Astrologija in feng šu kot pomoč pri načrtovanju bivališča

29. 8. 2016
Deli
Astrologija in feng šu kot pomoč pri načrtovanju bivališča (foto: Marko Grubišić)
Marko Grubišić

Astrologija in feng šuj sta vam lahko v veliko pomoč pri načrtovanju bivališča tako, da se lahko prostor, v katerem živite ali delate, nekoliko bolj uskladi z vašim značajem, kar vsekakor vpliva na vsakodnevno življenje in energijo, ki jo izžarevate. Za vsakega posameznika je zelo pomembno, da se dobro počuti v okolju, v katerem živi in ​​dela, zato preberite, kaj bi lahko glede na svoje astrološko znamenje spremenili, da bi izboljšali počutje v bivalnih prostorih.

Oven

SANJA O: velikem prostornem stanovanju v središču mesta

Oven, ki je nenehno v gibanju, ne potrebuje določenega mesta, da se počuti dobro. Ovni ne marajo zaostritev in omejevanja, torej lahko pozabite na predelne stene, saj se na širšem in večjem območju boljše počutijo. Zaželeno je, da so dnevna soba, kuhinja in jedilnica v enem prostoru, in ne ločeno, saj jih majhni prostori vznemirjajo. Tudi kuhinja mora biti organizirana tako, kot si je zamislil oven, vendar je treba vztrajati, da nič ne visi na steni ali na ozkih policah. Barva, ki je značilna za ognjeno naravo in spodbuja ter ohranja ovnovo energijo, je rdeča. V spalnici, ki je za ovna pomemben prostor, naj bo nekaj detajlov v močnih barvah.

NAJLJUBŠI SLOG: moderen in minimalističen

Bik

SANJA O: leseni hišici z velikim vrtom

Biku največ pomeni, da uživa v udobju oziroma občutek maksimalnega udobja v vsaki obliki. Ne varčuje z denarjem za okrasitev stanovanja ali hiše. Najbolj urejena in domača mora biti kuhinja, kjer se veliko zadržuje. Shramba zahteva velik prostor z veliko policami, saj mora ta gurman vedno imeti vse pri roki. Najprimernejša izbira bodo usnjeno pohištvo, perzijske preproge in pohištvo, oblazinjeno z materiali, kot je žamet, in seveda velika miza. Omare so prav tako zaželene in na stenah naj bodo dragi okvirji. Njegovi najljubši barvi v stanovanju sta marelična in barva mahagonija.

NAJLJUBŠI SLOG: leseno in izbrano pohištvo

Dvojčka

SANJA O: v enem trenutku o moderni hiši, v drugem o kolibi na drevesu

Dvojčku ureditev prostora veliko pomeni in o njej lahko drugim razlaga ure in ure. Prostor, v katerem živi, je organiziran do zadnje podrobnosti, vendar malce površno. Večkrat pozabi na generalno čiščenje. Prednost bo namenil tehničnim zadevam, vključno z računalniško mizo, glasbenimi napravami, TV, telefoni in velikimi knjižnimi policami. Kuhinja mora imeti vse naprave, kot so opekači, mešalniki, sokovniki in podobno. Zelena barva v stanovanju jih sprošča, priporočljiva je tudi nežno rožnata, s katero bodo v svojem domu še bolj ustvarjalni. Rože se pri njih ne obdržijo dolgo, saj nanje večkrat pozabijo.

NAJLJUBŠI SLOG: sodoben in barvit

Rak

SANJA O: veliki prostorni hiši na obali

Rak ima umirjen značaj, uživa doma in v družinskem vzdušju. Je tradicionalen in uživa toplino doma, ki mu daje občutek varnosti. Zaradi uživanja hrane ali velikih družinskih srečanj in praznovanj naj bi bila dnevna soba opremljena z veliko jedilno mizo, okroglo, če je to mogoče, da lahko sprejme čim večje število ljudi. Pohištvo in dekoracija morata biti renesančno obarvana, potrebujejo veliko cvetja in cvetličnih aranžmajev, veliko zanimivih umetniških slik in dekorativne vaze z zelenimi odtenki sten, ki jih pomirjajo. Kuhinja mora biti v svetlih barvah in opremljena do zadnje podrobnosti.

NAJLJUBŠI SLOG: tradicionalen v svetlih barvah

Lev

SANJA O: vili z ogromnimi prostori in bazenom

Svojstven slog je vse, kar potrebuje levova velika hiša, stanovanje, pisarna, samo da je veliko prostora. Najpomembnejša stvar pri urejanju sob, sploh če gre za manjše območje, je, da najprej zagotovi veliko svetlobe. Če lev živi v veliki hiši ali stanovanju, mora biti tudi pohištvo veliko. Spalnica, ki jo je treba poudariti, mora biti prostorna in elegantno opremljena. Uporabi naj stilno pohištvo za dnevno sobo, usnjeno pohištvo in masivne mize pa za delovni prostor. Živalski vzorci, ki so prav tako zaželeni, naj ne prevladujejo v spalnici. Barve naj izbira v zlatih odtenkih, rumena mu bo pričarala še lepšo svetlobo in boljše počutje.

NAJLJUBŠI SLOG: baročen in ekstravaganten

Devica

SANJA O: urejenem stanovanju z velikim letnim vrtom

Device so perfekcionisti in zanje dekoracija prostora največkrat vključuje obsedenost in hkrati vztrajanje pri maksimalni urejenosti in skoraj sterilni čistoči. Za devico je hiša mešanica šole in farmacije. Urejajo na način, ki je samo njihov, hkrati pa mora vse biti povsem na pravem mestu, kot v lekarni. Device najbolj vztrajajo pri veliki urejeni kuhinji v bež odtenku, ampak urejeno in nežnih barv morajo imeti tudi spalnico. Kopalnica v pastelnih zelenih odtenkih mora vsebovati kad z možnostjo masaže. Pohištvo naj bo preprosto, a udobno. Ne marajo starinskega pohištva.

NAJLJUBŠI SLOG: klasičen in preprost.

Naslednji teden sledi 2. del

Novo na Metroplay: Sprememba v srcu | dr. Sanja Rozman