Pot do notranje popolnosti

Nekoč je bila neskončnost vse, kar je obstajalo. Tako je Bog v želji lastnega ozaveščanja in v želji po notranji transformaciji sebe razdelil na nešteto različnih delčkov samega sebe in vse delčke poslal različno daleč stran. Nekateri delčki so postali planeti, nekateri duše, nekateri duše planetov, ....

19. 11. 2014

In v naših krajih je ustvaril popoln prostor za svoj samorazvoj. Ustvaril je planete, ki se ne razlikujejo od našega, a si nismo blizu zaradi našega nepotovanja vase in napačne predstave o sebi.

Ko se ozaveščate, ozaveščate tudi svoj potencial in postanete to, kar ste nekoč davno že bili. Popolnost, ljubezen, mir. Pot do tja je težka, ker se ne sprejemate, ne dajete sebe na prvo mesto, ne poslušate svojih notranjih uvidov in ne delate za družbeno dobro.

Osebnostna in duhovna rast nista povezani z vesoljem, dokler se ne predate svoji popolnosti in notranjemu uvidu.Ko začnete delati na sebi, začnete ozaveščati svoje potenciale in se začnete sprejemati in ceniti vsak svoj napredek.

Bistvo življenja je v enosti, biti eno s samim seboj in celotnim vesoljem. Saj kdor ni eno s samim seboj, se izolira od ostalih in ne najde poti do razumevanja samega sebe. Najprej je samosprejemanje, potem je šele na vrsti sprejemanje zakonitosti vesolja in pot vase.Saj ko ste eno s samim seboj, takrat začnete sprejemati duhovne nauke v svoj vsakdanjik in jih udejanite na vsakem najmanjšem primeru.

Ko začnete delati na sebi, se zazrite v svojo popolnost.Če vas ne zadovoljuje, dvignite stopnjo vaše zavesti in notranje samozavesti z delom na sebi, z usmerjanjem svoje energije v prioritetne dejavnosti in naredite vse, kar sami pričakujete od sebe.

Ne počivajte na lovorikah, ampak si izgradite trdne notranje temelje in si odprite vrata svojemu srcu, ki lahko v vaši notranji sproščenosti najde ustreznega partnerja, sogovornika, bralca ....

Pot do izgradnje celovite osebnosti ni vedno lahka, niti ni nujno, da je vedno težka. Odvisno, koliko bremen ste si naložili v svoji preteklosti. Vsak lahko nosi oz. je sposoben nositi le svoja bremena, saj vas bremena drugih, kadar jih prevzemate nase, oddaljujejo od stika s seboj in onemogočajo pot vase.

Poslušajte svoje srce, najdite pot vase z delom na sebi, s samosprejemanjem in urejanjem vsake najmanjše težave, ki vas doleti na poti nesprejemanja in odtujenosti od družbenih norm. Ravno družbene norme so tiste, ki pokažejo vaše trenutno stanje samozavesti in notranje trdnosti. Ste v stiku z okolico ali vas je okolica izolirala zaradi vašega nesprejemanja tako sebe kot drugih.

Kaj utrjuje vašo notranjo moč? Kako postanete trdni v svojih prepričanjih, ki ne izvirajo iz ega, ampak iz ljubezni? Kako duhovno rastete - sami ali vas kdo podpira?

Ko se znate zazreti vase, v svojo popolnost, v svojo notranjo pot, ste sami sebi učenci in učitelji. A pot do tja je včasih predolga, zato se šolate skozi partnerske odnose. Partnerji so tisti, ki so vam namenjeni po trenutni stopnji vaše notranje trdnosti in notranje samozavesti.

Ko nekaj potrebujete ali morate nekaj predati, se vedno najde popolna oseba, ki vam pri tem lahko pomaga ali stoji ob strani. Partnerji so tisti, ki jih pritegnete v svoje življenje na osnovi svojih zapisov, notranjega jedra in trenutnega stanja vaše samozavesti in zavesti.

Ko nekdo npr. deluje tako, da se predaja napuhu, nujno potrebuje partnerja, ki ga postavi na realna tla in mu pokaže nove poti vase in v svoje samosprejemanje. Saj dokler se sprejemate na osnovi napačnih parametrov, to ni pot vase, ampak nezadovoljstvo z vsem, kar vas lahko osrečuje, a ne najdete poti do izražanja svojih čustev.

Ko izražate svoja čustva, ste v stiku s samim seboj. A ne smete potlačiti svojih občutkov, saj tako izgubljate stik s seboj. Celovita preobrazba je temelj vašega dela na sebi, samosprejemanja in vašega notranjega jedra.

Kaj pa je naše notranje jedro. Je to le ideja ali res obstaja?

Notranje jedro je vaša popolnost, pot vase. Božji delček, ki vas vse skupaj povezuje v celoto. Prepoznate ga kot delček svoje osebnosti in notranjega miru.

Sandi, www.meditacija-sandi.com, pisano po nareku Kralja Salomona.