Astro napoved: MERKUR v teh dneh prehaja v znamenje BIKA

13. 5. 2024
Deli
Astro napoved: MERKUR v teh dneh prehaja v znamenje BIKA (foto: profimedia)
profimedia

Preberite si tedensko astro napoved Sensa astro kluba za teden od 13. do 19. aprila 2024.

Pred vami je zadnji teden, v katerem vas bo spremljala energija Sonca v biku. Podarjena vam bo priložnost, da zaključite, kar je potrebno, ter se v miru usmerjate tja, kjer se počutite koristni. Misli bodo zbrane, občutki topli, prijazna beseda pa bo tista, s katero lahko največ dosežete. Če ste v sporu, izkoristite sočutno energijo, da se pogovorite in dorečete stvari, ki so morda nejasne narave. V konflikte se ne boste želeli spuščati, saj vam bo škoda energije. Raje boste ob nestrinjanjih zamahnili z roko, v upanju, da bo čas naredil svoje. 

Izbrani ljudje, ki jim boste posvečali pozornost, bodo hvaležni za vaš čas, zato ne oklevajte, če ste dogovorjeni za pijačo in klepet. Imeli boste občutek, da so iskreni odnosi tisti, ki gradijo stabilno in trdno strukturo v podzavesti. Veliko se boste ukvarjali z domačimi vprašanji, še posebej v povezavi z otroci ali starejšimi osebami, za katere boste imeli občutek, da so vam še bližje, ter da jim morate pomagati in se jim posvetiti. Ko se boste odločali o pomembnih stvareh, boste to storili premišljeno. Oboževali boste dobro hrano in pijačo, potrebovali boste preprosto, vendar udobno okolje ter somišljenike, ki ne komplicirajo. Dobro bi bilo, da bi malce omejili svojeglavost in malo manj zavračali novosti.

VPLIV MERKURJA

Merkur v ovnu bo v začetku tedna kriv za zamude, površne odločitve ter naglico, s katero se boste lotevali opravkov. V sredo se Merkur pomakne v bika, ki zelo ugodno vpliva na vse vrste poslovanja in finančne odločitve. Miselni procesi bodo sicer potekali nekoliko počasneje, saj boste vsako stvar pretuhtali, preden boste ukrepali, kljub temu boste učinkoviti. Pri delu materialne narave boste sposobni delovati na praktičen način.

Če ste že pred časom planirali večje in pomembnejše nakupe, jih lahko sedaj udejanjite. Sebe in svojih lastnosti ne boste hoteli izpostavljati. Ker boste bolj zatopljeni v delo, se ne boste pustili motiti, ker boste težili k temu, da dano situacijo izkoristite v svoj prid. Znali se boste organizirati in poleg tega poskrbeti za vse dnevne opravke. Vpliv prebuja več delovne vneme, redoljubnost, natančnost in zanesljivost.

VPLIV VENERE

V ljubezni vam bo zaradi Venere v znamenju bika največ pomenilo to, da se boste z ljubljeno osebo lahko pogovarjali, da boste na isti frekvenci in da si boste enaki tako na intelektualnem kot tudi na duhovnem nivoju. Želeli si boste veliko dotikov in fizične privlačnosti. Uživali boste v dobri hrani in pijači, v dotikih, masažah in vseh vrstah čutne radosti. Tokrat bo pomembna lepota, fizična privlačnost in urejenost ljubljene osebe.

VPLIV MARSA

Z energijo Marsa v znamenju ovna boste želeli imeti pomembno vlogo, biti aktivni in izražati svoja čustva na najbolj barvit način. Prepričani boste, da življenje brez dogajanja sploh ni življenje. Mars vas bo spodbujal, da ne samo prepoznate pozitivne trenutke, ampak da si dejansko vzamete čas za več sreče, navdušenja in igre.

Ne boste se obremenjevali z ničemer, kar je dolgočasno, strast je tisto, kar vas bo spravilo v akcijo. Delovali boste velikodušno, prav tako boste nagnjeni k tveganju. Lažje kot v preteklem obdobju boste uveljavili svojo avtoriteto in pustili svoj pečat. Vendar je pomembno vedeti, da z njegovo energijo v negativnem smislu prihaja tudi povečan potencial za impulzivnost, agresijo in tekmovalnost.

Napoved za vsak dan posebej:

V ponedeljek pričakujte dan poln nihanj. Dopoldne se bo luna nahajala v raku, nato prehaja v znamenje leva. Nastopila bo tudi konjunkcija med Soncem in Uranom, ki vas bo usmerjala k dogajanju v notranjosti. Domislili se boste neverjetnih zgodb, ki pa bi jih bilo smiselno najprej prespati. Dobro sposobnost vizualizacije lahko izkoristite v trenutku, ko boste glede nečesa želeli širšo sliko. V družinskih ter prijateljskih odnosih boste bolj občutljivi kot običajno, kritike in tega, da niste na prem mestu ne boste prenesli. Neurejene finančne zadeve vam bodo kratile spanec. 

V torek se bo luna nahajala v znamenju leva, zato si dovolite le najslajše in najboljše. Lahko se podate v nove začetke, ki prinašajo plodne sadove. Finančne zadeve se bodo s pomočjo iznajdljivosti začele urejati v pravi smeri. Dan je ugoden za tveganja, vendar le tista, ki so premišljene narave. Želeli boste delovati, čutiti, se nasmejati in razrešiti vse kar vas je v preteklih dneh obremenilo. Dan, ki bo zaradi pozitivne vsebine marsikomu ostal v spominu.

V sredo se bo luna nahajala v levu, nastopi tudi prvi krajec. Spustite bremena, ki so zaslužna, da nimate pokončne drže in ignorirajte tiste, ki vse zaznavajo v negativni smeri. Za nežnost in toplino v odnosih boste poskrbeli spontano, saj vam bo zelo pomembno da se razumete in povsod ustvarjate pozitiven dialog. Ego bo na višji stopnji in pogumni se boste znali v vseh situacijah odločati, brez da bi kogarkoli spraševali za nasvet. Ker vas bo po tihem mikala dramatičnost, se boste vsega lotevali z velikimi koraki in unikatnim slogom. Težko se boste pretvarjali. Pozno zvečer luna prehaja v devico.

Ker se bo luna v četrtek nahajala v znamenju device, se boste mnogi razveselili napredka na področju dela in denarja. Vleklo vas bo v trdo delo, pri malenkostih se boste ustavljali z razlogom. Na področju zdravja in počutja boste želeli narediti nekaj zase, koristilo vam bo več gibanja. V negativnem smislu se lahko energija izrazi kot pretirana kritičnost in ukvarjanje z nepotrebnimi skrbmi. Brskanje po zanimivih člankih vas lahko notranje umiri.

V petek, ko bo luna v devici boste imeli v mislih ves čas pomembne in nepomembne malenkosti, ki jih še niste opravili. Pozornost bo usmerjena na področje kariere, prehranjevanja in postavljanje osebnih meja. Negativna vibracija se bo se izražala s skrajnostmi in nakopičenimi skrbmi. Nikar si ne dovolite, da bi se počutili preobremenjeni. Odlično pomagalo za čiščenje misli bodo umiki vase.  Ključnega pomena bo ohraniti zdravo ravnovesje v odnosih. 

V soboto dopoldne bo luna v devici, nato prehaja v tehtnico. Nastopila bo tudi konjunkcija med Soncem in Jupitrom, ki obljublja spontane odločitve in notranji mir. Da bi lahko izkoristili priložnosti ki prihajajo, se boste morali odreči določenim razvadam, ter črtati manj pomembne stvari. Če se boste zatekali v trmo, boste težje sprejemali svoje odločitve. Pred začetkom nečesa novega bo potrebno rešiti tudi stare vzorce in se iz njih nekaj naučiti. Učinkovito bo globinsko čiščenje kože. 

V nedeljo se boste odlično počutili, saj vas bo bodrila energija luna v znamenju tehtnice. Posvetiti se boste sebi, svojemu telesu in užitkom, ki vas bodo popeljali v zadovoljstvo. Usmerjeni boste k lepemu, skladnemu in slastnemu. Delovali boste premišljeno, spoštovali boste tiste, ki ponujajo praktična spoznanja in logično razmišljanje. Pomembna bo izbira ljudi, ob katerih se čutite sprejeti in predvsem cenjeni. 

Pripravil: Horoskop.si

Preberite si še:

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk