Skrivnostni svet vode: Voda iz pipe je brez energije

Kaj v vodovodu podira naravno strukturo vode, zakaj voda iz pipe nima pravilnih kristalov, se najbrž sprašujete vsi, ki si želite piti ne le čisto vodo, temveč tudi takšno, ki vas bo nahranila z najčistejšimi energijami.

Skrivnostni svet vode: Voda iz pipe je brez energije (foto: Inštitut Bion, kapljica izvirske vode) Inštitut Bion, kapljica izvirske vode
15. 1. 2015

Da bi prispela v naše domove, voda preide dolgo in težko pot. Pod visokim tlakom priteče skozi kilometre dolge cevi. Reke in potoki v naravi tečejo mehko, prilagajajo se področju, po katerem tečejo. V ceveh voda dirka pod močnim tlakom, pod pravim kotom tolče ob stene, nasilno se usmerja, kar podira njeno naravno strukturo. Medtem se tudi onesnaži, naknadno pa jo filtrirajo, klorirajo, prečiščujejo. Ko pride v naš dom, je že povsem 'izmučena'. Kemično je čista, nima težkih kovin, vendar tudi nima energije.

Ištitut Bion: neobdelana vodovodna voda

Fotografija kapljice neobdelane vodovodne vode, Ištitut Bion

Voda zahteva prosto gibanje in ne mara krotenja. Stari Rimljani so poznali cevi, vendar so vodo dovajali po kanalih, ker so manj nasilni od cevi. Zaradi osnovne lastnosti (pitne) vode – da si želi svobodno teči – bi morali industrijsko ustekleničeno vodo zamenjati za naravno tekočo vodo, četudi iz vodovoda. Je boljša in lažje ji je vrniti energijo kot ustekleničeni vodi.

Voda, ki se ne giblje, temveč stoji, predvsem v velikih posodah za aparate, postaja stoječa, postana – postana voda pa umira.

Človek ne bo začutil razlike med čisto naravno in industrijski prečiščeno vodo, toda žival se ne bo nikoli zmotila. Naredite mali poskus in psu ponudite izvirsko vodo in vodo iz vodovoda. Ni vam treba dvakrat ugibati, v katero bo pomočil smrček. "Živa voda dobro vpliva na rastline, živali in ljudi," pravi France Kočar, ki se že desetletja ukvarja s preučevanjem vode in tudi z metodami njenega izboljševanja in programiranja.

"Ko smo na neki kmetiji zgradili napravo za izboljševanje vode, so postale njihove živali manj agresivne in manj jih je poginilo. Na zemljišču, ki se ga zaliva z izboljšano vodo, se skrajšuje čas dozorevanja sadja in zelenjave, rastline so večje in močnejše. Na ljudeh ni možno narediti podobnega preizkusa. V nekem zaporu sem brezplačno ponujal napravo za izboljševanje vode, toda brez uspeha."

V naravi je veliko žive vode, vsa izvirska voda je živa, toda nekateri izviri so znani po posebnih, zdravilnih lastnostih, na primer tisti na svetih krajih – Lurdu, Medžugorju, Fatimi, Efesu ...

Inštitut Bion: izvirska zdravilna voda

Fotografija kapljice zdravilne izvirske vode, Inštitut Bion

"Bolj ko razumete vodo, težje boste zanikali Božji obstoj," je poudaril japonski raziskovalec Masaru Emoto.

Neda Džakula, priredila Petra Arula