Jupiter: planet priložnosti, sreče in uspeha

Če radi potujete, študirate, raziskujete ter ste polni velikih načrtov in zamisli, imate v svojem horoskopu najverjetneje izpostavljen planet Jupiter. To je namreč planet mislecev, ideologov, popotnikov in vseh tistih, ki optimistično zrejo v prihodnost.

Jupiter: planet priložnosti, sreče in uspeha (foto: Shutterstock) Shutterstock
20. 4. 2015

Z namenje, v katerem imate Jupitra, določa, kakšen odnos imate do uspeha in kako se odzivate na priložnosti, ki se vam ponujajo v življenju. Prav tako veliko pove o vaših življenjskih prepričanjih, osebni življenjski filozofiji in veri v življenje. Se prehitro vdate v usodo ali znate življenje vzeti v svoje roke in sprejemati odločitve, ki vam lahko pomagajo do želenih ciljev?

Z Jupitrom v roki po poti usode

Jupiter sicer vlada znamenju strelca, zato so v njegovi domeni številne značilnosti tega znamenja. Optimizem, želja po popotovanjih, izobraževanju, proučevanju drugih kultur in ljudstev so tipične lastnosti človeka z močnim Jupitrovim vplivom. Obenem je to planet športnikov, odvetnikov, politikov, sodnikov, zdravnikov ter vseh ljubiteljev narave in živali.

Če znate Jupitra izkoristiti v svoj prid, imate občutek, da vaše življenje poteka tako, kot vam je bilo usojeno, kar pomeni, da ste povsem zadovoljni in srečni sami s seboj in s tem, kar imate, znate in delite z drugimi. Negativna plat Jupitra po drugi strani razkriva pasivnost, lenobo in nesposobnost uresničenja želja zato, ker ne verjamete sami vase in v to, kar vam ponuja življenje. Dejstvo je, da bi vam Jupiter kljub vašemu pesimizmu rad pomagal, ne pa vas oviral, zato vas prosimo, da prisluhnete njegovemu klicu in v svoje življenje privabite optimizem, srečo in blagostanje.

Jupiter svojo pot po zodiaku zaključi v 12 letih, kar pomeni, da ima večina ljudi, rojenih istega leta, Jupiter v istem znamenju. Pri interpretaciji je zato treba poleg znamenja, v katerem je, upoštevati tudi astrološko hišo in aspekte, ki jih tvori z drugimi planeti. Več o pomenu astroloških hiš in aspektov bomo povedali v nadaljevanju naše male šole astrologije, za zdaj pa preberite, kaj pomeni Jupiter v posameznih zodiakalnih znamenjih.

Jupiter v Ovnu

Jupiter v Ovnu privlači uspeh in srečo takrat, ko navdihuje druge ali ko ima vodilno vlogo. Že v mladosti ima veliko sreče in zato zgodaj doseže uspeh, njegov pogum in motivacija pa sta lahko velik zgled drugim. Ima močno voljo do življenja in uspeha, zato se vedno žene za tistim, kar ga zadovoljuje in osrečuje. Je strpen, radodaren, preračunljiv in rad tvega. Ima močno vero vase in se ne boji drzno poseči za svojim ciljem. Znan je po svoji iskrenosti in bo naredil vse, da izboljša samega sebe in napreduje v tem smislu.

Jupiter v Biku

Jupiter v Biku privlači uspeh in srečo takrat, ko je radodaren in potrpežljiv. Je praktičen, preprost, pristranski in se rad loti kateregakoli projekta, ki mu je pri srcu. Četudi ne živi na podeželju, ga to zelo privlači. Nerad tvega, a ceni trdo delo. Veliko večje uspehe dosega takrat, ko ima pred seboj jasen cilj. Pomembni so mu rezultati. Je prizemljen, rad ima naravo ter delo z otroki in živalmi. Je materialističen, zna kopičiti denar in je dober podjetnik. Rad uživa v tem, kar ima, a denarja ne zapravlja le zase, temveč tudi za dobro drugih.

Jupiter v Dvojčkih

Jupiter v Dvojčkih privlači uspeh in srečo takrat, ko uporablja svojo naravno duhovitost in radovednost. Je izredno družaben, kar mu zelo prav pride pri navezovanju novih stikov. Je vsestranski in se lahko loti, česarkoli želi. Rad se uči in je zelo liberalen. Uživa in napreduje v okoljih, kjer se vedno nekaj dogaja in kjer se vse hitro spreminja. Ker je radoveden, veliko ve in pozna veliko ljudi, ki mu lahko vedno pomagajo. Svoje številne zamisli želi razkriti svetu, zato je dober pisatelj, novinar, glasbenik, igralec, učitelj ali vzgojitelj.

Jupiter v Raku

Jupiter v Raku privlači uspeh in srečo takrat, ko pomaga drugim in skrbi za druge. Kadar pomaga drugim in je poln sočutja, se mu to hitro povrne na najboljši možni način. Je zelo intuitiven in lažje napreduje, če prisluhne svoji intuiciji. Obenem naj vedno upošteva svojo domišljijo, saj mu bo ta v veliko pomoč pri doseganju uspehov. Je ambiciozen in nadarjen za umetnost in pripravo hrane. Njegovi poklici so povezani z domom (agent za nepremičnine, notranji opremljevalec) in s hrano (kuharski mojster, natakar, gospodinja itd.).

Jupiter v Levu

Jupiter v Levu privlači uspeh in srečo takrat, ko je radodaren in ko navdihuje in pomaga drugim. Pomembno je, da je spoštljiv in iskren in da ima svoj ego vedno pod nadzorom. Uspešen je predvsem v kreativnih poklicih, pa tudi pri delu z otroki in vsemi, ki potrebujejo pomoč. Ima trdna prepričanja in zavrnitev ali kritiko jemlje zelo osebno. Privlačijo ga zanimivi ljudje, je optimističen in zna biti zelo melodramatičen, če želi narediti vtis. Njegova karizma mu običajno pomaga napredovati. Ugled in status povečujeta njegovo samozavest.

Jupiter v Devici

Jupiter v Devici privlači uspeh in srečo takrat, ko deluje disciplinirano, pošteno, dobrodelno, praktično in se posveča detajlom. Uspešen je v vseh poklicih, povezanih s prehrano in zdravjem in v okviru katerih skrbi za druge. Je realist in mora vizualizirati rezultate, da postane dovolj motiviran, da jih poskuša doseči. Obenem potrebuje veliko spodbude, smernic in temeljitih načrtov, ki ga nazadnje pripeljejo do cilja. Rad ima rutino in preprosto življenje, vedno je pripravljen pomagati, še zlasti v nujnih primerih. Lahko je zelo kritičen, ciničen in zoprn.

Jupiter v Tehtnici

Jupiter v Tehtnici privlači uspeh in srečo takrat, ko je pravičen in enakopraven. Nadarjen je za svetovanja, posredovanja in promoviranja, zato je v teh vrstah poklicev lahko zelo uspešen. Pomembno je, da ne deluje sam, temveč da ima vedno partnerja, s katerim skupaj napredujeta. Je intelektualno radoveden in željan novih znanj, odprtega duha in nepristranski. Prav zato zna na podlagi argumentov drugih hitro spremeniti svoje mnenje. Če podleže svojemu egu, je lahko preveč optimističen, lakomen in pokroviteljski do drugih.

Jupiter v Škorpijonu

Jupiter v Škorpijonu privlači uspeh in srečo takrat, ko se povsem posveti projektu ter se pri tem zanaša na svojo intuicijo, domišljijo in sočutje. Obenem se mora zanesti na svojo notranjo moč in magnetizem, s katerim zna prepričati druge. Je izjemen sogovornik, svetovalec in poslušalec, ki ljubi skrivnosti in zaupne odnose. Še posebno v veliko pomoč je takrat, ko ljudje doživljajo pomembne življenjske krize in posledične preobrazbe. Je samozavesten in odločen uspeti, pomembno pa je, da sprejme kritiko in se včasih nasmeje tudi sam sebi.

Jupiter v Strelcu

Jupiter v Strelcu privlači uspeh in srečo takrat, ko je radodaren, strpen in ko živi tako, kot pridiga. Lahko je zelo navdihujoč, če le verjame vase in v svoje cilje. Zanimajo ga izobraževanje, založništvo, šport, potovanja in tuje kulture. Zna si sam poiskati svoje priložnosti in jih tudi izkoristiti, rad tekmuje in se dokazuje. Ceni filozofijo, religijo in družbene teme, pripravljen je pomagati tistim v stiski. Je zelo prepričljiv, in če mu uspe nadzorovati ego, lahko postane zelo moder, sicer pa se lahko prelevi v ozkogledega dogmatika.

Jupiter v Kozorogu

Jupiter v Kozorogu privlači uspeh in srečo takrat, ko deluje etično, zrelo in celovito. Je organiziran in discipliniran, delovanje korak za korakom pa mu prinaša dobre rezultate. Je praktičen in mora vizualizirati svoj cilj, če ga želi doseči. Ima prirojen čut za podjetnost in učinkovitost, zato optimistično gleda na svoje življenje in napredek. Ustrezajo mu arhitektura, politika, gradbeništvo, medicina in okoljevarstvo, brez težav bo priplezal do najvišjih vodilnih položajev. Če podleže svojemu egu, lahko postane pretirano skop in zavisten.

Jupiter v Vodnarju

Jupiter v Vodnarju privlači uspeh in srečo takrat, ko sodeluje, je nepristranski, inovativen, drzen in revolucionaren, ko ima svobodo, da se sam odloči, kaj bo počel in kako bo to počel. Vedno je pripravljen kršiti pravila in razmišljati drugače, sploh če ve, da bo s tem koristil drugim oziroma širši skupnosti. Pomembne so mu revolucionarne ideje, ne pa materialne dobrine, zato svojega uspeha ne meri prek denarja in statusa, temveč prek svojega znanja in inovacij. Je neodvisen in dobrodelnik, ki je vedno na strani revnih in zatiranih.

Jupiter v Ribah

Jupiter v Ribah privlači uspeh in srečo takrat, ko je sočuten, predan in radodaren. Rad poskrbi za tiste, ki imajo v življenju manj sreče kot on; ko pomaga drugim, s tem zapolni praznino, ki jo čuti globoko v sebi. Je intuitiven in čuti bolečino drugih, pa naj gre za ljudi ali živali. Je zelo kreativen, zato mu ustrezajo umetniški poklici, in poduhovljen, zato je med njimi veliko jasnovidcev. Nerad se izpostavlja in raje deluje in pomaga iz ozadja. Ni preveč ambiciozen, kar pa še ne pomeni, da ne želi doseči, kar si zastavi. Je prijazen in skrben, a potrebuje samoto.

Marta Pirnar Tittle