Astro: V tem tednu se vam lahko povrne upanje na lepši jutri

Tedenska astro napoved za obdobje od 20. do 26. decembra 2021.

Astro: V tem tednu se vam lahko povrne upanje na lepši jutri (foto: shutterstock) shutterstock
20. 12. 2021

V torek z vstopom Sonca v znamenje kozoroga nastopi koledarska zima. To je čas, posvečen tradiciji, družini in bližnjim ter spoštovanju starejših.

Razmišljali in analizirali boste, kje bi se v preteklem letu lahko bolje odrezali. Morda bodo na plano priplavali stari spomini in nerešeni odnosi, ki vas lahko malce razžalostijo, vendar preveč občutljivi ne boste.

Ne bodite presenečeni, če boste zaznavali hladnost v medsebojnih odnosih, vendar pa lahko pričakujete dobro motivacijo za delo in reševanje finančnih zapletov. Prihajajo kompleksni procesi preobrazbe, misli bodo resne in realne, težko vas bo prepričati v nekaj, kar ni oprijemljivo. Vsekakor boste kljub prazničnemu vzdušju na preži za novimi poslovnimi in finančnimi priložnostmi, ki pa bodo drugačnega značaja, začinjene z dolgoročnim predznakom. Energija kozoroga vam lahko pride prav, ko je potrebno nekam varno kanalizirati jezo zaradi slabe poslovne odločitve, površnosti pri sklepanju pogodb, nespametnih nakupov... Sedaj je na vrsti zresnitev ter konkretne rešitve, ki v preteklem obdobju še niso popolnoma dozorele.

Ukvarjati se boste začeli s svojim napredkom, vztrajnosti in marljivosti vam ne bo primanjkovalo. Manjkalo pa bo spontanosti in entuziazma, zato se boste po končanem delu in obveznostih večkrat počutili prazno. Postali boste bolj odgovorni, zato se lahko odnosi, ki jim je manjkalo prav to, malce uredijo in stabilizirajo.

Merkur, ki se bo nahajal v znamenju kozoroga, bo poskrbel, da boste kljub bučnemu vzdušju pripravljeni dokončati zadeve, ki ste jih odlašali in se osredotočiti na pravo pot, ki vam prinaša oprijemljive rezultate. Morda ne boste pokazali pravega navdušenja, zato lahko kdo smatra, da ste v resnici nezadovoljni. Če iščete novo zaposlitev, boste tokrat zelo uspešni na razgovorih. Vpliv se bo osredotočil na vašo poslovno in finančno plat, kjer boste zelo precizni, previdni in počasni. Na kritike in tuja mnenja boste zelo občutljivi, zato se lahko hitro znajdete v navideznih napetostih, še posebej v poslovnih odnosih.

Zaradi retrogradne Venere v kozorogu pazite, da v odnosu z ljubljeno osebo ne reagirate preveč impulzivno, saj lahko nesporazum preraste v resen prepir, kjer bodo na plano prišle tudi težave, povezane s preteklostjo. Pričakujete lahko kakšno pikro, a precej neupravičeno kritiko na vaš račun. Če boste zaupali svoje težave, vam bo odleglo. 

Mars v znamenju strelca bo reševal izgubljene in tiste, ki ste preveč zazrti v negativno plat vsake zadeve ali situacije. Dodal vam bo kanček spontanosti in povrnil upanje na lepši jutri. Sprejmite njegovo energijo in jo skušajte pretvoriti v prijetno dogajanje.

VPLIV ZA VSAK DAN POSEBEJ 

V ponedeljek se bo luna nahajala v znamenju raka. S svojimi toplimi in sočutnimi besedami boste osvojili marsikatero srce, nagnjeni boste tudi k sladkosnednosti. Vpliv vas bo naredil čustveno občutljive in dovzetne za globoka čustvena poglabljanja, zato lahko razpoloženje pogosto zaniha iz ene skrajnosti v drugo. Občutljivost boste sposobni raztegovati v neskončnost, težko in neradi boste zaupali drugim, tudi če bodo njihovi nasveti dobronamerni in celo koristni.

V negativnem smislu lahko pričakujete tudi v torek skozi dan, ko se bo luna še nahajala v raku, občutljivost, nezbranost, konfliktne odnose in skrušeno samopodobo. Vpliv spodbuja družinske vezi, zato je primerno, da čas preživite v krogu družine, vendar raje ožje.

V torek pozno zvečer se luna pomakne v pogumnega leva, zato pričakujte v sredo in četrtek boljše počutje, povečano samozavest in občutek nepremagljivosti. Poudarjena bo tudi osebnost, še posebej tisti deli, ki so bili v preteklih dneh šibkejši. Ponosni boste na svoje napredne in pogumne ideje in na svoje delo. Želeli si boste, da vas opazijo, zato boste hrepeneli po občudovanju. Negativen vpliv je lahko zelo intenziven, če vas ne bodo upoštevali ali vam prisluhnili. Spremembe bodo počasi dobile bolj optimistično obliko, in sicer z entuziazmom, ki vas bo spremljal. Ob morebitnih zapletih se nikar ne ustavljajte, saj bodo kratkoročno usmerjeni.

Luna, ki svojo pot v petek ob 9.24 uri nadaljuje v znamenju device, bo poskrbela, da bo motivacija pozitivno naravnana. Z veseljem se boste lotili tudi težjih nalog, brez da bi zraven čutili pritiske in obremenitve. Ničesar ne podpisujte, dokler zadev ne preverite. V večernih urah se lahko v družinskem krogu energija ob neprimernih komentarjih prevesi v nemir in nervozo. Vse priložnosti bo potrebno zagrabiti takoj, v nasprotnem primeru se vam bodo izmuznile iz rok. Nikar preveč ne hitite s pripravami, saj boste spregledali kakšno pomembno zadevo. Želeli boste, da je vse tako, kot mora biti; lepo in urejeno.

Tudi v soboto in nedeljo dopoldne boste zaznavali potrebo po samoorganiziranju, vendar pa se to lahko izrazi kot pretirana kritičnost in ukvarjanje z nepotrebnimi skrbmi. Tokrat ne bo časa za razpuščenost in težko se boste prepustili brezskrbni zabavi. Ves čas boste imeli v mislih pomembne zadeve. Če se boste želeli res dobro imeti, boste morali motivirati sami sebe in družino.

V nedeljo ob 17.24 uri prehaja luna v tehtnico. Z lahkoto si boste privoščili počitek in daljši spanec. Delo in opravki ne bodo na vašem spisku, bolj vas bo zanimalo, kako si polepšati večer s kakšno prijetno zadevo. Ustrezala vam bo tudi nežnost, ki jo boste vnašali v ljubezenske odnose. To je čas, ko se lahko lahkotno prepustite vodenju svoje domišljije.

Pripravil: Horoskop.si 

Preberite še: