Kako komunicirajo ognjena znamenja

5. 4. 2015
Deli
Kako komunicirajo ognjena znamenja

Oven, Lev, Strelec so vedno glasni, zabavni, pogosto dramatizirajo. Radi usmerjajo pozornost nase in blestijo s svojo duhovitostjo in inteligenco.

Prepričljivost, drama in velike ideje

Ognjena znamenja vsak dogodek tolmačijo v luči možnosti, da izražajo sebe in poudarjajo svojo osebnost. Filtrirajo se skozi prizmo lastne pomembnosti in imajo subjektiven um. V načinu komunikacije izražajo potrebo po prenosu sporočila o lastni pomembnosti. Izražajo močna načela izza katerih se skriva njihova strastna narava. Vedno so glasni, zabavni, pogosto dramatizirajo. Radi pritegnejo pozornost nase in blestijo s svojo duhovitostjo in inteligenco. Imajo hiter in oster jezik, pripravljeni so tudi na prepire, da bi dosegli svoje. Mnogo stavkov začnejo z ''jaz'' v pogosto nezavedni potrebi, da poudarijo svoj ego.

Občasno so nagnjeni k samohvali, vendar zrele in samozavestne osebe z ognjeno energijo vedno najdejo pravo mero izkazovanja strastnih prepričanj in skušajo osvojiti sogovornike s svojo toplino, zanimivo osebnostjo in šarmom. Njihova avtoriteta in samozavest dajeta vtis prepričljivosti. Niso preveč dobri poslušalci, radi skačejo v besedo zaradi nepotrpežljivosti, da izrazijo svoja prepričanja. Včasih svoja prepričanja dojemajo kot pretirano pomembna in če jim kdo dokaže, da se motijo, jim bodo to zelo zamerili in se maščevali z obrekovanjem.

Pretiravanje in moč laži

Če je ego negotov, so njegova pretiravanja v komunikaciji občasno na robu laži. Toda samozavestnemu egu je laganje izpod časti. Strelcu je najbolj pomembno, da ga spoštujejo zaradi njegovega načina razmišljanja. Lev je najbolj dramatičen v komunikaciji. Oven ne prenaša nasprotovanja in neodločnosti.

Moč ognjenega uma se skriva v sposobnosti, da vidi večjo sliko življenja. Prav zato lahko promovira velike ideje in jih zelo prepričljivo prenaša naprej. Verjetno bo predvidel malenkosti, toda moč prepričanja in optimizem ga vlečejo naprej, saj je prepričan, da bo obvladal vse detajle, s katerimi se um ne želi ubadati. Um je usmerjen v prihodnost, k velikim vizijam in k možnostim, ki jih nudi ta svet.

Svojo komunikacijo bodo izboljšali, če se naučijo poslušati in obrzdati potrebo, da imajo vedno prav. Kakor želijo, da se spoštuje njihovo mišljenje, morajo tudi oni drugim izkazati spoštovanje.

Senka Ljubić

Novo na Metroplay: "Slovenski hribi postajajo preobremenjeni" | Matjaž Šerkezi