Voda ljubi hvaležnost

Številni poskusi japonskega znanstvenika Emota, ki se je popolnoma predal raziskovanjem vode, so med iskanjem besede, ki oblikuje najlepši kristal, ter najbolje in najmočneje čisti vodo, pokazali, da to ni ena beseda, temveč kombinacija dveh besed: ljubezen in hvaležnost.

27. 1. 2013

Ko je ta kristal primerjal s kristali, ki tvorijo te besede posamezno, je odkril, da je kristal "ljubezen in hvaležnost" bolj podoben kristalu "hvaležnost" kot kristalu "ljubezen". To govori o tem, da je vibracija hvaležnosti močnejša in da je odnos ljubezni in hvaležnosti podoben molekuli H2O.

Morali bi skušati dosegati ravnovesje, v katerem je hvaležnost dvakrat večja v primerjavi z ljubeznijo. "Ko sem na enem od svojih seminarjev omenil to idejo, sta k meni pristopili dve mladi ženski in mi rekli: "Vaše predavanje je na naju naredilo močan vtis. Kot da ste rekli, da ima človek ena usta in dve ušesi." Tako je!" sem vzkliknil. Svet zdaj potrebuje hvaležnost. Končno se moramo naučiti, kaj pomeni imeti dovolj", pravi Emoto v svoji knjigi.