Astro: Lekcije, ki prihajajo, so lahko odlična popotnica za dolgoročni napredek

Tedenska astro napoved od 13. do 20. 12. 2021.  

Astro: Lekcije, ki prihajajo, so lahko odlična popotnica za dolgoročni napredek (foto: profimedia) profimedia
13. 12. 2021

S Soncem v znamenju strelca bo teden prepleten s prijetnimi mislimi, ki bodo po eni strani hrepenele po novih razsežnostih, po drugi strani pa si bodo želele počitka. Sreča bo simpatična sopotnica ne glede na notranje dvome in strahove, povezane s splošno težko situacijo.

Namesto da bi se osredotočali na tisto, česar ne morete storiti, je sedaj pravi čas, da se usmerite v vse stvari, ki jih lahko udejanjite. Mikala vas bo šola življenja in lekcije, ki prihajajo so lahko odlična popotnica za dolgoročni napredek.

Bolj boste oportunistični in pripravljeni na tveganje, vodilo vas bo dejstvo, da če ne poskusite, tudi ne boste izvedeli, kaj zamujate. 

Urejenost in eleganca tokrat ne bosta tako pomembni, bolj vam bo pomembna notranjost, ki jo boste želeli obarvati v bolj barvite odtenke. Kot pravi vizionar in načrtovalec boste polni velikih, divjih idej in smisla. Povezali se boste tudi z vero in filozofijo. Če vas bodo preveč obremenjevali, se lahko hitro pojavijo prepiri in nesoglasja, povezani z domačimi ter prijatelji, zato se bo potrebno bolj taktno usklajevati.

Merkur se v ponedeljek začne gibati v znamenju kozoroga. Prišli boste do določenih pomembnih zaključkov in vizij, ki bodo hranile vaš ego in vam dodajale samozavest na področju kariere. Delo vam bo navdih, usmerili se boste k temu, da čim več zaslužite, ter da si postavite dobre temelje za prihodnost. Nič vas ne bo zmotilo in nič vam ne bo pretežko. Veliko boste razmišljali o pomenu denarja.

Venera se bo skozi teden pomikala v znamenju kozoroga, zato čustveno ne boste tako razposajeni kot na ostalih področjih. Izkoristite teden za resne pogovore v smeri ugodnih rešitev, saj se bo od nedelje dalje Venera gibala retrogradno, kar lahko oteži komunikacijo in doprinese še več hladnosti na področje čustev. Samski ne boste najbolj zainteresirani za nove avanture, bolj vas bo mikala nerešena preteklost, ki pa lahko prebudi bolečine.

Mars, ki se v ponedeljek začne gibati v znamenju strelca, želi videti in spoznati vse, kar se ponuja. Ljudje, kraji, občutki, znanja, prepričanja, vse to vas bo navdihovalo. Čas je, da poiščete pravo resnico, zato ostanite odprti, saj so odgovori, ki jih potrebujete, lahko novo spoznanje. Spoznavanje različnih sistemov prepričanj in filozofij vam bo pomagalo spoznati, da ne obstaja en sam način življenja in povezovanja. Dlje kot boste segali in bolj boste raziskovali, bolj boste razumeli sebe in stvari, ki se dogajajo v vašem življenju. 

 VPLIV ZA VSAK DAN POSEBEJ

V ponedeljek, ko bo luna v ovnu, se bo pojavilo več nestrpnosti in želje po neposrednem delovanju. Na vsakem koraku in v vsaki situaciji boste želeli prevladati, kar pa ne bo najbolje sprejeto. Zelo boste prodorni, odprti, direktni in predvsem aktivni na vseh področjih. Karkoli vas bo kdo prosil, vam ne bo težko, besede "ne" enostavno ne boste spustili blizu. Vihrava energija bo vladala tudi odnosom, zato globokih in čustvenih pogovorov ne pričakujte. Vpliv se bo odražal tudi v prometu, ljudje bodo veliko bolj ignorirali prometne predpise, zato je priporočljivo, da ste nekoliko bolj potrpežljivi.

V torek ob 9.10 uri preide luna v bika, zato boste želeli poiskati bistvo in smisel, ustavljali pa se boste tudi pri nepomembnih zadevah. Po opravljenem delu si boste z veseljem vzeli čas za sprostitev in uživanje v dobri hrani. Ne bodite pa presenečeni, če kazalec na tehtnici hitro poskoči, če ne boste obvladovali svojega apetita. Na  ljubezenskem področju boste močnejši in bolj zaupljivi, kar vam bo olajšalo številne situacije.

Vpliv vas bo tudi v sredo popeljal v notranji svet razmišljanja. Ne iščite vzrokov za zaplete in težave drugje, raje jih poiščite v sebi in se z njimi soočite. Zaradi konjunkcije med Luno in Uranom so možni razni električni in računalniški izpadi, zato velja biti bolj previden. Odgovori na vaša, morda še ne povsem izoblikovana vprašanja, se lahko pojavijo v pravem trenutku.

V četrtek boste skozi dan zelo motivirani in notranje umirjeni, pozno zvečer pa prihaja divja in klepetava energija, saj luna prehaja v znamenje dvojčkov.

Tudi v petek boste zaznavali manj obremenilno energijo, ki se je boste razveselili še posebej tisti, ki vam tkanje vezi ogromno pomeni. Spomnili se boste številnih zadev, ki bi jih radi delili z drugimi. Skušajte več pozornosti nameniti iskrenim prijateljskih odnosom. Na plano lahko v negativnem smislu pridejo tudi speče težave, povezane z zdravjem, zato poskrbite za zdravo prehrano in zadostno mero gibanja.

Tudi sobota bo raztresen dan, vendar pozitivno obarvan. Razveselili se boste vsakega komplimenta ali lepe geste.

Nedelja bo dan nihanj, saj se ob 10.42 luna zavihti v raka, nastopi tudi Polna luna. Težje kot običajno se boste osredotočali na karkoli pomembnega. Nikar se ne ustrašite, če pridejo na plano čustva, stara in nova. Če ne boste na področju čustev dobili tistega, kar si želite, lahko postanete nevzdržni in nezainteresirani. Ne boste se počutili preveč samozavestno in varno. Polna luna lahko povzroči tudi očitke in občutek krivde, vendar se tem občutkom nikar ne predajajte, raje se nasmehnite, saj je jutri nov dan, poln novih priložnosti.

Pripravil: Horoskop.si

 Poglejte si še: