Po 12 letih molka: Kozmično-zemeljski most pod sveto goro Krn

O vzpostavljanju energijske mreže in kozmično-zemeljskega mostu na krnskem kamnitem krogu pod slovensko sveto goro Krn (sobota, 29. oktobra 2016).

Po 12 letih molka: Kozmično-zemeljski most pod sveto goro Krn (foto: profimedia) profimedia
20. 5. 2017

Slovenske ljudske pravljice in pripovedke takole šepečejo o sveti gori Krn: če se iz nje prikotali kamen ali skala, jo je treba pustiti tamkaj, saj je sveta in ima zagotovo tudi svoj smisel in namen. Je svojevrsten opomnik in varuh…

Tečajniki katedre Veduna oziroma Mirine terapevtske šole so pred 1. novembrom in dnevom reformacije obiskali Krnski megalitski krog, ga očistili novodobnih kvarnih (turističnih) sledi in energijskih odtisov, da je spet zavibriral ali zazvenel v svojem polnem sijaju. Obiskovalci starodavnih kamnitih svetišč hote ali nehote namreč povzročijo na obrednih (energijskih) mestih v naravi običajno veliko škode, saj se ne znajo obnašati tako, kot tem mestom pritiče. Še pred slabim stoletjem so imeli vsi obredni kraji svojega varuha starosvetnega svečenika/zdravilca, doma običajno iz kakšne bližnje vasi. Ves čas je skrbel za energijsko čistočo in ravnovesje pomembnih točk v zemeljski mreži, povezani s kozmičnim valovanjem. To znanje se je žal že davno pozabilo, zato so dandanes starodavni sveti kraji prepuščeni energijskim vplivom obiskovalcem, ki običajno ne vedo, kaj delajo s svojim obnašanjem, hrupom in 'pikniziranjem' tamkaj. Obuditi je treba staro znanje in spet vzpostaviti čisto energijsko mrežo, ki vzdržuje celoten energijski potencial (mrežo) slovenske dežele. Ta mreža je del balkanske in evropske ter planetarne energijske mreže; je tvorni del celovite zemeljske energijske strukture in povezave. Vsa živa bitja, in torej tudi ljudje, smo tvorni del zemeljske elektro-magnetne mreže, ki ves čas niha in se spreminja, (odvisno od dogajanja na Zemlji in v vesolju), treba pa jo je tudi nenehno uglaševati oziroma vzdrževati, da se življenjski procesi in potrebna spreminjanja ter evolucija odvijajo harmonično in v sozvočju s tokovi časa.

Če je ta mreža okrnjena ali poškodovana, se tudi obiskovalcem v okolici in na planetu ne godi dobro. Zato so tečajniki Mirine šole Veduna, slovansko-pitagorejske katedre za razvoj zavesti in harmoniziranje z zvokom, ki so iz skorajda vseh slovenskih mest kot tudi iz sosednjih balkanskih dežel in so že dobro izurjeni v tovrstnih zdraviteljskih opravilih, v soboto, 29. oktobra 2016, očistili in povezali Krnski megalitski krog, ki leži pod grebenom Krna, s sveto točko na vrhu gore. Mirina terapevtska in misterična šola Veduna traja 20 let, nekateri tečajniki so to dolgotrajno kvoto šolanja že dopolnili, drugi so v njej prav tako že vrsto let.

Do megalitskega kroga je skupino predanih zdravilcev Veduncev vodil g. Jože Munih, raziskovalec kamnitih svetišč in zdravilnih izvirov, ki je skupini pred začetkom odpiranja mostu in energijskega delovanja predstavil izsledke svojih raziskav, Mirit pa je dopolnjevala njegove misli in radiestezijske meritve še z etnološkimi in duhovnimi drobtinicami.

Na slovenski sveti gori Krn je Mirit skupaj s svojimi tečajniki prvič odprla že septembra 2004 (torej pred dvanajstimi leti) kozmično-zemeljski most za Slovenijo. O tem je predavala tudi po Sloveniji, prebivalci iz Posočja pa so ji povedali, da se je življenje zatem v Posočju zelo spremenilo. Ponovno obuditev tega gorskega svetišča so zaznali tudi v drugih slovenskih krajih. Nekaj mesecev po odprtju kozmičnega mostu na sami gori so tamkajšnji domorodci odkrili tudi megalitski krog pod samim Krnskim vrhom, ki pa do zdaj še ni bil povezan s sveto točko na vrhu gore. To pomembno stičišče med Zemljo in Virom Univerzalne življenjske energije Vedunci sicer ves čas vzdržujejo. A o tem kmalu več na novih spletnih straneh z naslovom Slovenske in slovanske starosvetnosti. Na njih bo Mirit seznanjala ljudi z našo staroslovensko in planetarno stvarnostjo, z nevidno življenjsko, duhovno, vidno in nevidno, s slišno in neslišno resničnostjo, kakršno prepoznava skupaj s svojimi tečajniki. V našem prostoru je kar nekaj raziskovalcev megalitskih krogov in svetišč, vendar vsakdo zaznava energije teh krajev po svoje odvisno pač od ravni zavesti. Po 12 letih molka bo dejavnost zavzetih duhovnih bojevnikov, ki so v slovanskih deželah nosili ime Vedunci in Vedunje, končno predstavljena javnosti. Mirit je sama ali skupaj s tečajniki vsako leto odprla most, kjer je bilo najbolj potrebno, in to med različnimi kulturami na vseh celinah. Odprli so jih tudi v Istri, v Vučedolu na hrvaško-srbski meji (po vojni), v Beogradu ob koncertu ansambla Vedun in ob četniških uličnih pozivih na vojno (pa so nestrpnosti prenehale); aktivirali so piramido Sonca v Visokem v Bosni, odprli so most na slovensko-hrvaški meji ob Kolpi, v tujini pa dolini razsvetljenja na Filipinih, pod slapom prednikov na Havajih (otok Molokai), na majevskem svetišču Palenque v Mehiki, na indonezijskem otoku Baliju

Dajati pomeni prejemati! Predani učenci zdravilci Mirine šole so vedno maksimalno angažirani v različnih dobrodelnih akcijah tako za ljudi, živali kot okoljeter tako vračajo podobno kot glasbeniki ansambla Vedun svoji duhovni svečeniško-zdraviteljski vlogi izgubljeno in prezrto svetost, nekdanjo vlogo in pomen. Prodornost svetosti. Svetost delovanja za dobrobit vseh, celotnega človeštva in vsega planeta. Pridajajo svoj kamenček v mozaik trenutnosti, življenja, bivanjskih danosti …

Vsako odpiranje in vzdrževanje kozmičnih mostov širi udeležencem zavest. Razširjena zavest pa prinaša zanimive uvide. Pravzaprav vsakdo dogajanja v svojem življenju vidi drugače kot poprej boljše in širše odzivanje pa je ljubeznivejše in strpnejše.

Z osamosvojitvijo se je Slovenija pričela na duhovnih in energijskih ravneh zapirati, odpiranje kozmičnih mostov pa jo je odprlo na višje ravni zavesti in zavedanja. Slovenija je med 12. najvarnejšimi in duhovno najzrelejšimi deželami na svetu! Zato ni čudno, da njene prebivalce iz dneva v dan bolj mika duhovno zorenje in tudi naravno zdravljenje, vse bolj osveščeno življenjsko potovanje in spreminjanje. Pomoč drugim tako ljudem kot živalim postaja zakon!

Na prečudovit sončen oktobrski dan se je torej odvil svojstven obred, katerega potek je Mirit sproti kanalizirala in hkrati sprejemala informacije o dogajanju na tem svetem kraju visoko pod goro, ki je veljalo še zlasti za prebivalce zahodne Slovenije za mogočen opomnik in svarilo vsem. Mirit je prejela tudi informacije o krvavih dogajanjih v tem prostoru – v megalitskem krogu in okolici – v času 1. svetovne vojne in po njej. Tudi pri odpiranju krnskega kozmičnega mostu leta 2004 je bilo treba najprej očistiti prostor energijskih odtisov nesrečnih vojakov, ki so tamkaj izgubili življenje. A kot rečeno – o tem več na novih spletnih straneh.

Svete kraje je treba spoštovati in vzdrževati z vso pozornostjo in čuječnostjo, jih obiskovati v tišini in s skromno ponižnostjo. Nevidno in neslišno ustvarja vsakodnevno dogajanje in vpliva celo na razmišljanje vsakogar. Na našo bivanjsko stvarnost. Očiščevanje, povezovanje in ščitenje svetih točk in kamnitih svetišč tudi vsem udeležencem prinesejo velike darove, in sicer v obliki (samo)zdravljenja in očiščevanja stresov ter globoko potisnjenih travm, ki kot sol razžirajo telo, duha in življenje samo. Sicer pa ima vsaka misel, dobra ali slaba, svojstven vpliv na vse obstoječe. Zato vedno velja dobro razmisliti, kaj pestujemo v svojih mislih. Če je misel okrepljena s skupinskim obredovanjem, je še učinkovitejša. Povezovanje na višjih ravneh zavesti po energijski mreži Zemlje in kozmičnega valovanja pa sodi že v težko doumljivo, čeprav je nadvse močno in dobrodelno orodje. Orodje, kakršnega so poznali naši predniki za vzpostavljanje ravnovesja in sozvočja. Orodje preteklosti za prihodnost!

Katedra Veduna

Doživetja tečajnikov Katedre Veduna

Vse skupaj me je je spominjalo na Tibet.
Ta zaključek odpiranja kozmičnega mostu je bilo res veliko darilo.
Na začetku sem občutil mir, tišino.
Občasno sem slišal glas potoka, ki mi je hotel nekaj povedati, vendar še nisem razumel, kaj. Še preden si pričela pripovedovati (op. kanalizirati podatke), kaj se je dogajalo na tem prostoru v 1. svetovni vojni, sem začutil prisotnost (energijske odtise) italijanskih vojakov v njihovi značilni opremi, kakršne so imeli alpinci. Pri tvoji pripovedi o zadnjem svečeniku Ožbanu je priletel rumeni metulj in
oglasile so se kavke, ki so letele od zahoda proti vzhodu (narava je sodelovala!).
Zaključek z zahajajočim soncem je bil (skrit) v namenu tega dneva.
Niko T. /Celje

Med obredovanjem sem čutila velik pomen in odgovornost ter strahospoštovanje. Najtežje mi je bilo, ko smo morali izklopiti misli ... Le kako, če mi pa to do zdaj še nikoli ni uspelo? Kljub manjšim težavam s samo seboj mi je bilo obredovanje prijetno in je minilo hitro. Čutila sem, kako se energije pretakajo. Bilo je zelo močno. Energijski tok sem občutila kot težak, vendar vseeno mil in očiščujoč. Po tem sem bila zelo utrujena in sem si na koncu želela samo še domov. Čutila sem, da moram kar pobegniti.

Takoj po obredovanju in vsak sledeči dan zatem čutim občasno slabost in utrujenost, prehladne simptome, vseeno pa tudi neko radost oz. upanje. Sanje doživljam intenzivno in ponoči zaznavam, kako energija teče. Očiščujem se tudi v morastih sanjah. Opazila sem, da mi strahovi spet močno 'butajo ven', čeprav jih že dolgo vsak dan zavestno razgrajujem. Bila sem prepričana, da se soočam z njimi oz. da jih razgrajujem, vendar sem zdaj opazila, da sem mnoge od njih le potlačila.

Hvala, hvala, hvala za priložnost, da sem lahko prisostvovala tako izjemnemu dogodku.

Mirna P. /Slovenska Bistrica

Čiščenje čustev v času aktivacije kozmičnega mostu, ki smo ga začeli odpirati že v mesecu juniju, je močno, da komaj zdržim. Fizična utrujenost, um je na počitnicah. Še nikoli tudi nisem čutila tako močne povezave s skupino (tečajniki šole Veduna). 

Gradnja mostu je zame velika čast, milost in tudi dolžnost. Prijetna dolžnost. V tednu pred dogodkom sem opazila močna čiščenja tudi pri ljudeh okrog sebe. Čiščenja se pojavljalo v obliki prehladov in bolečin v grlu, ki so pogoste kot utrujenost in intenzivne sanje. Umska funkcija je zaustavljena.

Dunja Š./Podvrh, Poljanska dolina

Preberite si še: