Izračunajte svoje osebno leto

Numerologija je starodavna veda o številih. No, to je tudi matematika, a zagotavljam vam, da bo numerologija (vsaj večini) bolj zanimiva.

8. 12. 2014

Leto 2014 se počasi izteka, novo leto 2015 je pred vrati. V tem prispevku se bomo naučili izračunati svoje osebno leto. Tako si lahko vzamemo trenutek za refleksijo iztekajočem se letu in seveda zavihamo rokave, preden se novo leto 2015 prične.

Življenje diha, raste in se razvija. Nikoli nismo na istem mestu. Smo v različnih obdobjih; nekatera so ugodna za učenje, nekatera za romantiko, druga za selitev in tako naprej. Leto 2014 je numerološko gledano leto pod vplivom števila 7 (seštevek) ter karmičnega dolga 14/5. Nosilo nam je intenzivne izzive resnice, maske so padale, vsi smo kazali svoj pravi obraz. Zaradi vpliva 14/5 je bilo prisotno nagnjenje k begu, namesto k prevzemanju odgovornosti.

Bilo je naporno leto, ki obljublja prihod še bolj energetsko intenzivnega obdobja. Leto 2015 bo pod vplivom števila 8, ki bo v prvi polovici nosilo močna nihanja in razklanost.

Za zdaj pa se vrnimo k osebnemu letu. Osebna leta se vrstijo v pravilnem vrstnem redu, vrtijo se v rotirajočih se 9-letnih ciklih. Vsako izmed njih nosi vplive določenega števila. Tako se v obdobju devetih let začne in zaključi en cikel, ki se je pričel seveda pod vplivom števila 1 in končal pod vplivom števila 9.

1. začetek, novosti, samostojnost

2. povezovanje, komunikacija, odnosi

3. ustvarjanje, oblikovanje, optimizem

4. načrtovanje, delo in grajenje

5. spreminjanje, nihanje in uživanje

6. ljubezen, romantika, družina, nega

7. analiziranje, tuhtanje in učenje

8. razširitev, napredovanje v poslu

9. zaključevanje, priprava na preporod

Kako izračunamo svoje osebno leto?

Seštejemo do ene cifre:

Dan rojstva + mesec rojstva + leto, ki nas zanima

Primer: oseba, rojena 19. 2. 1985

Zanima nas, kakšno leto je bilo za osebo leto 2014.

19 + 2 + 2014 = 2035 2 + 0 + 3 + 5 = 10 = 1

Torej, 2014 je bilo leto novih začetkov in prebojev. Da bi vedeli, kaj ga čaka v letu 2015, prištejemo k dnevu in mesecu rojstva leto 2015:

19 + 2 + 2015 = 2036 in 2 + 0 + 3 + 6 = 11 1 + 1 =2

Torej, obeta se leto medsebojnih odnosov, komunikacije in povezovanja.

Osebno leto pod vplivom števila 1

Čas novih začetkov. Preboj. Korak naprej. Od vas se pričakuje neodvisnost, a tudi samoiniciativnost. Zdi se, da je vse breme na vaših ramenih. V drugi polovici leta se boste več ukvarjali s seboj. Hitro leto. Zadeve se bodo premikale bliskovito. Na počitek in lenobo raje pozabite. Pogumno se lotevajte novih projektov in ne odlašajte. Možno je, da vam bo prijalo nekaj več časa zase in svoje (nove, seveda) projekte.

Osebno leto pod vplivom števila 2

Obdobje povezovanja. Veliko počasnejše leto kot preteklo (torej 1), zato potrpežljivo. Zadeve se bodo prelagale, podaljševale, kot bi bili v nekaki marinadi neodločnosti. Delajte na komunikaciji in odnosih. Učite se sprejemanja in počivanja. Prijala vam bosta družba in pogovor. Vsega se boste raje lotevali še z nekom kot sami – torej, ravno nasprotje letu prej. Ne bodite nalepka in dovolite okolici dihati. Vzemite si čas za ljubljene.

Osebno leto pod vplivom števila 3

Leto srečnih naključij in optimizma. Leto notranjega otroka, bujne domišljije in presenečenj. Otroške sanje so ponovno pomembne. Obenem se lahko sprožijo (znova) otroški strahovi in odprejo še neozdravljene čustvene rane. Pričakujte obdobje veselja ter čas osebnih čudežev, če ste v stiku z notranjim otrokom. Zavedajmo se, da smo v letu 3 ranljivejši in zato se lahko zgodi, da vsako pripombo kaj hitro dojamemo kot osebni napad.

Osebno leto pod vplivom števila 4

Temelji so pomemben del življenja in v tem času jih polagamo. Smo resnejši in odgovornejši. Možno je podoživljanje preteklosti, analiziranje družinskih korenin in svojega bistva. Krepimo občutek varnosti. Pomemben čas za fizično telo, zato mu namenimo nekaj več pozornosti. Dogajanje se odvija počasneje, lahko nas prežema strah. Namen tega leta je delo na temeljih življenja ter gradnja Prihodnosti v obliki načrtovanja.

Osebno leto pod vplivom števila 5

Sprememba je edina stalnica v tem času. Obdobje nihanja, negotovosti, sprememb in predvsem novih razsežnosti. Namen tega leta je prepoznavanje globine in širine življenja ter sebe. Novosti tega leta so namenjene predvsem spoznavanju drugačnosti in se verjetno ne bodo dolgotrajno obdržale. Število 5 označuje čutnost in senzibilnost, možne so avanture. Če ste preresni ali strahopetni, je to čas tveganja in želje po predrznosti. Aktivno leto.

Osebno leto pod vplivom števila 6

Čustveno najbolj intenzivno osebno leto. Obdobje preskušanj na področju odnosov. Ključnega pomena je ljubezen do sebe ter presoja, ali odnos temelji na ljubezni, resnici ter spoštovanju? Lahko je zelo boleče obdobje, saj se marsikdo (tudi mi sami) lahko pokaže v pravi, in ne ljubeči luči. Odnosi, ki se v tem času končajo, so odnosi, ki niso kvalitetni. Pričakujmo sem ter tja vrtoglave scene naravnost iz telenovele. Dihajmo.

Osebno leto pod vplivom števila 7

Po čustveno napornem letu 6 potrebujemo počitek in prehajamo v čas čustvenega odmika. Potrebujemo več časa zase, osebne intime ter tišine. To je obdobje osebnostne in duhovne rasti, čas analiziranja, tuhtanja ter življenjskega učenja. Privlačita nas misticizem in nepojasnjeno. Okolica nam bo morda očitala, da smo asocialni ali odmaknjeni; nič ne de – primerno skomunicirajmo, da potrebujemo nekaj osame in časa s seboj.

Osebno leto pod vplivom števila 8

Zdaj pa je čas za posel in finančni razvoj. Uspešni bomo le, če smo na poti svojega poslanstva in iskrenosti. V tem času smo lahko čustveno bolj hladni. Razmišljamo bolj trezno (posledica prejšnjega leta 7) in racionalno. Želimo razumeti in šele nato presoditi, kaj učinkuje. Ni nam všeč, da namenjamo svoj čas, energijo in pozornost brez pravega učinka. V tem letu se nam lahko življenje postavi na glavo. Sama struktura se lahko hitro zamenja.

Osebno leto pod vplivom števila 9

Obdobje zaključevanja; torej žetve. Ozrimo se 8 let nazaj in opazujmo, kako smo sami pridelali rezultate, ki jih imamo danes. V tem času lahko pričakujemo večjo razpoznavnost, tudi slavo, zatorej pazite na glas, ki seže v deveto vas: o vas. Znova bolj čustveno leto, katerega namen je temeljito čiščenje. Odpravite odnose, navade, osebe in predmete, ki vas ne krepijo. Simbolično pripravljamo prostor novemu, kiprihaja v osebnem letu 1.

Kako izračunamo število življenjske poti

LiLi SoRuM; www.lili-sorum.com