Astro napoved za ta teden: Oddaljite se od praznih pogovorov

Tedenska astro napoved Sensa Astro kluba za teden od 17. do 23. maja 2021.

Astro napoved za ta teden: Oddaljite se od praznih pogovorov (foto: shutterstock) shutterstock
16. 5. 2021

Energija bika se počasi umika, zato izkoristite čas do srede, da delujete realno, premišljeno in materialno. Razmislite o domačem okolju in družini, kaj je tisto, kar bi lahko morda izboljšali ali spremenili. Ukvarjali se boste tudi s širšim pojmom doma, skušali boste popraviti, kar je pokvarjeno in izboljšati splošno vzdušje. V četrtek pa prehaja Sonce v znamenje dvojčkov, kar vas vodi v razigran čas, poln hitenja in manjših obremenitev, ki pa ne bodo vsebovale težine. Poskrbite, da boste imeli oči v pravem trenutku odprte.

Oddaljite se od praznih pogovorov in opravljivih pripomb. Osredotočite se na tisto, kar je res pomembno, vse ostalo pa pustite pri miru. Zaradi zračne energije lahko zaznate potrebo po spremembi, novih potezah ali po odpiranju novih življenjskih področij. V odnosih prihaja več simpatične energije in manj težkih izsekov, kar vas bo usmerilo v neprestano izmenjavo mnenj. Dolgi klepeti, ki vam bodo godili, se lahko v kasnejšem obdobju oblikujejo v kakšno prijetno zgodbo. Če se boste razjezili, se boste tudi hitro ohladili in se znali o vsem skupaj pogovoriti. V razmerjih bo primanjkovalo odločnosti, bo pa več kot dovolj strasti.

Problem vam bo v negativnem smislu prestavljalo prilagajanje, saj boste samosvoji. Nekateri boste tudi bolj raztreseni in hkrati prisotni na več temah ali področjih.

Tudi Merkur v znamenju dvojčkov bo na prijeten način izpostavil komunikacijo. Čeprav boste površni in nedosledni, vas to ne bo niti malo obremenjevalo, pomembno vam bo le, da ste dobro sprejeti, pohvaljeni in igrivi. 

Tudi Venera se bo v tem tednu gibala v znamenju dvojčkov! V ljubezni bodo pristone spontane energije. Pazite pa, da ne boste imeli do ljubljene osebe prevelikih pričakovanj, saj se lahko v takšnem primeru vse skupaj konča s konfliktom. Vsi odnosi, ki ne bodo imeli smisla, se lahko brez posebne razlage prekinejo, tudi tisti, ki so bili samo navidezni in površni.

Mars v raku je zelo čustven, zato vam spontanosti ne bo dovolil ohraniti brez meja. Mars predstavlja tudi energijo, kar lahko pomeni, da boste zaradi energije vodnega znamenja veliko bolj občutljivi na vse dražljaje. Izkoristite njegovo pomoč za delo na sebi, predelovanje čustev in branje knjig s psihološko vsebino.

Saturn v vodnarju se v nedeljo začne gibati retrogradno. V njegovem obdobju se boste odločali, kaj delati, kako delati in s kom se globje povezati. Previdni boste morali biti, da vas lepe besede prehitro ne odnesejo v napačne odločitve. 

NAPOVED ZA VSAK DAN POSEBEJ:

V teden se boste podali z luno v znamenju raka, zato ponedeljkovo jutro ne bo najbolj optimistično naravnano. Težko se boste zjutraj sestavili, pojavi se lahko tudi notranja panika pred obveznostmi. Vendar se bo vse skupaj že popoldne, ko luna preide v znamenje leva, obrnilo v veliko bolj pozitivno smer. Zablestite v svoji najboljši različici, da boste izžarevali moč, dostojanstvo in toplo energijo. Pogum bo tokrat objel tudi tiste, ki običajno dolgo nihate in nimate dovolj samozavesti, da bi neobremenjeno prodrli.

Tudi v torek in sredo boste skozi dan polni energije in elana, kar vas vodi k zanimivim odločitvam. Privoščite si močno, raznovrstno hrano, sladico za dušo ali čaj za sprostitev in pomiritev. Lažje kot običajno se boste sestavili in premislili glede sprememb, ki so na vidiku, pa ste jih v zadnjem času morda ignorirali. Sredin prvi krajec bo nekakšno opozorilo, da morate več narediti zase in se manj ukvarjati z drugimi. Naj bo vaše vodilo, da ponudite pomoč le v primeru, če vas prosijo zanjo.

Ker se luna v sredo pozno zvečer zavihti v znamenje device, boste v četrtek in petek iskali in postavljali red in analitične pristope. Ob nestrinjanjih lahko pričakujete tudi nekaj kratkotrajnih napetosti. Uživali boste v zbiranju najrazličnejših podatkov, razvrščanju in učenju. Ves čas se vam bodo v mislih prepletale pomembne in nepomembne malenkosti, zato se boste težje popolnoma sprostili. Čas je ugoden, da se odločite prekiniti slabe navade, še posebej na področju prehrane, ki je pod okriljem device.

Petek bo deloven dan z dobrimi rezultati. Le motiti vas ne bodo smeli, saj ste lahko v tem primeru zelo napeti in celo nesramni.

V soboto in nedeljo se bo luna nahajala v znamenju tehtnice. Drobne misli, tople besede in srečna naključja bodo vaša poslastica. Znali se boste poglabljati, prisluhniti in se prilagoditi. Težave vam lahko povzroči le odločnost, saj bodo prisotna številna nihanja razpoloženja. Zamislili se boste nad vsem, kar se je dogajalo skoz teden in skušali izluščiti, na katerem področju potrebujete kakšno izboljšavo. Veliko vam bo pomenilo tudi to, da ste urejeni kot iz škatlice in dobro sprejeti.

Tekst: Horoskop.si

Preberite še: