Kako priklicati angela zdravilca?

Tako kot na Zemlji tudi v svetu angelov (astralu) obstaja hierarhija, razdeljenost različnih področij dela. Tako kot na Zemlji obstajajo tudi v svetu angelov dan in noč, dobro in zlo, pozitivno in negativno.

3. 11. 2015

Tokrat bom opisal angela 'zdravilca' – kako ga priklicati in uporabiti njegovo pomoč.

V zadnjem času je v različnih medijih veliko govora o angelih in celo o angelskih ozdravitvah, zato se veliko ljudi sprašuje, ali je možno spontano posredovanje teh nebeških glasnikov. Ali nam lahko pomagajo v primeru težav, bolezni ? Kako se obrniti na njih, da bi nam pomagali? Nekaj odgovorov oz. napotkov je zapisanih že v starih židovskih in krščanskih tekstih, nekaj jih najdemo v mitologiji in ljudskem spominu. Vse to pa lahko nadgradimo še z uporabo okultnega znanja.

Že odkar obstaja človeštvo na Zemlji, v vseh doslej znanih civilizacijah, obstajajo podobe krilatih bitij. Prikazni so v raznih likih, oblikah in podobah – včasih v Božjem liku, pa kot zaščitniki, pomočniki, spremljevalci. Podoba angela je navdihnila tudi mnoge umetnike – z angeli se srečate tako v Janezovi Apokalipsi kot v Dantejevi Božanski komediji, z njimi so se ukvarjali Michelangelo, Shakespeare, Rilke, Rafoel, Rubens, Klee. Vsak od njih, podobno kot vsak od nas, ima svojo vizijo angela, seveda skladno z željami, potrebami in upanji.

Navodila za priklic angela zdravilca

  • Namestite se v svoj običajen položaj za meditacijo v ustreznem prostoru, ki ste si ga verjetno že ustvarili v svojem domu. Prižgite dišečo paličico ali rdečo dišečo svečo, predse položite sliko angela ter z manjšim zvončkom trikrat pozvonite. Sedite lahko na tleh ali na stolu za mizo, vendar je pomembno, da imate vzravnan hrbet (brada naj bo nagnjena k prsnemu košu).
  • Sprostite ramena in roke, dlani položite na stegna. Zaprite oči in svojo vizualno sposobnost usmerite na dihanje. Dihajte sproščeno – ne hitro, niti ne upočasnjeno, in poslušajte svoje dihanje – kako vdihujete in izdihujete zrak.
  • Svoje dihanje si predstavljajte kot vodni val, ki se pri vdihu blago obrne k obali in se pri izdihu znova razširi navzven. To počnite nekaj trenutkov. Val postaja vse blažji in vse manjši, vaše dihanje postaja vse bolj pravilno, enakomerno.
  • Nato zahtevajte pri sebi (v svoji notranjosti, v svojem Duhu) Božansko iskro, ki vam bo omogočila stik z angelom, ki ga želite priklicati. Zahtevajte, da vam pove, katera barva vas bo povezovala z njim. Miselno se potopite v to barvo, tako da bo z njo prežeta vsaka celica vašega telesa. V tej fazi se zadržite vsaj nekaj minut.
  • Zatem angelu povejte svojo zahtevo (prošnjo) za pomoč z enostavnimi, jasno razumljivimi besedami. Tekst si lahko pripravite že prej, lahko ga tudi napišete.
  • Počakajte mirno, s polno vero in prepričanjem, da bo poklicani glasnik (angel zdravilec) stopil v stik z vami. Morda bo to storil z neko nepričakovano kretnjo, sliko ali prizorom, ki se vam bo pojavil v mislih, ali z določeno barvo, zvokom, besedo, ki vas bo opogumila, ali nasvetom. Bodite odprti in pripravljeni.
  • Lahko se bo odločil za molk (tišino); v tem primeru bodite zelo pozorni na svoje duševno stanje – na vse občutke in občutja, ki se bodo pojavili znotraj vas. Angeli pripadajo sferi občutkov, ki so njihova komunikacija z nami. Da boste angelovo sporočilo lahko jasno razumeli, si vzemite dovolj časa. Na koncu se mu prijazno zahvalite in mu podajte kakšno svetlo, spodbudno misel.
  • Ta ritual ponovite večkrat – toliko dni, dokler ne ozdravite. Če si ne znate predstavljati, koga želite priklicati, v svojem Duhu prosite svojega angela čuvarja, da vam omogoči stik z angelom, ki je starešina na področju, na katerem imate težave.

Znana in uspešna pokojna italijanska novinarka in fotoreporterka Oriana Fallaci, ki sem jo osebno spoznal leta 1988 pri parapsihologu prof. Zanatti na parapsihološkem inštitutu v Torinu, je imela v zgodnjih osemdesetih letih prejšnjega stoletja težave z očmi in bi morala na operacijo. Poznala pa je ritual priklica angela zdravitelja. Po seansi z angelom zdravilcem je še isti dan ozdravela! O tem obstajajo pisni dokazi in pričevalci.

J. L. Presnig – parapsiholog in okultist 14. stopnje; www.parapsihologija.si

Celoten članek si lahko preberete v reviji Sensa oktober/november 2015.