bodo rasle in živele dlje.

Rože so žive in občutijo, zato je do njih treba biti nežen in pozoren, in vedno trpijo, če so zaprte v sobi."

Ljubezen do rož nas torej odpira za njihov globlji pomen. Z njimi lahko komuniciramo, se pogovarjamo in jih poslušamo – to ve večina vrtnarjev in veliko otrok. Vsi pa lahko eksperimentiramo.

Celoten članek o duhovnem pomenu rož lahko preberete v poletni številki revije Sensa.