Duhovnost in Nova doba, 2. del

Življenje teče v majhnih korakih in sčasoma pridemo do prelomnice oz. preizkušnje, ki nas lahko dvigne na višji nivo našega zavedanja in razvoja.

26. 7. 2012

Bližnjice so ponavadi korak nazaj, saj si v vsakdanjem življenju nabiramo izkušnje, določeno kilometrino, ki nam prav pride takrat, ko pride trenutek oz. situacija preizkušnje, ki jo lahko s svojo kilometrino in izkušnjami uspešno opravimo, zaključimo določen proces in se dvignemo novim izzivom nasproti.

Če hitimo in delamo bližnjice, ponavadi takih preizkušenj ne opravimo in se začnemo vrteti v krogu, iz katerega težko najdemo rešitev, saj se vračamo na začetek in situacija se ponavlja in ponavlja. Podobno je tudi z duhovnimi preizkušnjami. Ko dosežemo neko stopnjo zavesti, se od nas pričakuje, da prepoznamo težavne situacije, se jim izognemo in rastemo v čisti energiji. Včasih se bomo srečali s preizkušnjo, da nas bo nekam vleklo, v neko duhovno situacijo, kraj, delavnico... a predem smo tam, jo lahko prepoznamo kot za nas škodljivo in se pravočasno umaknemo in ohranimo našo energijo čisto. Res je da smo vsi lahko ljubezen, a je ne prepoznamo, ko ne izkušamo svojih nasprotij. Ko pa smo že dvignili svojo zavest na visoko raven, pa moramo vse zgoraj naštete situacije prepoznati kot preizkušnjo in pravilno odreagirati v določenem trenutku, z vso svojo modrostjo in se postaviti na pravo stran, ko nam je poslana določena preizkušnja, ki nam omogoča rast. Tako ne boste potrebovali več šolanja v nasprotjih, ampak sledite svoji svetlobi.

Ravno tako se moramo naučiti čuvati in usmerjati svojo energijo. Ko je naša energija v povprečju, je ne rabimo ščititi. Ko pa se začnemo energetsko dvigati nad povprečje, pa kmalu pridemo v situacijo, ki nas uči kako moramo zaščititi svojo energijo. Energija v prostoru, se že po naravnih fizikalnih zakonih izenačuje, teži k ravnovesju. Če je npr. v enem prostoru vroče, v drugem hladno, ko odpremo vrata med njima, se bo temperatura začela izenačevati. To so procesi ki se dogajajo avtomatsko. Ravno tako ko se nekdo z visoko energijo sreča z nekom ki ima nizko energijo, in če bosta nekaj časa fizično zelo blizu, se bo njuna energija začela izenačevati.

To je proces, ki se dogaja sam po sebi in ga lahko preprečimo samo, če vzpostavimo energetske duhovne zaščite. Le to naredimo tako, da v mislih, pred tem srečanjem, prosimo svoje duhovno vodstvo da zaščito pred energijo te osebe ali pred odtekanjem energije... Tako se bo proces izenačevanja energije ustavil oz. se sploh ne bo začel. Seveda zaščita lahko ob neustreznih energetskih pogojih popusti. Gravitacija in gostota zemlje, sta za duhovna bitja zelo izčrpavajoči in zato, za svoje optimalno delovanje, rabijo zemeljsko podporo, ki jo sami ustvarimo s svojo energijo. Ko je ta čista in visoka, v taki podpori, lahko naša duhovna pomoč deluje z vso svojo močjo in podporo duhovnega sveta. Ko pa se naučimo zaščite pravilno usmerjati, bodo sčasoma postale avtomatske, vmesno obdobje pa nas šola iz situacije v situacijo. Če nas je nekdo kdaj povabil na kavo, ker je bil v določenih težavah, po pol urce poslušanja težav, smomse počutili bistveno drugače kot prej, ražen če smo se že naučili uporabljati zaščite. Posledica učinkovitega ščitenja svoje energije je tudi to, da nas sčasoma nekateri ne bodo poiskali samo takrat, ko so v težavah...

Višji kot je naš razvoj, težje preizkušnje se nam postavljajo na pot, a vedno samo take, ki smo jih sposobni premagati. Torej vsakdo dobiva preizkušnje na svojem nivoju. Duhovna pomoč nas usmerja na pot preizkušenj, ko pride čas da duhovno zrastemo. V trenutkih odločitev nas duhovno vodstvo pusti, da se sami odločamo, saj se nekdo drug ne more odločati namesto, ker je naše življenje samo naše, in če bi se nekdo drug odločal namesto nas, potem to ni več naše življenje.... Kar pa je v nasprotju z duhovnimi zakoni.

 

Povzeto po meditaciji in predavanjih na duhovnih tečajih s Sandijem, julij 2012

Zapisala Mojca

www.meditacija-sandi.com

www.facebook.com/meditacija.sandi

Pričevanje ene od udeleženk na Sandijevi meditacijah

Z vami želim podeliti spoznanje z ene od zadnjih torkovih meditacij s Sandijem. Iskreno si želim, da se širi zavedanje o pomembnosti stanja odprtosti in prepuščanja energijam na Sandijevih meditacijah, ker se le tako lahko manifestira učinek energij, ki so prisotne na meditaciji, v vaše najvišje dobro. To pomeni, da darovi oziroma vaši potenciali, ki se vam v vašem življenju še niso manifestirali, a so vam v tem življenju namenjeni, dobijo možnost, da se vam zavestno odprejo. Zavedanje je kakor luč v temi. Naj sveti! Pomembna ovira pri doseganju stanja odprtosti je aktivnost vašega uma. Stanje vašega uma vas ovira, če se med meditacijo ubadate z analiziranjem dogajanja ali mislite na karkoli, kar ni meditacija. Narava uma ni praznina ampak detajl, ki sicer zakrije večji del resničnosti. To je tako, kot da ste zaprti lesenem zaboju. No, kaj vidite? Uma ni potrebno zanikati, ga obsojati ali kako drugače preganjati, raje ga zaposlite, dajte mu to, kar potrebuje njegova narava. Za začetek ga lahko zaposlite npr. z opazovanjem vašega diha. Naj bo um vaš služabnik, ne vaša ovira. Druga ovira je odsotnost brezpogojne predaje. Realizacijo vašega potenciala v vas, tukaj in zdaj, ovirajo predvsem vaša pričakovanja glede učinka meditacije in načina njegove realizacije. Pričakovanja so kot bič, ki udarja po zraku in ustvarja pregrade. Vizualna in druga pričakovanja načina realizacije rezultata naredijo med vami in vašim potencialom sicer majhno luknjo v pregradi. Vendar kaj boste, če je potencial tako velik, da se skozi to luknjo ne more realizirati, ali je njegova narava drugačna od pričakovane? Zato potencial morda lahko sicer tudi že vidite, čutite, vonjate, slišite,.. vendar ostajate vi na eni strani pregrade, potencial pa na drugi strani in življenje ostane v tem delu nespremenjeno. Zavrzite vse, kar ste naučeni iz knjig pripovedovanja drugih, in se brezpogojno predajte Bogu in nosilcem luči, ki so v Njegovem imenu prisotni! In ko to prejmete, z zavedanjem stopite v preizkušnje, da se vse, kar je v osnovi že združeno in eno, izrazi tudi v vašem vsakdanu. Zgodi se!

Hvala Bogu in vsem njegovim pomočnikom, med katere prištevam tudi Sandija z vso prisotnostjo na torkovih meditacijah. Serafina

Duhovnost in Nova doba 1. del