Kako komunicirajo zemeljska znamenja?

5. 4. 2015
Deli
Kako komunicirajo zemeljska znamenja?

V načinu razmišljanja Bika, Kozoroga in Device ni vizionarstva ali pretirane romantike, temveč praktičnost, ki dosega resnične rezultate.

Premišljen, natančen in močen um

Pripadniki zemeljskih znamenj so zelo dojemljivi. Njihova sposobnost natančnega opazovanje izhaja iz globoke povezanosti z resničnostjo. Vtisi se predelajo skozi prizmo praktične uporabnosti. To je objektiven um, ki se trudi čim bolj natančno oceniti vsako situacijo. V načinu razmišljanja ni vizionarstva ali pretirane romantike, temveč je v ospredju praktičnost, ki dosega resnične rezultate. Abstrakcije so prav tako izguba časa.

Vse zbrane informacije in vtisi se previdno analizirajo. Potrebno je prepoznati dobre in slabe strani, in si predstavljati najboljše in najslabše rešitve. Kozorog je posebej nagnjen k zaskrbljenosti, saj bolje od ostalih prepoznava morebitne nevarnosti. Devica se lahko izgubi v podrobnostih in kritiziranju, Bik pa je posebej občutljiv na vse, kar bi lahko ogrozilo varnost. Analitični pristop pušča vtis premišljenosti in previdnosti, občasno tudi upočasnjenosti. To je povsem površen vtis, saj se izza previdnosti skriva močen in dobro organiziran um. Zemeljski um bo brez težav načrtoval in videl svojo prihodnost.

Redko obrekujejo in lažejo

Z metodičnim pristopom se zemeljska znamenja odlično znajdejo pri tistem, kar pripomore k obvladovanju življenjske resničnosti, še posebej so dobri s številkami. Imajo organizacijske sposobnosti, zato se zemeljski um dobro počuti pri administrativnem delu, ki je na smrt dolgočasno za ognjena ali vodna znamenja.

Pri komunikaciji so zemeljska znamenja nagnjena k natančnemu izražanju in racionalni uporabi besed. Ne sodijo med astrološke nakladače, kot zračna ali ognjena znamenja. Ne pretiravajo, niti nimajo potrebe za prikrivanjem resnice. Zelo redke so situacije, v katerih se zemeljska znamenja spuščajo v obrekovanje ali lažejo. To se zgodi le v primerih, ko obstaja resnična grožnja njihovemu napredovanju ali je ogrožena njihova varnost. Pri komunikaciji vam ne bodo skakali v besedo, lahko vas pozorno poslušajo in natančno ocenijo vaš problem.

Občasno dajejo vtis zadržanosti ali so razmeroma tihi. Da bi izboljšali komunikacijo, se morajo sprostiti in si dopustiti več spontanosti in veselja.

Senka Ljubić

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk