Astro: V sredo RETROGRADNI MERKUR in vstop v obdobje dosledne DEVICE

21. 8. 2023
Deli
ženska v obleki, zadaj planet, luna (foto: shutterstock)
shutterstock

Preberite podrobno astro napoved za teden od 21. do 27. avgusta. Kaj nas poleg retrogradnega merkurja še čaka?

V ponedeljek in torek vas bo še vedno spremljala energija Sonca v znamenju leva. Nad dolgčasom ne boste mogli pritoževati, pomembno bo, da boste imeli niti dogajanja v svojih rokah. Ozračje bo obarvano s prijetno energijo, privlačili vas bodo ljudje, ki znajo poslušati in podariti nasmeh. Na finančnem področju bodite pozorni na skupen denar, s katerim prihajate v stik, saj je možno odtekanje brez nadzora ali pa nesporazumi, ki vas lahko drago stanejo. Ugled bo tisti, s katerim se boste veliko ukvarjali.

V sredo ob 9.01 uri Sonce prehaja v znamenje device, zato spremembe ne bodo več bliskovite, ampak se bodo počasi in vztrajno približevale. Kljub temu, da nekatere še časa dopust, čas ne bo najbolj sproščen, saj boste v mislih že pri resnih premikih in situacijah, ki vas čakajo v prihodnjem obdobju. Pozornost naj bo usmerjena v aktivnost in konkretne korake, ki pa bodo analitični ter previdni. Če boste čutili ogromno obremenitev in slabše počutje, si lahko pomagate s počitkom v naravi, športom ali meditacijo. Zanimala vas bo tudi zdrava prehrana, kar lahko spretno izkoristite, če želite izgubiti kakšen kilogram. 

Ukvarjali se boste sami s sabo, predvsem s svojimi možnostmi za razvoj na osebnem področju. Številne napake drugih boste težko sprejemali, zato se vam lahko zgodi da boste ob neprimernem trenutku izrazili svoje mnenje. Delo vas bo začelo dobesedno preganjati in končno se boste sposobni spraviti k učenju težjih področij. Čas je ugoden tudi za finančne investicije, vendar kljub temu ostanite bolj previdni. Strasti se bodo začele umirjati, čustva se bodo vse bolj stabilizirala in dobivala novo obliko. Da so spremembe nujne, o tem ne bo dvoma jezilo vas bo, da nekatere stvari ne stečejo tako spontano, kot ste si zamislili.

RETROGRADNI MERKUR 

Zaradi retrogradnega Merkurja bo čas od srede dalje zaznamovan z vzkipljivostjo in raznimi zoprnimi pripombami, na katere se raje ne odzivajte. Na področju dela in denarja lahko pride do nesporazumov, saj bodo od vas zahtevali več, kot boste pričakovali. Nikar si v tem času ne izposojajte večjih količin denarja, saj bi s tem zabredli v nerešljive situacije.

Čisto mogoče je, da bo sprememb na voljo toliko, da ne boste vedeli, po kateri poti bi se podali, zato boste iskali nekoga, ki bi vam jo znal priporočiti. Večji del dogajanja bo pod vašim nadzorom, na nekoga se ne boste mogli zanesti, kar vas naj ne razjezi preveč. Pomen dobrega načrtovanja korakov se bo v pokazal kot ključen, časa za obotavljanje tokrat ne bo.

RETROGRADNA VENERA

Bodite kljub vplivu retrogradne Venere bolj potrpežljivi in se ne prepuščajte takoj stresnim aspektom, ko se vas dotaknejo. Čustveno boste v določenih situacijah preobčutljivi, vendar to sodi k premikom, ki se bodo odvijali v notranjosti. Skušajte biti predvsem odgovorni, dosledni in pošteni, kar vam bo dolgoročno omogočalo prave rešitve. V nedeljo Mars prehaja v znamenje tehtnice, z njim vstopate v bolj skladno obdobje.

VPLIV LUNE ZA VSAK DAN

V ponedeljek vas bodo razveselile energije lune v znamenju tehtnice, ki bo poskrbela, da bo na vseh področjih vse uravnovešeno ter na svojem mestu. Poglobilo se bo zaupanje, želeli si boste nežnosti in romantike, ter dotikov. Z lahkoto boste priskočili na pomoč in s tem pridobili notranje zadovoljstvo. Novi začetki bodo zaradi neodločnosti sicer vznemirljivega značaja, vendar jih boste sprejeli z navdušenjem. Morda se odločite za kakšen lepotni ritual, ki vam bo povrnil samozavest. 

V torek prehaja luna v znamenje škorpijona, zato se boste težje nadzirali, hkrati pa boste druge želeli imeti pod nadzorom. Povečana bo intuicija, s katero lahko pridete do pomembnih spoznanj. Podajali se boste v globoke vsebine, mikalo vas bo tudi prebiranje erotične literature. Ne bodite presenečeni, če boste v določenih kupčijah, ki bodo imele pridih nerealnega ostali praznih rok. Soočiti se z neuspehom ne bo najbolj enostavno, saj vas bodo spremljale intenzivne vibracije.

V sredo se bo luna nahajala v znamenju škorpijona, zato boste v določenih zadevah ali situacijah začeli spoznavati resnico oziroma videti pravo sliko. Razjasnitev bo povezana tudi z globokimi pričakovanji, ki so vas morda v preteklih dneh držala nazaj. Z veseljem se boste družili, izmenjevali mnenja in se posvečali tistim, ki so vam naklonjeni. Če boste nekaj želeli, boste to tudi povedali, ne bo vam nerodno, tudi sramežljivost se umika. Veliko zanimivega se bo dogajalo za vrati spalnice. 

V četrtek zjutraj, ko bo luna še v škorpijonu vas bo notranji instinkt usmerjal v napačno smer, zato bodite pri pomembnih odločitvah bolj previdni. Berite drobni tisk in se ne zapletajte v razna dokazovanja. Boj za prevlado se tekom dne umika, saj luna prehaja v znamenje vedrega strelca. Zaželeli si boste dogajanja, lažje boste negativne stvari  s pomočjo energije Prvega krajca odklopili. Podali se boste v iskanje dodatne zaposlitve ali nalog, saj boste želeli biti čim bolj učinkoviti. Nikar pa s svojo zagnanostjo ne pretiravajte, da se preveč ne utrudite. 

V petek se bo luna nahajala v strelcu, zato bo zaključek tedna takšen kot si želite. Prebudila se bo povečana potreba po družabnih stikih. Še bolj veseli boste, če vas bo nekdo povabil na nenačrtovan izlet v neznano. V negativnem smislu pričakujte naglico, nestrpnost, vznemirjenje in razdražljivost, zato se izognite prepirljivosti. Borbenost in zmogljivost vas bosta reševali tam, kjer ste običajno bolj šibki.

V soboto dopoldne, ko bo luna še v strelcu, se boste poigravali z mislijo o potovanjih in popolni svobodi. V kolikor boste imeli občutek, da vas nekdo preverja, se boste znali iznajdljivo izmuzniti. Popoldne luna pride v znamenje kozoroga, zato stopa na plano zaverovanost v svoj prav. Imeli boste dovolj priložnosti, da pokažete in dokažete, kaj znate in zmorete. Prerekanje bo neznanka, prisluhniti in svetovati pa velika prednost v medsebojnih odnosih.

V nedeljo se bo luna nahajala v kozorogu, zato pazite na stroge in hladne besede, ki jih ne boste mogli več vzeti nazaj. Zapirali se boste vase in skušali biti v miselnih procesih čim bolj produktivni ter dosledni. Želje morda ne bodo uresničene, lahko pa postavite trdne temelje za prihodnje dni, kar se vam bo vsekakor obrestovalo.

Pripravil: Horoskop.si

  • Podkast Modra soba: Krmarjenje s travmo: »Ljudje smo kot roža, ki se obrača proti soncu«

Novo na Metroplay: David Amaro o spreminjanju skozi leta in trenutkih, ki mu pomenijo največ | Ob skodelici kave