Astro napoved za ta teden: Venera prehaja v znamenje LEVA

8. 7. 2024
Deli
Astro napoved za ta teden: Venera prehaja v znamenje LEVA (foto: shutterstock)
shutterstock

Preberite si tedensko astro napoved Sensa astro kluba za teden od 8. do 14. julija 2024.

Usklajeno z energijo Sonca v znamenju raka stopajo v ospredje zadeve, obarvane s čustvi, hrepenenje po iskreni ljubezni in občasno vračanje v preteklost, v smeri iskanja odgovorov na globoka vprašanja. Vaše misli bodo bolj kot običajno zaposlene z domom, ki ga boste želeli polepšati in družinskim okoljem, za katerega vam ne bo vseeno.

To je čas, v katerem se pari običajno odločajo, da začnejo skupno življenje ali pa se odločijo za naraščaj. Energija bo povezana s tem, da boste na vsakem koraku zaznavali resnico ter pravi smisel, zato vam bo težko karkoli prikriti.

Ne bo vam vseeno, kako se počutite, saj vam bo pomembno, da telo deluje brez motečih faktorjev. Na zdravstvenem področju bodite bolj pozorne predvsem ženske, in sicer na ginekološkem področju, ki bo najbolj izpostavljeno. Čeprav se bo odvijalo s toplo energijo obarvano vzdušje, lahko pričakujete tudi nekaj zamer ter občutljivosti v odnosih, še posebej, če vas bo doletela kakšna kruta opazka. Vse skupaj se bo odvijalo počasi, hkrati pa v poglobljenem smislu intenzivno. Tudi če se znajdete v brezupnih situacijah ali težavah, za katere niste sami krivi, se namesto da se predajate pesimizmu spomnite, da vas na koncu tunela čaka svetla luč. 

Potrebno bo zmanjšati svoja pričakovanja in se soočiti s tistimi stvarmi, ki vam kradejo energijo. Nakopičilo se bo nekaj strahov, ki bodo intenzivno pronicali in zahtevali od vas, da jih premostite. Na področju dela boste umirjeni, vendar kljub temu dobro motivirani.

Pomembno bo, da ne sanjarite preveč, raje se osredotočite na konkretna dejanja. V družbi boste zelo priljubljeni zaradi poslušnosti in prilagodljivosti, vendar vam bo bolj ustrezal manjši krog, tisti, v katerem ne bo potrebno biti pazljiv in previden. Poskrbeli boste za globino v odnosih, prihaja tudi nekaj obremenitev na ljubezenskem področju. Roka pravice bo posegala v pravne zadeve ter v neiskrene odnose in dosegla namen. 

VPLIV MERKURJA

Merkur v znamenju leva vas bo s svojo energijo opomnil, kako narediti stvari bolj učinkovito. Um odpira različne perspektive, ki vam bodo dovolile, da boste bolj kreativni. Postali boste tudi bolj topli in skrbni, ter izjemno radodarni. Sposobni boste prepričati druge, da sprejmejo stvari, ki morda niso v njihovem kontekstu. Če boste sledili svojim željam, boste deležni raznih ugodnosti ter prednosti.  V kolikor ste do sedaj imeli težave, boste končno imeli priložnost, da spregovorite. Vendar bodite previdni, saj je Merkur hiter, lev pa je ekspresiven, zato vam besede lahko hitro uidejo iz ust. Pomembno bo, da postanete boljši opazovalec ali opazovalka svojih lastnosti. Inteligenca vam bo odpirala vrata do uspeha, le na pravi način jih bo treba odpreti. 

VPLIV VENERE 

Venera, ki se bo do četrtka še nahajala v raku, je boginja pravičnosti ter tisto, kar potrebujete, da se soočite še z zadnjimi delčki preteklosti. Zamikalo vas bo vrednotenje čustvenih vezi, ki so bile ustvarjene v preteklosti. Zaljubljeni imate lahko trdo zunanjo lupino, spodaj pa se bo skrivala občutljiva duša. Od četrtka naprej, ko Venera prehaja v znamenje leva, pričakujte veliko lepega, še posebej vezani, saj boste končno znali z ljubljeno osebo resnično uživati, brez da vaju motijo zunanji dejavniki. Na svoj način boste zaščitniški in čustveno vzhičeni. V daljšem razmerju, ki je že nekaj časa rizične narave, boste nekoliko gospodovalni in nikakor vam ne bo težko poskrbeti zase. Povečana bo želja po laskanju, pozornosti in užitkih na področju ljubezni.

Napoved za vsak dan posebej: 

V ponedeljek se bo luna nahajala v znamenju leva, zato bo dan prijeten, energija, ki se bo prepletala pa pogumna in ustvarjalna. Želeli se boste premakniti naprej, rešiti zadeve ter osebnostno napredovati. Ker vibracija leva dviguje ego, morate biti previdni s kritiko in se zavedati, da je pohvala primernejši instrument, ki vodi k usklajenim odnosom. Tisti, ki imate težave, bodite pozorni na nepravilno obremenjevanje hrbtenice. Če se želite z nečim ali v nečem pokazati, imate sedaj odlično priložnost.

V torek dopoldne se bo luna še nahajala v znamenju leva, zato si boste zastavili velike načrte. V enem trenutku se boste počutili lahke in tako srečne, da bi lahko hodili po oblakih, v drugem trenutku pa boste zaznavali napeto in nemirno energiji. Mnogi boste utrujeni, ker si ne boste vzeli dovolj časa za počitek. Um bo popoldne, ko luna pride v devico osredotočen na malenkosti in drobne stvari. V negativnem smislu se lahko, v kolikor boste preveč nervozno analizirali situacije ali ljudi pojavijo prebavne težave ali glavoboli. Osebne interakcije, ki bodo iskrene, vas bodo spravile v dobro voljo.  

V sredo se bo luna nahajala v devici, zato se boste težje prilagajali drugim, saj boste ozkogledi in notranje nemirni. Izpeljete lahko finančne posle, ki se nanašajo na premoženje ali varnost v prihodnosti, težko pa boste sproščeno delovali v takšnih in drugačnih odnosih. V ospredje stopa skrb za telo, ki vas bo popeljala k temu, da naredite kakšen korak na področju zdravja in počutja, tudi v smeri ustrezne prehrane. Vzemite si nekaj časa zase, ali pa uporabite energijo, da se osredotočite na pomembne stvari.

V četrtek bo luna v znamenju device, zato boste zaznavali potrebo po urejenosti, čistoči in redu na vseh področjih. V medsebojnih odnosih boste ponižni, prilagodljivi, tihi in bolj previdni. Samodisciplina vam lahko pomaga, da v določenih situacijah ustvarjate vtis predanosti in poslušnosti. Ves čas boste želeli popravljati in spreminjati vse okoli sebe in namesto da bi svoje občutke praktično prepletli v svoje življenje, lahko zabredete v slabo voljo. Tudi če se zadeve ne bodo dogajale tako, kot ste si zamislili, boste kljub temu sposobni pomakniti se naprej. Izogibajte se prerekanja, da ne boste zgrešili prave poti. 

V petek se bo luna nahajala v znamenju tehtnice, zato se boste sposobni povezati z notranjostjo, ter si dovoliti biti pristni. Umirjeno si boste zastavili dober urnik, ter poskrbeli da bo skoraj vse na svojem mestu, tudi vaše misli. Odprla se bodo zanimiva vprašanja, ki se bodo dotikala podzavestnega doživljanja. Prišli boste do nenavadnih spoznanj, vendar boste konkretnim odločitvam težko sledili, saj bo prisotne nekaj neodločnosti. Ljubezen bo obarvana z nežnostjo in vaša želja bo, da se popolnoma prepustite ljubljeni osebi.

V soboto se boste zaradi vpliva lune v tehtnici počutili umirjeno ter zadovoljno. Na prvo mesto stopata samozavedanje in želja po urejenosti. Zaradi odličnih komunikacijskih sposobnosti, boste uživali v argumentiranju in združevanju ljudi. Pričakujte umirjeno vedenje, ne glede na to, s kom boste imeli opravka. Prednost boste podarili intelektualnemu povezovanju ter fizični privlačnosti. Zamikali vas bodo tudi razni podvigi, ki bodo potekali v harmoniji in slogi. Obdarjeni boste s sposobnostjo delati z drugimi in videti stvari iz različnih zornih kotov, le pri odločanju se boste zanašali na druge. 

V nedeljo bo luna dopoldne v tehtnici, nato popoldne prehaja v škorpijona, nastopi tudi Prvi krajec. Na prvo mesto bo zjutraj stopila želja po pravičnosti, zato skušajte slediti svojim občutkom. Zaupajte bližnjim kar vam leži na duši, saj se boste s tem olajšali, nikar pa ne pretiravajte, saj vas lahko vpliv naredi nestrpne. Proti večeru se lahko prebudi polno raznih manjših nesoglasij in čustvenih dvobojev. Zatekali se boste v obujanje lekcij iz preteklosti. Skušajte dovoliti močnim občutkom, da tečejo skozi vas, ne da bi vas prevzeli.

Pripravil: Horoskop.si

Preberite si še:

Novo na Metroplay: Smrt, žalovanje in posmrtno življenje | Katarina Nagode