Jin in jang: Igra energij med moškim in žensko

15. 9. 2021
Deli
Jin in jang: Igra energij med moškim in žensko (foto: pixabay)
pixabay

Če razumemo, kako se igra jina in janga izraža v našem življenju, odnosi med spoloma vsekakor postanejo zanimivejši in enostavnejši. Življenje postane pot za raziskovanje ter doseganje ravnovesja oziroma harmonije znotraj nasin naših odnosov.

Brez razumevanja in prefinjenega zavedanja, da je naravno občutiti in biti drugačen, so moški in ženske pogosto v konfliktu, saj mnogi pričakujejo, da bo partner enak, kot so sami. Veliko ljudi se pritožuje nad partnerjem, češ da ne vidi stvari tako kot oni ali da jih ne izvaja enako kot sami.

Na poti do skladnosti in harmonije je veliko bolje sprejeti drugačnost ter jo uporabiti za medsebojno naklonjenost in raznolikost. Ko ljudje pozabijo to resnico, se zlahka vznemirijo in razočarajo nad nasprotnim spolom, toda če te razlike in drugačnosti spoštujemo, lahko na vrtu ljubezni negujemo cvetove harmonije.

Mešanje

Ko se moški vzburi, je njegova energija bolj vroča, ko pa se vzburi ženska, občuti prijeten hlad. Kadar se v spolnem odnosu pomešata moška in ženska energija, pride do izmenjave tople in hladne energije. Taoisti pravijo, da pride do izmenjave jina in janga, kar je z vidika narave bistvo spolnosti. Takšna izmenjava se obema obrestuje z zdravjem, močjo, sposobnostjo in možnostjo nadaljnjega razvoja.

Spolni odnos torej v resnici ni nič drugega kot mešanje moških in ženskih energij. To vzajemno igro jina in janga lahko v naravi vsakodnevno najdemo v nešteto pojavih in oblikah. Če pogledamo samo Sonce in Luno, svetlobo in temo, zimo in poletje, počitek in dejavnost, vdih in izdih, levo in desno ...

Igra

Igra jina in janga je zanimiva tudi v postelji, saj moški potrebuje do vrhunca le dve minuti, ženska pa dvajset minut samo za pripravo na spolni odnos. Če gledamo racionalno, bi moral moški pri spolnosti vzdržati desetkrat dlje, samo da bi žensko lahko pripravil na spolni odnos, nato pa razviti moč, da jo pripelje še do vrhunca. Čas med njunima potencialoma je karseda daleč narazen.

Zakaj je potemtakem narava moškim "zakuhala" ognjevitost? Odgovor se glasi: zaradi ravnovesja. Moški kot ognjen pristop (jang) bi moral ravnovesje v življenju najti skozi vodni pristop (jin). To pomeni, da bi moral moški, da bi lahko umiril svoj ogenj in obvladal energijo, razviti nežnost in potrpežljivost.

Ženska bi na drugi strani morala postati bolj dejavna in delujoča, kakor ogenj, da ne bi zaspala v svoji pasivni (jin) naravi. Postati mora dejavna pri spoznavanju same sebe, hkrati pa ne sme izgubiti miline in sproščenosti.

Ohranjanje ženske narave je ključnega pomena za pravilno mešanje energij in doseganje orgazma. To ji bo omogočilo, da se bodo po dvajsetih minutah njeni organi dovolj sprostili, da lahko prispevajo energijo, ki jo bo pripeljala do orgazma. Ukvarjanje s tem se izplača obema, saj v zameno dobita energijo, ki ju bo uravnovesila in jima podarila globlji orgazem.

Počasi

Moški ve, da lahko do pravilnega mešanja energij pride le, če žensko prej "segreje". Ali kot pravi znani taoistični pregovor: "Moški ve, da ni varno pluti po nizkih vodah, " kar pomeni, da ne sili v spolni odnos, če ga ženska ne povabi.

Ženska, ki ni segreta, moškemu ne more ničesar vrniti. Da se ženska segreje, potrebuje predigro, romantične poglede, nežno poljubljanje in strastno objemanje. Primerno segreta in sproščena ženska bo moškega tudi prijetno hladila, tako da bo lahko dalj časa vzdržal.

Saj veste, če naj ogenj dolgo gori, ga je treba počasi razplamteti. Pri tem pomaga tudi poljubljanje po francosko, saj slina hladi ogenj.

Seks kot dotik, pogled ali misel

Moški se mora naučiti, kako disciplinirati svoje spolne impulze, da mu ne bo treba skočiti vsakič, ko se mu prebudi spolna energija. Ženska pa mora poskrbeti, da je njena spolna energija pretočna in pripravljena. Potem lahko zelo enostavno uporabita to, kar jima je dala narava, uživata in se izgrajujeta še naprej.

Ko je njuna energija polna, moški in ženska nista omejena na spolne tehnike, ampak lahko spolni odnos doživita že skozi dotik, pogled ali celo misel.

V čustovanju obratno

Če so v spolnosti moški kot ogenj in ženske kot voda, je v čustvovanju situacija prav nasprotna. Kadar gre za čustva, so ženske bolj ognjene, moški pa se odzivajo bolj vodéno. Za ogenj je značilno, da se odzove hitro in pretirano. Ženske se pogosto prehitro odzovejo in prehitro rečejo kakšno nepremišljeno besedo. Moški so v nasprotju z njimi pri čustvih bolj obotavljivi.

Ženskam je zelo preprosto izraziti čustva, se razburiti, jokati ali občutiti, za moške pa je vse to pravi izziv. Moški so pri čustvih bolj racionalni, čustveno se bodo odzvali le v skrajnih situacijah. Iz vsega navedenega je razvidno, kako se moški in ženske uravnavajo na spolnem in čustvenem področju. Ženski čustveni ogenj odpira in greje čustveni center moškega (srce), moški spolni ogenj pa pomaga odpirati in segreti ženski spolni center (palača jajčnikov).

Manifestacijo ognja (razširjanje) lahko opazimo na fizični ravni, ko se moški razširja iz spolnega centra (penis), ženske pa iz srčnega centra (dojke). Ker je razširjanje bolj jang lastnost, to razkriva, da je ženska na čustvenem področju bolj jang, medtem ko je moški bolj jang na spolnem področju.

Telesne značilnosti nakazujejo energetsko in čustveno naravo ženske in moškega, zato si lahko tako razložimo naravno delovanje moškega in ženske.

Poglejte si še: Odnosi: moški in ženska sta odpovedala pri igranju njunih naravnih vlog