Zadnji lunin krajec nam prinaša pogum za srčne premike

Tedenska astro napoved od 24. do 30. 1. 2022.  

Zadnji lunin krajec nam prinaša pogum za srčne premike (foto: shutterstock) shutterstock
24. 1. 2022

Energija, ki jo prinaša vpliv Sonca v vodnarju, bo prebudila tudi najbolj ležerne in zaspane. 

Na prvo mesto boste postavili red, jasnost in ravnotežje. Razočaranj ne boste mogli več prenašati, zato boste pogumno dvignili glavo in se usmerili k iznajdljivemu iskanju rešitev. V službi, ljubezni in domačem okolju boste stavili na resnico in pristnost. Ključno bo, da poenostavite vse stvari in odnose, ki so trenutno v slabi poziciji. Zaupajte, da vas bo energija zračnega znamenja podpirala v temu, da bi lahko uspešno podajali različne predloge, prošnje za delo ali denarno pomoč in izvedli pisalne, uredniške ali raziskovalne projekte. Izkoristite simpatične priložnosti, družite se z bližnjimi, predvsem pa bodite zadovoljni s tem, kar imate. 

Lažje kot v preteklem obdobju se boste zaradi spontanosti izmuznili konfliktom in se znali v kočljivi situaciji nastopiti s humorjem, lahko tudi na svoj račun. Imeli boste občutek, da vam novosti polepšajo dan, zato boste strmeli tudi k nakupom, ki so lahko malce nepremišljeni, vendar učinkoviti, če se boste želeli spraviti v dobro voljo. Vodila vas bo tudi samozavest, od ljudi pa boste zahtevali spoštovanje. Če vam določene zadeve ne bodo pisane na kožo, boste pripravljeni tudi na uporniške korake.

Poslovno in finančno področje bo z retrogradnim Merkurjem, ki v sredo prehaja iz vodnarja v kozoroga, dokaj stabilno, saj si napak ter nedorečenosti enostavno ne boste dovolili. Bolj pomembni bodo konkretni premiki, seveda povezani s finančno stabilnostjo, ki bo intenzivno vplivala na vaše zadovoljstvo, oziroma nezadovoljstvo. Težko se boste soočali z nepravilnostmi in finančnimi izgubami, zato se pred njimi pravočasno zavarujte. Mikale vas bodo številne naložbe, vendar tveganje ne bo ravno lastnost, s katero bi sedaj lahko uspeli. Komunikacija bo na trenutke zablokirala, vendar se ne bojte, saj se boste kljub temu znašli.

Zaradi retrogradne Venere v znamenju kozoroga (še zadnji teden) bo področju ljubezni še vedno nekoliko zadržano in čustva nevidna. Pričakujte več resnosti, globine, ki ne bo izražena in preračunljivosti. Težje boste v tem času priznali svoje napake, saj boste prepričani, da je prav le tako, kot se vam zdi. 

Pričenja se obdobje Marsa v kozorogu, ki bo poudaril trdo delo, stabilna prepričanja in vas usmeril k delovanju, ki ne bo dopuščalo ležernosti.

VPLIV LUNE ZA VSAK DAN POSEBEJ

Luna, ki se bo v ponedeljek nahajala v tehtnici, prinaša moč in energijo, potrebno za reševanje zapletenih poslovnih ter finančnih situacij. Dan bo romantično obarvan, saj boste sproščeni, zato se prepustite nežnim vzgibom in se izognite nakopičeni jezi. Znamenje tehtnice povezujemo z ledvicami, zato bodite še posebej pozorni tisti, ki ste izpostavljeni na področju sečil, pomemben bo predvsem vnos tekočine. Izognili se boste tveganju vseh vrst, bolj boste naklonjeni premišljenim odločitvam.

V torek, ko luna prehaja v znamenje škorpijona, nastopi tudi Zadnji krajec. S pogumnim delovanjem lahko dosežete določene premike, le poslušati boste morali svoje srce. Čustva boste lažje kot v preteklem obdobju prebudili, prav tako tudi strast, ki bo poskrbela, da na čustvenem področju ne bo dolgčas. Čas bo naklonjen tudi tistim, ki ste samski, saj se boste z veseljem podali v prijetne ter žgečkljive pogovore. Če hrepenite po uvajanju kakšnih sprememb in usmerjanju proti ciljem, boste sedaj dobili dodaten zagon. Sedaj se lahko lotite tudi tistih zadev, s katerimi ste zaradi notranjih strahov odlašali.

Tudi v sredo se boste s polnim pogonom usmerjali v naloge, bolj bodo zakomplicirane, bolj vas bodo privlačile. Počasnosti tokrat ne boste prenašali.

V četrtek ob 8.34 uri luna prehaja v znamenje strelca, zato boste deležni več sproščenosti. Kljub dobri energiji se lahko zaradi povečanega entuziazma znajdete v kakšnem konfliktu zaradi nepomembnih zadev. Razmislite, če je res vredno znova in znova izražati svoja stališča tam, kjer niso sprejeta. Zamegljeni vzorci in napačna prepričanja vas ne bodo zanimali, saj boste znali iz vsake situacije ali odnosa potegniti tisto, kar je najboljše za vas. Intelektualno obarvane misli in besede boste težko nadzirali, zato je prav, da se podate v raziskovanje in širite svoj um.

V petek si boste pričarali čudovito vzdušje, odtrgali se boste od vsega, kar diši po resnosti. Godili vam bodo prijetnim komplimenti, vendar samo, če bodo iskreni. 

V soboto ob 10.09 uri prehaja luna v kozoroga, pridružila se ji bo tudi konjunkcija med Luno in Marsom. Najbolj pomembna bo osebna odgovornost, v smislu vzdrževanja pozitivne energije, stabilnih čustev in notranjega miru, povezanega z odličnimi rezultati. Dogajalo se bo še posebej na področju dela in denarja, kamor boste vlagali skoraj vso svojo energijo.  

Težko se boste tudi v nedeljo prilagajali, vendar boste kljub temu sposobni ustvariti lep kompromis. Na področju ljubezni boste imeli občutek, da ni pravega zanimanja in strasti, vendar nikar ne sklepajte prehitro. Z razpoloženjem boste nihali. 

Pripravil: Horoskop.si

Preberite si še: