Ne moremo biti uspešni, če se bojimo neuspehov

19. 12. 2013
Deli
Ne moremo biti uspešni, če se bojimo neuspehov (foto: Shutterstock)
Shutterstock

Kako premagovati izzive? Materialno načelo je, da je neuspeh steber uspeha. To lahko prenesemo tudi v duhovno življenje.

Neki zelo slaven govornik je rekel, da uspeh pomeni, da pri premagovanju neuspehov ne izgubimo volje. V resnici nikoli nismo neuspešni, dokler si ne nehamo odločno in goreče prizadevati.

Vizija, prava vizija je, da vidimo nevidno, čutimo neotipljivo in dosežemo nemogoče. Izzivi ali neuspehi so lahko odskočna deska ali ovira na poti do uspeha. Vse je odvisno od tega, kako gledamo na to. Kozarec se nam lahko zdi na pol poln ali pa na pol prazen. Eno nam daje voljo, drugo pa nam jo jemlje. To načelo lahko prenesemo na vsa področja v svojem življenju. Najpomembnejše pa je, da se zavedamo, da ravnamo prav.

Učimo se iz svojih napak. Te ostanejo napake, če se iz njih ničesar ne naučimo. Pravi voditelji naredijo ogromno napak, ampak jih ne ponavljajo. Iz njih se učijo ter ohranjajo voljo in odločnost za dosego cilja. Resnični prvaki so v vseh okoliščinah usmerjeni k cilju. Postavljajo si cilje, zgube pa iščejo izgovore. Naše življenje je tako, kakršnega si ustvarimo.

Neuspehi gradijo naš značaj. Pritiske doživljajo samo tisti, ki si jih zaslužijo, in videti jih moramo kot nekaj častnega. Ne moremo biti uspešni, če se bojimo neuspehov. V vsakem neuspehu je seme uspeha. Ko se nekaj naučimo iz svojih napak in neuspehov, postanemo močnejši in načelnejši.

RadhanathSvami

www.radhanathsvami.si