Zimski solsticij 2014 - pospešena duhovna rast

Danes točno ob 23.03 zvečer bo nastopil zimski solsticij ali sončev preobrat, nato pa se bo ponoči, ob 2.35, Luna popolnoma izpraznila. Na zimski solsticij so nekdaj (ponekod pa še danes) v skorajda vseh kulturah na vseh celinah in v različnih zgodovinskih obdobjih čakali prehod v nov astronomsko-zemeljski cikel ali leto. To so po navadi storili v tišini.

21. 12. 2014

Svetost prehajanja se je odvijala pozorno, nadvse svečano, brez motečega hrupa, v poglobljeni meditaciji in priprošnji za boljši jutri. Naši slovanski predniki (in tudi mnogi drugi) so v svojih pečeh prižgali ogenj, velik lesen panj (pozneje imenovan božični čok) in s tem simbolno zanetili ogenj preobrazbe, ki je moral goreti tedne in celo mesece, da bi se spremembe lahko usidrale in izpeljale. Ta ogenj ponekod ni smel nikdar ugasniti. Simbolni ogenj spreminjanja in tišina sta opomnika. Da ne bi pozabili in bi tako ves čas potrebno spreminjanje krepili z energijo pozornosti.

Zimski solsticij 2014 je nekaj posebnega

V tej izjemni bližini Galaktičnemu Središču oz. črvini, kjer je gravitacija milijardokrat večja, prav tako gostota vsepolne praznine (Hunahpu po majevsko, Šunjata po vedsko ...), in ki jo doživljamo prav zdaj (le kaj je nekaj let v primerjavi z eonom, dolgim 26.000 let?), čutimo sledeče: občasno veliko utrujenost (ker se telo navaja na višje frekvence), slabost brez kakršnegakoli drugega vzroka ('visokozveneče' kozmične gama nuklearne frekvence so prodornejše ‒ lahko so tudi škodljive, če se ne znamo zaščititi ‒, lahko pa močno očiščujejo naša telesa; pečejo nas oči (oči so zelo občutljive za višje in močnejše tokove), bolijo nas (endokrine/notranje) žleze ‒ od ščitnice, prsnih, spolnih žlez in nadledvičnih žlez, do hipofize in epifize v glavi (žleze so antene za kozmična sevanja, zato čutimo tudi pritisk na čelu in na vrhu glave; občutljive so celo akupresurne točke za žleze na podplatih oz. na palcih, ker je tok Univerzalne življenjske energije silno močan); občasno se zdi, kot da nekaj vrta po naših ušesih (odpirajo se nove čakre ob ušesih, ob sencih in na temenu); za povrhu pa vse pogosteje ostajamo brez spanja ali zelo malo spimo (spanca zaradi močnega dotoka življenjske energije ne potrebujemo več toliko). Ob vsem tem si tudi težko kaj zapomnimo in se tudi zlepa ne moremo česa spomniti (zaradi omotičnosti ob naglem širjenju zavesti). Občasno smo zelo žejni, sploh se ne moremo napiti (zaradi močne radiacije oz. nuklearnega gama sevanja; pijmo torej veliko!). Srce nenadoma začne biti aritmično ali podrhtava (zaradi močnih očiščevalnih procesov in krepitve etrskih teles), pa se nato spet umiri. Energijski tok se povečuje, duhovna rast se pospešuje. Hkrati pa odkrivamo čisto drugačne svetove resničnosti ‒ tako v nas samih kot tudi okoli sebe, v živi in neživi naravi. Vsi smo ob tem deležni velikih sprememb v življenju, dojemanju sveta, v odnosih, delovanju ... Predvsem zdravilci občutimo zelo povečan pretok življenjske energije skozi telo (zdravljenje je zato vse hitrejše in učinkovitejše) ter zaznavamo pravcate kvantne skoke v širjenju zavesti, naša pozornost in zavedanje pa sta močno razširjena. Svet odzvanja drugače in dobiva drugačne vsebine! Vse se naglo spreminja, pa ne le vsak mesec ‒ vsak dan, vsak trenutek!

Zimski solsticij 2014 - čas za obredovanje

Dr. Mira Omerzel - Mirit; www.veduna.si