Ali bi se vaše znamenje dobro znašlo v politiki?

Zaradi različnih karakteristik posameznih znamenj se vsako znamenje drugače znajde v določenem poklicu. Zanimalo nas je, katerim znamenjem je politična kariera najbolj pisana na kožo in v katerih poklicih izstopajo druga znamenja.

26. 10. 2015

Oven

Ovnova prodorna narava mu omogoča, da je povsod prvi. Če se odloči za politiko, bo v njej zagotovo uspešen, problem lahko nastane zaradi tega, ker preveč vztraja pri svojih prepričanjih in se težko prilagaja.

Najboljša izbira: metalurgija, mehanika, strojništvo, tehnika, izdelava orodja in orožja, graverstvo, rezbarstvo, kiparstvo, zobozdravstvo, kirurgija, mesarstvo, kmetijski stroji, krojaštvo, gasilstvo.

Bik

Bikova natančnost, dobra motiviranost in premišljenost mu lahko v političnih vodah pridejo še kako prav. Premalo pa je impulziven, da bi tvegal in prodrl v množici ter dejstva samozavestno izpostavil.

Najboljša izbira: bančništvo, nepremičnine, poljedelstvo, oblikovalna umetnost, na primer keramika, lončarstvo, umetna obrt, dizajn in notranja oprema prostorov, masažne tehnike, izterjevanje in inšpekcijske službe.

Dvojčka

Klepetavi dvojčki veliko govorijo in malo storijo. Napovedovali bodo spremembe, se pritoževali nad odločitvami drugih, vendar bodo v realnosti redko karkoli rešili, zato v političnih vodah niso ravno najbolj primeren kandidat.

Najboljša izbira: profesura, pedagogika, statistika, tiskarstvo, pisanje in založništvo, novinarstvo, pisarniški poklici, telefonske storitve in drugi mediji, poezija, bibliotekarstvo, književnost, lektoriranje in prevajanje v različne jezike, pošta in prometne povezave, posredništvo, trgovanje, grafologija.

Rak

Občutljivi raki se včasih preveč ukvarjajo sami s sabo. Marsikaj vzamejo osebno, zato se lahko v političnih vodah hitro izgubijo. Poleg tega ne premorejo dovolj odločnosti in jih preveč zlahka prepričamo.

Najboljša izbira: poklici v zvezi z otroki – od otroškega zdravnika do dela v vrtcu, skrbništva in izdelovanja igrač, poklic bolničarja, nega slabotnih, ginekologija, porodničarstvo, ženska moda, rejništvo, gastronomija, živilska industrija, gostinstvo, biologija, geologija, botanika, pohištvo, nepremičnine, kmetijstvo, trgovina.

Lev

Samozavesten in odločen lev je primeren za politično kariero, ki si jo je verjetno začrtal že v rani mladosti. Zlahka se spopada s pritiski in je sposoben prevzeti kakršnokoli vodenje.

Najboljša izbira: predstavništvo, politika, samostojno kulturno in umetniško delo, voditeljstvo, zlatarstvo in dragulji, film in gledališče, borza, zabaviščno delo, pedagogika, ravnateljstvo, športni učitelj ali profesionalni šport, srčna kirurgija, znanost.

Devica

Devica preveč analizira in komplicira, zato bi jo pomembna politična funkcija prej obremenila. Ni dovolj prodorna za hitre odločitve, niti za takšne, ki vsebujejo večjo mero tveganja, kar v politiki ni redkost.

Najboljša izbira: poklici v zvezi s čiščenjem, laboratorijsko delo, zdravstveni poklici, dietetika in psihoanaliza, trgovina z zdravili in opremo za bolnišnice, z živili in varnostno opremo, poklic uradnika ali kontrolorja, arhivarja ali revizorja, zemljemerstvo, urarstvo, finomehanika, matematika, statistika, fizika, kemija, gospodinjstvo, poklic kritika, gostinstvo in vrtnarstvo.

Tehtnica

Zasanjana in nekoliko labilna tehtnica veliko razmišlja o spremembah in pravici v svetu, vendar je zaradi svojega občutka, da se mora vedno postaviti na stran šibkejših, v političnih vodah manj zaželena.

Najboljša izbira: vse v zvezi z modo in lepoto, frizerstvo, kozmetika, manekenstvo, lepotna kirurgija, trgovina z modernimi stvarmi, krojaštvo, parfumerija, aranžerstvo, poklic matičarja ali zakonskega svetovalca, umetniški poklici, slikarstvo, poezija, ples, partnersko posredovanje, varovanje človekovih pravic, diplomacija, mirovniško pravo, cvetličarstvo in poklic oblikovalca.

Škorpijon

Škorpijon se ne boji nikogar in ničesar. Svoje odločitve bo vnesel na strasten in diplomatski način. Zaradi karizme je v političnih vodah zelo zaželen, saj se je njegovim predlogom težko upreti.

Najboljša izbira: terapevtski poklici vseh vrst (hipnoza, regresija, glasba, šport, živali, masaže, kiropraktika), geologija, naravoslovje, zoologija, veterina, borilne veščine, vedeževanje, okultizem, ezoterika, logopedija, psihiatrija, strateško načrtovanje, vozniški poklici, programerstvo in politika.

Strelec

Raztreseni strelec je z veliko mero optimizma in z neustavljivo razgledanostjo v politiki zaželen člen, vendar le, če se nauči odgovornosti in zadeve pripelje do konca, čeprav je na vidiku že nekaj novega.

Najboljša izbira: advokatura, sodstvo, socialni poklici, duhovniški poklici, ministrovanje, filozofija, vizionarstvo, vse v zvezi s tujino, velepodjetništvo, politika, založništvo, vzreja konj in drugih živali, uvoz-izvoz, hotelirstvo, rektorstvo, profesura, bančništvo, alkimija in turizem.

Kozorog

Ambiciozni in delovni kozorog ima vse poti podrobno začrtane, zato mu pri njegovih ciljih težko spodleti. V politiki je premišljen, natančen in hkrati usmerjen k novim, boljšim pristopom.

Najboljša izbira: uradništvo, zakonodaja, politika, tožilstvo, voditeljstvo, arhitektura statistika, arhiviranje, kamnoseštvo, kiparstvo, gradbeništvo, mineralogija, matematika, fizika, geometrija, klasična glasba, kristalografija, delo z ostarelimi, učitelji bontona ali etike in morale.

Vodnar

Svobodni vodnar ves čas potrebuje dogajanje in spremembe, zato je področje politike zanj preveč monotono. Njegova kariera bo sicer kratka, vendar kljub temu zelo uspešna.

Najboljša izbira: moderna tehnika, elektronika, elektrika in novodobni energetski viri, računalništvo, obdelava podatkov, programerstvo, fotografija, raketarstvo, pilotiranje in letalski poklici, nevrologija, astrologija in zvezdoslovje, izumiteljstvo, glasbeni poklici, psihološki poklici, pripovedništvo, skupinske terapije in dobrodelne akcije.

Ribi

Zasanjana ribica veliko časa razmišlja, s čimer bi se lahko ukvarjala, da bi bila zadovoljna. Politično področje je zanjo preveč kruto in realno, da bi mu lahko z veseljem in motivacijo sledila.

Najboljša izbira: socialni poklici, pomočniki vseh vrst, kemija, farmacija in drogerija, inštalaterstvo, delo s plini, anestezija, radiestezija, ezoterika, mistika, analiza sanj, glasbeni poklici, čarovništvo, vse v zvezi s strahovi in slabostmi ljudi, delo v zaporih in duhovniški poklici.

horoskop.si