Energija se odzove na dejanje, na izraz zavesti

Energija se odziva na igro vaše zavesti. To pomeni, da se energija dobesedno uskladi z vašo zavestjo.

Energija se odzove na dejanje, na izraz zavesti (foto: Shutterstock) Shutterstock
31. 8. 2015

Večina ljudi se ne zaveda svoje zavesti. Morda se zavedajo svojih misli, ampak pri zavedanju zavesti gre bolj za občutek. In na to se energija odzove, kajti resnični občutek, ki ga jaz imenujem čutna inteligenca – človeška čutila in čut Jaz sem – vsebuje strast. Naj bodo to žalost ali depresija, veselje ali sreča, obilje ali pomanjkanje, je v njem strast, sijaj. In ta sijaj je tisti, ki prikliče energije – količino energije, vrsto energije in določeno ravnovesje negativnih in pozitivnih delcev – ki ustvarijo realnost.

Vaša strast in sijaj sta tista, ki ustvarjata energijo, ne um ali misli. Zato nisem bil nikoli ljubitelj afirmacij; te so zelo mentalne. Če želite spremeniti svojo sedanjost z afirmacijami, boste nazadnje razočarani. Mislili boste, da niste preveč dobri v kreiranju. Ne, težava je drugje: afirmacije so mentalne in v sebi nimajo veliko strasti.

Prav tako nisem ljubitelj tako imenovanega zakona privlačnosti. Princip je dober, vendar se samo izvajanje nagiba dosti bolj k umu kot k strasti. Pravzaprav je okoli zakona privlačnosti veliko strahu: "O moj bog! V svoje življenje bom pritegnil napačno stvar. Bolje, da ne storim ničesar. Bolje, da se skrijem! Morda sem pomislil nekaj napačnega." Pravzaprav misli niso zelo močne, ker v njih ni veliko energije. Ampak strah, da nekaj delate narobe – ah, ta pa ima strast v sebi! Magnetizem ali privlačnost strasti pravzaprav ustvarjata realnost, ne glede na to, kakšne besede so v ozadju strasti.

Energija se odzove na dejanje, na izraz zavesti. Celo kadar se ne zavedate prav dosti svoje zavesti, se energija še vedno odziva. Celo če je vaša zavest nizka in se skriva, se energija temu primerno odzove.

BODITE KOT MOJSTER, HODITE KOT MOJSTER

Kaj storiti? Torej, o tem lahko govorite, razmišljate ali pa ustrezno ravnate. No, začnimo z nečim zares osnovnim – s hojo. Hoja vas malo spravi iz glave, v telo. Nekaj občutite. Hoja je odlična, da začnete ravnati kot Mojster, celo če samo igrate, celo če mislite, da se popolnoma pretvarjate. Dejstvo, da to počnete in si dovolite, spremeni energijsko dinamiko. Torej, vstanite in začnite hoditi, kot da ste že Mojster. Na začetku sem vam bo morda zdelo čudno in neudobno. Mogoče boste imeli občutek: »Oh, to res nisem jaz.« Da, pravzaprav ste, če tako izberete. Ali si resnično želite biti Mojster? Potem začnite hoditi, kot da ste!

Vidite, vse energije se bodo odzvale, celo če se boste pretvarjali, kajti, no, vse je iluzija. Vse je igra. Kmalu boste spoznali, da je bilo vse do zdaj le igra – lepa, dobro odigrana, dobro zrežirana igra, podprta z energijo in drugimi ljudmi – ampak še vedno samo igra.

Resnični razlog, zakaj se držite nazaj ali se počutite zaskrbljeno ali nelagodno glede tega je, ker deluje. "Oh, presneto, resnično lahko spremenim svojo realnost! Resnično je tako preprosto. Morda zaenkrat ne bi še ničesar naredil, kajti mogoče bi naredil kaj narobe." Ampak zapomnite si, da ste v prostoru zavesti, kjer ne morete narediti ničesar narobe. Resnično ne morete. Je samo del življenja. Je samo izkušnja.

Odložite zdaj knjigo in se malo sprehodite po sobi. Zares izkusite, kako hodi Mojster.

Celo če ste samo igrali, boste takoj opazili nekaj stvari. Hodite malo bolj vzravnano, malo više, z malo več zavedanja, kot ga imajo vaši običajni drsajoči koraki. Če boste hodili okoli ljudi, boste zaznali več očesnega stika z njimi. Opazili boste, da stvari, ki so bile morda malce strašljive, nenadoma postanejo dosti lažje. Morda je malo vznemirljivo in zabavno hkrati. Ko hodite kot Mojster, prihajajo energije k vam drugače. Celo če se zgolj pretvarjate, je tok energije drugačen.

Tukaj potem postane resnično, če tako izberete. Pravzaprav pojdite ven in hodite kot Mojster nekaj časa. Dovolite si to začutiti in resnično to počnite. Opazujte, kako to občutite, kako vas gledajo drugi ljudje, kako občutite življenje okoli sebe. Opazite razlike, ko hodite kot Mojster.

Morda boste to prvič raje naredili v naravi. Tam je preprosto hoditi kot Mojster, saj veste, da vam drevesa ne bodo kradla energije in da vas tla ne bodo posrkala vase. Naravno okolje je harmonično. Ko odprete svoje zavedanje v prostorih, kot sta nakupovalni center ali železniška postaja, je lahko na začetku zelo boleče, saj vas skrbi, da bi vas lahko začela napadati fizična energija drugih ljudi. Ne bo vas. Lahko bi poskušala, lahko bi se malo igrala, ampak navsezadnje vas ne bo napadla. V bistvu boste odkrili, da vas energija drugih ljudi, njihova zavest, pravzaprav časti. Oboževali vas bodo.

Ko hodite kot Mojster, se vaši čuti odprejo. Vidite, slišite in čutite več. Vse se odpre, če si to želite.

Ko si resnično dopustite in hodite kot Mojster, se vaše dihanje spremeni. Postane malo globlje, intenzivnejše. Ko igrate in hodite kot Mojster, dobesedno vdihnete več kisika. Vaše telo pravzaprav vsrka več življenjske energije, kot če bi se obnašali kakor omejen človek. Dobesedno odpirate se in dovolite, da v vaše fizično telo vstopi več energije.

Ko to počnete, začne pritekati več in več kozmične energije, nato kristalne energije in navsezadnje vaše jedrne energije. Spoznali boste, da vam ni treba več vnašati toliko energije, na primer iz hrane ali sončne svetlobe. Toda ko ju uporabljate, vaše telo ve, kako ostati v ravnovesju.

Ko hodite kot Mojster, začnete dihati kot Mojster. Prav zdaj je vaše dihanje plitko, telo si vzame toliko, kolikor nujno potrebuje. Ko hodite kot Mojster, se vaše telo in celo zrak okoli vas odzoveta temu primerno. Več vnesete v telo in zato dobesedno absorbira več energije, ki pride vanj z zrakom. Ne boste tako utrujeni, saj dodatni kisik očisti misli in možgane in potem je še lažje hoditi kot Mojster.

Igrajte se s tem. Hodite kot Mojster, kjerkoli ste. Opazite razliko v dihanju, v tem, kako se počutite. Jejte kot Mojster. O, Mojstri lahko pojedo zelo veliko! Izkusite razliko v zavedanju vsega – okusov, hrupa okoli sebe, tega, kar počnete, kako se počutite – vsega!

Hodite kot Mojster v igri vaše zavesti.

Celotno poglavje iz knjige Igra zavesti Adamusa Saint – Germaina lahko preberete v tiskani Sensi junij/julij

Adamus Saint-Germain je Profesor, Mojster in Učitelj Škrlatnega kroga, ki prinaša sporočila Nove Energije skozi Geoffreya Hoppeja. Bil je izredno bitje, ki se je pojavilo že v mnogo utelešenjih, svetovalec kraljev in odličen alkimist. Izjemen je bil pri delu z energijo. Trenutno je tukaj, da poučuje Učitelje Nove dobe.

Knjiga je izšla pri založbi Nova; cena: 27,60 evrov

Igra zavesti