Sri Swami Vishwananda: "Ljubezen je najvišja izkušnja v življenju"

Konec junija bo v Mariboru potekal daršan s Sri SWAMIJEM VISHWANANDO, razsvetljenim duhovnim mojstrom z otoka Mauritius, ki v okviru svojega delovanja na t.i. satsangih odgovarja na vprašanja svojih učencev.

3. 6. 2015

Satsang je čas vprašanj, ko guru odgovarja na vprašanja svojih učencev

Vprašanje: Kaj je Ljubezen?

Odgovor: Vidite, Ljubezen je vse - VSE. Karkoli, kakorkoli, vsepovsod okoli vas je Ljubezen. Vse o čemu smo govorili. Ljubezen je življenje, ljubezen je dobrota, prijaznost ... To so le kvalitete Ljubezni. To ni Ljubezen, temveč kvaliteta le-te, ki z njo pride. Zelo težko je ubesediti Ljubezen, saj je Ljubezen izkušnja, najvišja izkušnja življenja. Kajti to je tisto, kar ste, in to je tisto, kar vedno boste. Če um obstaja ali ne; če dojemate radost življenja ali ne, vi ste Ljubezen.

Vprašanje: Kaj pomeni služiti Bogu?

Odgovor: Narediti vse z Ljubeznijo. Karkoli počnete, počnite z Ljubeznijo. To je služenje Njemu.

Vprašanje: Kako lahko ljubimo Boga, če ga ne vidimo?

Odgovor: Ampak to je tisto, kar želi - da ga vidite. Želi, da hrepenite za Njim. To je razlog, zakaj je dal vse te oblike, vse te vidike, na katere se lahko osredotočite, da bi se vam sam lahko razkril - tako da bi ga lahko resnično ljubili. Kako ljubiti Boga, če ga ne vidite? Ozrite se okoli sebe. Ali ni On sam izraz vsega? Torej - zakaj ga potem ne vidite? Poglejte okoli, odprite oči in poglejte. On je vse naokoli. Vse je del Njega.

Vprašanje: Kdo je Bog?

Odgovor: Pogosto slišimo ljudi spraševati: "Kdo je Bog?" Zdaj vas bom jaz vprašal Kdo je Bog? No, to je res, da tako dolgo dokler ga ne spoznate, ne morete odgovoriti. Ljubezen je Bog, ampak kako uresničiti to Ljubezen? Kateri veri pripada Bog? Je Bog kristjan? Je Bog hinduist? Je musliman? Je Bog budist? Kateri veri pripada? Ljubezni! Kamorkoli greste, boste videli, da obstaja samo en Bog - On je Ljubezen v srcu vsakega posameznika.

Daršan s Sri SWAMIJEM VISHWANANDO v Mariboru bo potekal 28. junija 2015 ob 15. uri v hotelu Habakuk, Pohorska ul.59.

Registracija: events.bhaktimarga.org/slovenia

Email: slovenia@bhaktimarga.org

Telefon: +386 040 240 925

Stroški: donacija

www.bhaktimarga.org