Na svetu ne obstaja "božja kazen"

Živimo v vesolju, ki deluje po načelu vzroka in posledice. Vsaka misel, vsak občutek in vsaka beseda je posledica nečesa, kar se je zgodilo. 

Na svetu ne obstaja "božja kazen" (foto: Pexels) Pexels
20. 2. 2020

Vse, kar naredimo, in tudi tisto, česar ne naredimo (npr. zanemarjamo ali ne upoštevamo svoje sposobnosti za pomoč drugim), ima energetski učinek.

To pomeni, da vsaka posamezna misel, beseda in dejanje učinkuje vzajemno, torej po principu vzroka in posledice. Če natančno pogledamo v preteklost, odkrijemo ogromen preplet vzrokov in posledic.

Zakon vzročnosti namreč ohranja energetsko ravnovesje vesolja. Na materialni ravni vpliva na nenehno preobrazbo vsega otipljivega, na duhovni ravni pa v nas spodbuja učni proces - žanjemo le to, kar sejemo.

Bolezni, okoljske katastrofe, vse več nasilja v šolah - so to res gola naključja? Nikakor. To so posledice tega, kar človeštvo - na individualni in kolektivni ravni - počne oziroma česar ne počne.

Zakon vzroka in posledice vzpostavlja vez med človeškimi bitji in njihovimi dejanji ter kot duhovni zakon omogoča predvidljivost posledic. Na svetu ne obstaja nič takega kot božja kazen. Vse dogajanje usmerja jasno načelo vzročnosti.

Iz knjige Ho'oponopono: Havajski obred odpuščanja - ključ do polnega življenja

www.cangura.com