Horoskop: Oshov nasvet za vaše znamenje

Poiščite Oshov nasvet za svoje znamenje.

Horoskop: Oshov nasvet za vaše znamenje (foto: profimedia) profimedia
22. 1. 2018

Osho je bil indijski mistik, guru in duhovni učitelj. Njegovih tisoče predavanj zajema vse od posamičnega duhovnega iskanja smisla do nadvse nujnih družbenih in političnih vprašanj, s katerimi se družba spoprijema danes. Izrazil se je, da govori tudi za prihodnje generacije. Osho je eden najbolj znanih in najbolj provokativnih ter realnih duhovnih učiteljev našega časa. Več kot dve desetletji po njegovi smrti leta 1990, se vpliv njegovih naukov še naprej širi in najdemo iskalce vseh starosti v tako rekoč vseh državah sveta. Utemeljuje, da se vse začne z ljubeznijo do sebe. Ljubezen se lahko zgodi edinole skozi svobodo v navezavi z globokim spoštovanjem do samega sebe in druge osebe, zapomnite si to in poiščite Oshov nasvet za svoje znamenje.

OVEN - SODELOVANJE

»Zdaj imate priložnost, da v sodelovanju z drugimi ustvarite nekaj večjega in lepšega.«

Svet je čudovit, vendar ga oven velikokrat ne vidi, saj je tako zelo zaverovan vase in v svoj prav. Iz vloge gledalca se prelevite v vlogo soudeleženca in le tako boste v življenju uspešnejši.

BIK - ZRELOST

»Sadež, ko je zrel pade z drevesa. Ne zato ker bi bil prisiljen, ampak zato ker je drevo spoznalo da je dozorel.«

Vsak trenutek je pomemben, zato jih spretno izkoristite. V čakanju in ležernem izgovarjanju se skriva vaša nesreča, zato začnite biki funkcionirati bolj zrelo in bolj odgovorno.

DVOJČKA - ODLAŠANJE

»Edini rezultat odlašanja je neprijeten in moreč občutek nedovršenosti in zablokiranosti.«

Odlašanje dvojčkom ne prinaša nič dobrega, nobenega napredka, nobenega veselja, le zmedene misli in kaos. Če se morate odločiti, se odločite tukaj in sedaj, kajti že jutri bo morda prepozno.

RAK - PROJEKCIJE

»Vprašajte se, ali je vaše vidneje jasno ali morda vidite to, kar želite videti?«

Ko ste raki zaljubljeni ali navdušeni, se vam zdi nekaj zelo čudovito, ko ste jezni se vam zdi nekdo najbolj nesramen, zato je edina pot za dosego resnice naučiti se biti neposreden v svojem videnju ter odvreči pomoč uma.

LEV - MORALA

»Le tedaj, ko se prebijemo iz kletke pogojenosti in dosežemo resnico svojega srca, spregledamo življenje takšno kot v resnici je.«

Levi s svojim visokim egom pogosto moralizirate. Dokler se ne boste začeli zavedati, da je vsa vaša morala le navidezna, je vsa vaša kultura le tanka plast, ki jo lahko kdorkoli razkroji.  Bodite bolj pozorni in zavedajoči.

DEVICA - BOJ

»Ko rane prekrijemo z oklepom, s tem preprečimo, da bi se zacelile!«

V enem trenutku ste se device pripravljene boriti za svojo resnico, v drugem trenutku se čutite nemočne. Prejahajte se boriti proti sebi, si zadajati rane, posedovati, ukazovati, saj s tem ne boste izpopolnili svojega življenja, ampak si boste priklicali nezadovoljstvo.

TEHTNICA - IZOLACIJA

»Edina pot iz večne dileme odločanja je ta, da se moramo spustiti na obeh koncih hkrati.«

Tehtnice za odločitev je potrebnih več argumentov za in proti, naj bo to vaše vodilo. Tudi če v nekaj niste popolnoma prepričani, se ne zaprite vase kot školjka, saj vas ta izolacija vodi še v večje nezadovoljstvo. Odprite se življenju!

ŠKORPIJON - SILOVITOST

»Nekaterim bo vaša silovita energija dajala moč, tisti, ki ne spadajo v vaše življenje, se bodo umaknili.«

Izognite se besedam in nasvetom drugih, ki vas le ukleščijo, kajti vi morate poiskati svoj lasten občutek, s katerim boste prodrli še višje. Noč je sicer temna, vendar s silovitim ognjem slej kot prej pride svetloba, po kateri hrepenite.

STRELEC - IZČRPANOST

»Življenje ni posel, ki ga je treba voditi, temveč skrivnost, ki jo je treba živeti!«

Strelci, če boste živeli skozi vest, lahko postanete togi, nezanimivi. Vaš značaj, ki je razigran je vaš oklep, zaščita, skozi katero se odzivate. Resničen človek deluje spontano, zato se izognite vzorcem in izčrpanosti, ki vas vleče navzdol.

KOZOROG - KRIVDA

»Čisto dobri ste takšni kot ste in povsem naravno je, da vas sem ter tja zanese vstran!«

Kozorogi, ne dovolite, da vas preplavi krivda, saj boste v tem primeru končali žalostni in jezni. Ko nastopi um, ki želi nekaj doseči, izgubite svoj raj in soočiti se je potrebno z realnostjo. Zapomnite si, kdor ima občutek da je kriv, se bo le tega težko osvobodil.

VODNAR - UPORNIK

»Uporniško živim, vendar ne zato, da bi se proti komu bojeval, temveč zato, ker odločno sledim svoji lastni naravi.«

Vodnarji, ljudje se vas bojijo, ker poznate sami sebe in sledite svojim načelom. Imate moč in karizmo, zato vas marsikdo tudi težko sprejema. Vi ste težko zasužnjeni, potrebujete svojo svobodo in uresničitev svojih skritih želja.

RIBI – ZAVEST

»Razumevanje, ki ga imate zdaj, je celovito, ubrano z utripom vašega življenja!«

Zavest je na razpolago vsakemu, ki postane gospodar svojega uma, zato skušajte tudi ribice postati gospodar svojega življenja. Spustite se iz znanega kdaj tudi v neznano, ter si dovolite razširiti okvirje svoje zavesti.