Potovanje duše skozi portale večnosti

Transcendiranje življenja in smrti, časa in prostora, potovanje duše skozi portale večnosti - predavanje in delavnica dr. Mire Omerzel ‒ Mirit

17. 7. 2014

Sodobni človek je žal že davno izgubil polno zavedanje o sebi in o lastnem mnogorazsežnostnem bitju. Pozabil je znanje o meddimenzionalnem potovanju med ravnmi zavesti ali svetovi resničnosti ter prisluhniti nevidnemu in komaj zaznavnemu ter duši. Ne zna več poslušati s srcem in notranjim ušesom. Dimenzije nad 3. (fizično) ravnjo je prezrl. Zasmrtje je zatajil. A naše misli in čustva so zrcalo teh veličastnih zvočnih valovanj brezmejnega, neskončnega in večnega, ter ostajajo prisotna (kot energijski odtisi) tudi »onstran«.

Življenje in smrt sta le dve polovici istega, celovitega, enovitega. Sprejeti oboje s hvaležnostjo in brez strahu pomeni resnično živeti, nas učijo tudi naši predniki. Razumeti in medsebojno uglasiti zakonitosti življenja in smrti pomeni doseči nesmrtnost ali prebujenje, ki transcendira čas in prostor ter fizične zamejitve.

Imenitno učenje o življenju, obsmrtnem in zasmrtju še danes gojijo balijski modreci, ki jih bom letos junija/julija 2014 obiskala že tretjič.

Prav posebno modrost na to temo ponujajo indonezijski zdravilci, vidci in vedci ali šamani ‒ indonezijski in balijski »balijani taksu tapankan«, ki razumejo zakonitosti življenja in smrti ter delujejo podobno kot nekdaj havajske kahune, vedski ršiji, tibetanski lame, kelto-slovanski svečeniki, sibirski šamani in drugi. Njihova spoznanja sodijo v brezčasno modrost tistih, ki trajno žive uglašeno z Virom življenja ter v vseh dimenzijah duhovnega in materialnega. Njihovo znanje, ki sem ga večkrat izkusila na sebi in ga nato odkrivala tudi sama, nas povezuje z nesmrtnimi esencami duš prednikov ‒ družinskih, planetarnih in celo kozmičnih, kot pravijo. Ta znanja in sposobnosti tudi sodobnikom pomagajo vzpostavljati kozmično zavest brezpogojne ljubezni duše onkraj časa in prostora.

Na ravni duha (četrte dimenzije in višje) iščemo duhovna spoznanja in sporočila o življenju in smrti:

  • o njunem večnem krogotoku,
  • o vrednotah onstranskega in tostranskega ter
  • o namenih in sporočilih obeh.

Življenje se s smrtjo pravzaprav ne konča – šele prične se! In živeti pomeni doživljati cikle od rojstva do ponovnega rojstva, pravijo modri različnih kultur.

Četrta raven resničnosti nas vodi na ravni duha ali duše, v zasmrtje, in nam odstira tudi vezi s posmrtnimi, večnimi in neuničljivimi esencami duš umrlih. Vodi nas onkraj snovnega ter nas spodbuja v preseganju zamejitev, ki smo si jih v miselnih predstavah in predsodkih postavili sami. Indonezijska »sekala in niskala« (vidno in nevidno) nas s polnino zavedanja vodita skozi svetove neuničljivih ali nesmrtnih duš živih in umrlih. Neuničljiva in večna esenca duše je naša čista bit in povezovalka z vsemi ravnmi resničnosti in bivanja.

Duša ve vse in pozna zemljevid naše usode, njeno hrepenenje pa nas nezmotljivo vrača v Dom duše, v popolnost in dovršenost. (dr. Mira Omerzel - Mirit)

S seboj prinesite cvet in sadež za daritev, kristal, podloge in odeje za sedenje ali ležanje ter se oblecite v bela oblačila.

Obvezne prijave na prijave@veduna.si

Več informacij o delavnicah in tečajih, ki sicer mesečno tečejo v okviru študijskega leta, je objavljenih na www.veduna.si