Duhovni zakoni: Vse vibrira

Na začetku je bila beseda, bil je zvok in bilo je prvotno sozvočje. Vse vibrira. V vesolju nič ne miruje. Vse niha, ritmično utripa, kroži in se premika. stari Grki so dejali, da se vse pretaka. V vsakem trenutku v vsaki celici našega telesa poteka na tisoče mikrokemijskih procesov.

Duhovni zakoni: Vse vibrira (foto: profimedia) profimedia
9. 1. 2017

Zvok ustvarja razpoloženje. Večkrat pri svojih opisih uporabim izraz "dobre vibracije" ali pa "neprijetno vzdušje" (neprijetna vibracija). Za tovrstno zaznavo smo ljudje opremljeni z nekakšno "anteno" in ko vstopimo v nek prostor, v srcu začutimo "od kod prihaja glasba".

Vesolje je neke vrste veličastna simfonija, ki jo ustvarjamo vsi ljudje in vse stvari; vsi, ki oddajamo vibracije, smo med seboj povezani in vplivamo drug na drugega. Vsi atomi oddajajo in prejemajo energijo. Podobne vibracije se povezujejo v skladu s tako imenovanim načelom sozvočja. Podobnosti se privlačijo.

Odnos tiran-žrtev deluje podobno kot valovi, ki se dvigujejo in spuščajo ter tako ustvarjajo usklajeno valovanje gladine.

Valovi in doline drug drugemu sledijo in drug drugega krepijo. V trdnem medčloveškem odnosu je enako - v tandemu je ena plus ena vedno več kot dve, saj se posameznika vzajemno navdihujeta, si postavljata izzive in se spodbujata. Če se harmonično nihanje poruši, hitro začutimo neravnovesje v odnosu. Oba udeleženca odnosa lahko s svojimi veščinami in trudom močno prispevata k vzpostavitvi harmonije.

Vsako nesoglasje, vsak predsodek, vsaka sodba, nesreča in pritožba povzročijo izgubo energije ("Prezaposlen/a sem!") in neuglašenost ter razglašenost ("Tega ne morem več poslušati!"). Neuglašenost izključuje ljubezen ter povzroča bolezen in odtujenost ("Hočem stran!").

Na drugi strani pa uglašenost in iskrena naklonjenost krepita zdravje in enotnost. Ker vse na svetu vpliva na vse ostalo. lahko samo prispevamo k boljši uglašenosti, če odkrijemo in sprejmemo svoj delež "krivde" za disharmonijo in začnemo s procesom zdravljenja. Vsi smo del tega sveta. Ko zdravimo sebe, zdravimo svet.

Če se kjerkoli pojavijo motnje, jih ljudje začutimo v sebi. Ko spoznamo, da smo k nastanku motenj prispevali sami in ponovno vzpostavimo harmonijo, aktivno sodelujemo v procesu zdravljenja sveta.

Ulrich E. Dupree v knjigi Ho'oponopono: Havajski obred odpuščanja - ključ do polnega življenja; www.cangura.com

Duhovni zakoni: Zakon vzroka in posledice

Duhovni zakoni: Vse je povezano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri