Vaši prvi tantrični koraki

18. 7. 2021
Deli
Vaši prvi tantrični koraki (foto: profimedia)
profimedia

Pozabite na orgazem. Uživajte v poti, ne v cilju. To pravilo velja tudi za druge stvari v življenju. Prepustite se dajanju in sprejemanju užitkov z nežnimi dotiki in toplimi, erotičnimi šepeti.

Sprejmite, da je predigra najpomembnejša,

da je kad, polna tople pene, obdana s svečami in dišavami, odlično mesto za sproščanje in predajanje, za erotično igro s partnerjem, ki ga nežno masirate in božate vsak centimeter njegove kože, osredotočeni samo na to, kar med tem čutite. Prisluškujte odzivom svojega bitja in telesa kot izvora najčistejše energije.

Bodite tukaj in zdaj,

ne razmišljajte o drugih stvareh, vse svoje misli usmerite samo na trenutek, v katerem ste, in odkrili boste, da je to, kar se vam dogaja, nekaj čudovitega. Zlivajte se ne samo z drugim, temveč tudi sami s sabo.

Naučite se dihati.

To pravilo je v življenju še posebej pomembno, saj večinoma dihamo prehitro in plitko, le z zgornjim delom prsnega koša. Bolj smo vzburjeni, bolj je naše dihanje kratko in hitro. Nasprotno temu tantra svetuje počasno in globoko dihanje, ki omogoča osvobajanje in zaznavanje vsega, kar nas obkroža, na pravi način.

Dihanje vadite skupaj s partnerjem. Preprosto se usedita drug nasproti drugega, glejta se v oči in poskusita uskladiti dihanje. Sproščenosti in usklajenosti dihov se lahko prepustita tudi v objemu. Umirjenost, komaj slišni zvok vdihov in izdihov ter počasnost gibov omogočajo doživljanje občutkov, ki vas bodo presenetili. Dihalne vaje umirjajo um in pomagajo, da se osredotočite na ljubljeno osebo in na trenutek, v katerem sta.

Poskrbite za vzdušje.

Ni pomembno, kje sta, pomembno je, da si naredita prijetno vzdušje. Drug drugemu berita poezijo, počasi plešita, poslušajta glasbo, pijta vino iz skupnega kozarca. Izkoristite ta čas in s partnerjem vzpostavite pravo komunikacijo, podelite z njim vse, kar vam je všeč. Priskrbite si nežno svileno tkanino, s katero ga boste božali, ali morda ptičje pero.

Ne pozabite na sveče, lounge glasbo, pritajeno svetlobo, sveže rože, aromatične vonjave, sadje, s katerim bosta hranila drug drugega ... Tudi izzivalni striptiz je lahko eden od korakov v tej igri, ki lahko traja tedne, brez konkretnega seksualnega akta. Cilj je vzpostavljanje intimnosti in komunikacije. Seks pride pozneje. Takrat ko začutite, da sta z ljubljenim postala zares eno.

Igrajte se.

Eksperimentirajte z obleko in s svojim telesom. Naj bo vaša obleka drugačna ali bodite povsem brez nje. Ne potrebujete različnih pripomočkov in ‘igračk’, ki jih še nikoli niste preizkusili.

Eksperimentirajte z erotičnim dotikom.

Bodite partnerju vodnik, pojasnite mu, kje točno želite, da se vas dotika, in kako. Naredite to nežno in opogumljajoče. Kadar ste povsem zadovoljni s tem, kar vam počne, mu to povejte. Dolgo se masirajta, lahko le z lastnimi telesi. Iščite tisto, kar želite dobiti. Spomnite se, da je bistvo tantričnega ljubljenja počasnost. Pokažita drug drugemu, da se ljubita in da si želita drug drugega.

Vsaj enkrat na teden si rezervirajte čas za tantro.

Delajta se, kot da se ne poznata, in se dogovorita za zmenek. Zapeljita drug drugega, prebudita uspavano ljubezensko željo in pozabita na službo, otroke in obveznosti. Naj bo enkrat na teden vajin odnos na prvem mestu. Samo tako bosta lahko ustvarila harmonijo tudi na drugih področjih življenja. Slavita ljubezen!

Upočasnite.

To vam bo omogočilo nadzirati orgazem in uživati v procesu, ki vodi do njega. Po besedah tantričnega učitelja Roberta Freya vas počasnost in uživanje v ljubljenju postopoma vodita k podaljševanju orgazma.

Menjujta seksualne položaje.

Različni položaji vplivajo na boljšo izmenjavo energije med moškim in žensko in vodijo do globljega, intimnejšega seksa. Zamenjajta vlogi, naj bo moški tisti, ki se predaja, medtem ko ženska spodbuja in vodi. Tako boste raziskovali svojo sposobnost biti tako močna kot ranljiva, tako darežljiva kot zahtevna, na vseh področjih življenja.

Zaporedni orgazem pri moškem.

Tantra razlikuje orgazem od ejakulacije. Moški lahko doživi orgazem brez ejakulacije in je sposoben med tantričnim ljubljenjem hkrati kontrolirati ejakulacijo in doživljati več manjših orgazmov. Bistvo tantre je maksimalno izkoristiti to energijo in uživati brez končne prepustitve. Tako bo orgazem z ejakulacijo veliko intenzivnejši, doživljanje ljubezenskega akta pa celovitejše. Ne gre za neko zapovedano kontrolo, temveč za spontano nadziranje, ki se rodi, ko je moški popolnoma sproščen.

Ženski orgazem je odvisen od ženskih možganov.

Osvobajanje od misli, skrbi in stresa ženski omogoča, da se spusti in usmeri na občutke, na to, kar doživlja med ljubezensko igro. Počasna in nežna stimulacija ščegetavčka, brez obremenjevanja s tem, ali bo orgazem zares prišel, omogoča, da se ženska sprosti in doživi vrhunec. Točka G (Grafenbergova točka) velja v tantri za sveto točko. Je v vaginalnem kanalu, vendar sta za dosego tovrstnega orgazma, ki je lahko zelo intenziven in se lahko konča celo z žensko ejakulacijo, potrebna posebna veščina in potrpežljivost.

Pri tantri ni instantnih rezultatov.

Tantra je osvobajanje energije med ljubljenjem, ki lahko privede do harmonije na številnih področjih življenja. Tantra nas uči, kako usmerjati energijo preko čaker, energetskih središč v telesu. Če je to preveč abstraktna tema za vas, vzemite tantro kot sredstvo sproščanja, kot čas, rezerviran za vas in vašega partnerja. To je lahko nežna igra zapeljevanja, ki lahko dobi svoj epilog šele čez čas. Tantra je ples čutov, izmenjava pogledov, ljubkovanje, čas, ki ga preživita drug z drugim.

»Seksualna energija je najmočnejša energija, ki vodi k zdravju,« pravi Christiane Northup, avtorica knjige Žensko telo, ženska modrost, vendar se ta energija sprošča postopno, šele takrat, ko se sprostimo, prečistimo predsodkov in sramu ter se prepustimo ljubljeni osebi, a najprej sami sebi. Prinaša transformacijo osebnosti, ki se pozitivno odraža tudi na drugih področjih našega življenja.

Sanja Lučić