Osvoboditev ženskosti skozi ples in meditacijo

Od 25. do 29. avgusta v Ljubljani plesno-meditativna delavnica Osvoboditev ženskosti skozi ples in meditacijo pod okriljem Chair With Me in Rdeči Šotor. Vabljene ženske vseh starosti!

Osvoboditev ženskosti skozi ples in meditacijo (foto: Maja Gorjup) Maja Gorjup
20. 8. 2014

"Ples je starodavna oblika magije. Plesalka se razširi v bitje, obdarjeno z nadnaravnimi močmi. Njena osebnost je preobražena. Kot yoga, ples povzroča trans, ekstazo in izkušnjo božanskega; spoznanje svoje skrivnostne narave in končno, prerojenje v božansko bistvo. Ples je dejanje kreacije. Prinaša nove okoliščine in prikliče v plesalcu novo in višjo osebnost. Ima kozmogonično funkcijo, saj prebudi speče energije, ki lahko potem oblikujejo svet."

Heinrich Zimmer

Čutnost, uživanje v zemeljskem. Spokojnost, mir Doma – čaščenje Ljubezen, ker Ljubezen prinaša Mir. Čaščenje Čutnosti, ker Čutnost prinaša pulzirajoč Spokoj. Uživanje v svojem telesu, ker mi izpolnjeno telo prinaša Umirjenost.

Uživati v energijah Čutnosti je zelo pomembno za nas ženske. Včasih se moramo preveč izražati, se preveč dokazovati, v sebi čutimo toliko pritiskov, toliko želja po kreiranju, spreminjanju sveta, svojega življenja, da pozabimo na preprosto modrost Čutnosti: Čutnost lahko pomirja. Uživanje v lastni spolnosti lahko prinaša Spokoj.

Vabljene na plesno-meditativno delavnico "Osvoboditev ženskosti skozi ples in meditacijo", pripravljeno v sodelovanju med Chair With Me pod okriljem Maje Gorjup in Rdečim Šotorom. Delavnici bo vladala sveta Čutnost, ki prinaša Spokoj. Chair Dance, ki ga je ustvarila Maja, je namenjen prebujanju Čutnosti.

Čas je, da se prenehamo bati svoje Čutnosti. Čutnost je božanska energija, ki nas vodi v razsvetljenje. Smo se ji pripravljene odpreti?

Raziskovanje telesa, iskanje osebnosti, umevanje spola... Kaj pomeni biti ženska? Kako izraziti vso to spečo, pozabljeno, zatrto ali zavrto notranjo lepoto?

Ples je govorica telesa, tokrat pa bomo prisluhnile še kaj zanimivega nam ima povedati naša duša. Chair With Me bo tokrat gostoval v Rdečem Šotoru, navdihujočem kraju, ki žensko osredišči in ji omogoča iskanje sebe. Intenzivne plesne in duhovne delavnice bodo potekale od ponedeljka 25.8. do petka 29.8. v intimni dvorani v Mostah na Društveni 20.

Program

PONEDELJEK, 19:00 – 20:30

CHAIR DANCE – PLES DEKLETA:

 • Dekle (prva menstruacija, prebujanje spolnosti, še vedno neodvisna)
 • intenzivno plesno-športno ogrevanje za prebuditev fizičnega telesa
 • učenje koreografije
 • potrebujemo: športna oblačila, baletne copatke ali nogavičke, brisačko in vodo

TOREK, 17:00 – 21:00

ARHETIPI SVETLE ŽENSKOSTI:

Na meditativni delavnici bomo raziskovale arhetipe tako imenovane ženskosti. To so: Hči, Dekle, Krvna Sestra, Ljubimka in Mati. Arhetipi svetle ženskosti so osnova, korenine ženskosti. Na njih postavimo temelje svojega ženskega razvoja. Ko jih spoznamo in/ali ozdravimo, zgradimo podlago za spoznavanje arhetipov temne ženskosti, ki nas vodijo v notranjost in raziskovanje svoje osebne duhovnosti. Skozi obredno meditacijo bomo spoznavale njihove lastnosti in kako se izražajo v našem življenju. Ugotovile bomo tudi katere lastnosti oziroma kateri arhetipi v našem življenju niso prisotni in zakaj in kako jih aktivirati.

SREDA, 19:00 – 20:30

CHAIR DANCE – PLES AMAZONKE:

 • Amazonka (divje raziskovanje, vračanje k samostojnosti/neodvisnosti, eksperimentiranje)
 • počasno čutno ogrevanje za občutenje čarov ženskega telesa
 • preplesavanje koreografije
 • potrebujemo: bolj zapeljiva a še zmeraj udobna oblačila, baletne copatke ali nogavičke, petke!

ČETRTEK, 17:00 – 21:00

ARHETIPI TEMNE ŽENSKOSTI

Tokrat se bomo podale na drugi del potovanja po arhetipih ženskosti. Raziskovale bomo arhetipe temne ženskosti, ki so: Babica, Amazonka, Matriarhinja, Svečenica, Čarovnica, Modra Ženska in Temna Mati. To so arhetipi druge polovice življenja, označuje jih obrnjenost vase in duhovna/magična narava. Spoznavale bomo arhetipe, ki jih sodobna družba zanika kot zle. Ženskost ni le nežnost in materinskost, temveč tudi mnogo več. Skozi meditacijo bomo spoznale svojo temno ženskost in ugotovile, kako jo lahko bolj uporabljamo v svojem vsakdanjem življenju.

PETEK, 19:00 – 20:30

CHAIR DANCE – PLES ČAROVNICE:

 • Čarovnica (poznavanje svoje moči, moč manifestacije, izziv je ne manipulirati)
 • plesno raztezno ogrevanje
 • preplesavanje koreografije v dveh skupinah + improvizacija
 • potrebujemo: glej sredo

Prispevek za delavnico je 70 €, možna je udeležba samo plesnega/samo meditativnega dela; v tem primeru je prispevek 40 € .

Če si pripravljena na izziv, da pogledaš vase, da najdeš vse svoje neznane in znane notranje ženske in jih izraziš skozi gibanje, si vabljena v naš šotor.

"Ženska, spomni se. Spomin prebiva globoko v tvojem umu, v tvoji krvi, v tvoji življenje-dajajoči temi. Sezi dol k njemu in ga prinesi na plano. Spomni se časa, preden je moški začel šteti čas. Spomni se časa, ko je bila ženska svet in svet je bil ženska."

Prijave na : ana@rdecisotor.com ali 068 16 41 60 (sms).

Več informacij na www.rdecisotor.com