Skrivnostni svet vode: Vsi smo iz iste posode

22. 1. 2014
Deli
Skrivnostni svet vode: Vsi smo iz iste posode

V več krajih po  svetu so znanstveniki opravili zanimivo raziskavo. Vodo iz iste posode so prelili v dve. Eni posodi z vodo so kazali fotografije. Druga voda je pod vodo ustvarila enako strukturo kot prva, čeprav ni videla fotografij. Voda ima fotografski spomin, ki deluje tudi na razdalji 10.000 kilometrov.

Ali to pomeni, da tudi med ljudmi, ki so po strukturi vodna bitja, obstaja povezava na daljavo? Da vse, kar kdorkoli med nami počne, vidimo, čutimo vsi?

Isti princip je znan tudi v kvantni fiziki, kot hologram vesolja, po katerem ima vsak delček vesolja informacije o vseh drugih in vesolju kot celoti, ker smo bili pred Velikim Pokom vsi eno.

Voda ljubi ljubezen in hvaležnost

Številni poskusi japonskega znanstvenika Emota, ki se je popolnoma predal raziskovanjem vode, so med iskanjem besede, ki oblikuje najlepši kristal, ter najbolje in najmočneje čisti vodo, pokazali, da to ni ena beseda, temveč kombinacija dveh besed: ljubezen in hvaležnost.

Ko je ta kristal primerjal s kristali, ki tvorijo te besede posamezno, je odkril, da je kristal 'ljubezen in hvaležnost' bolj podoben kristalu 'hvaležnost' kot kristalu 'ljubezen'. To govori o tem, da je vibracija hvaležnosti močnejša in da je odnos ljubezni in hvaležnosti podoben molekuli H2O. Morali bi skušati dosegati ravnovesje, v katerem je hvaležnost dvakrat večja v primerjavi z ljubeznijo. "Ko sem na enem od svojih seminarjev omenil to idejo, sta k meni pristopili dve mladi ženski in mi rekli: "Vaše predavanje je na naju naredilo močan vtis. Kot da ste rekli, da ima človek ena usta in dve ušesi." Tako je!" sem vzkliknil. Svet zdaj potrebuje hvaležnost. Končno se moramo naučiti, kaj pomeni imeti dovolj", pravi Emoto v svoji knjigi.

Vsi smo iz iste posode, smo del kolektivne vode in zato so dejanja vsakogar pomembna. To, kar delamo, mislimo, ustvarjamo, deluje na nas, na druge in na ves planet. Povezani smo z informacijskim tokom in v mehanizmu izmenjave informacij na našem planetu igra ključno vlogo voda. V vsakem od nas se skriva kapljica praoceana, vsaka naša beseda je kot kapljica vode, nosilec misli in informacij. In zato moramo absolutnosti vrniti z ljubeznijo in s hvaležnostjo.

Neda Džakula, priredila Petra Arula

Celoten članek lahko preberete v zimski številki Sense