Kako se spopadate s težavami glede na vaš element (ogenj, voda, zemlja, zrak)

Vsak človek ima težave, saj je iz njih sestavljeno naše edinstveno življenje.

Kako se spopadate s težavami glede na vaš element (ogenj, voda, zemlja, zrak) (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
4. 6. 2018

Ne glede kakšen poklic opravljamo, ali smo podrejeni ali nadrejeni, uspešni ali neuspešni, mladi, stari, delovni ali upokojeni, vedno z vsem so vzporedno prisotne težave. Celo lagodni ljudje imajo težave s svojo lagodnostjo. Zaradi nje so prikrajšani za navdušenje in užitek. Za življenje uporabljajo le malo energije in se zato pričnejo dolgočasiti. To pa ni stanje, ki bi nas zadovoljevalo in osrečilo. Tako si je lagodnež, ki je ubral pot brez težav, hkrati ustvaril nove težave. Celo tisti, ki dosežejo cilje imajo težave, običajno še večje od tistega, ki se še bori.  Ko pridete na cilj, na konec poti, s tem še niste pustili za sabo težav.

OGNJENA ZNAMENJA (oven, lev, strelec)…SE ZNAJO SOOČITI

Ognjena znamenja imajo prednost, da z življenjem rokujejo nekoliko lažje, saj jih rešuje njihov večni optimizem. Zavedajo se, da je bistvo jasno, ter da nihče ni brez problemov, vendar jih je potrebno pravilno reševati.  Ognjena znamenja, še posebej ovni se še kako dobro zavedajo da je življenje brez težav iluzija, privid v puščavi, nevarno zmotno razmišljanje, ki lahko zavede, oslepi in odvrača, skratka zanje bi bilo življenje brez težav dolgočasno. Zanje pomeni pričakovati življenje brez težav, kakor da bi lovili neuresničljive sanje. To je izgubljanje telesne in duhovne moči, ki je sicer ognjena znamenja premorejo ogromno. V krutih situacijah je njihova glava dvignjena nad površje in sposobni so resnično pozitivno pogledati na situacijo in jo skušati rešiti na čim lažji možen način. O preteklih težavah ne razpravljajo, ampak se iz njih nekaj naučijo za prihodnost.

ZRAČNA ZNAMENJA (dvojčka, tehtnica, vodnar)…SE ZNAJO TEŽAVAM NASMEHNITI

Zračna znamenja se dobro zavedajo, da ima vsak problem omejeno življenjsko dobo, ter da nihče ni vedno na vrhu ali na dnu, saj so sposobna delovati iz trenutka v trenutek. V njihovo pestro življenje težave venomer prihajajo, tako tudi odhajajo in s pomočjo njihove igrive narave tudi minejo. Ne bodo jih vedno mučile, saj se zavedajo, da je vsaka težava nekoč rešena. Njihovo načelo vzponov in padcev jim večkrat olajša marsikatero situacijo in prihrani trpljenje ter komplikacije. Jasno jim je, še posebej vodnarjem, da ima vsak problem ali težava v sebi skrivne elemente ustvarjalnih možnosti, za njih ali za nekoga drugega. Kar je za nekoga težava, je za drugega lahko donosen posel ali celo priložnost in zračna znamenja znajo poiskati svojo priložnost povsod, kjer se pojavijo. Zavedajo se, da vsak človeški problem skriva možnosti za nekoga, ki jih je pripravljen iskati. 

Poglejte si značilnosti ljudi, rojenih v zračnih znamenjih (dvojčka, tehtnica, vodnar)

ZEMELJSKA ZNAMENJA (bik, devica, kozorog)….SE ZNAJO TEŽAVAM PRILAGODITI

Zemeljska znamenja se zelo dobro zavedajo, da jih problemi nikoli ne zapustijo takšnih, kakršne so jih našli. Trpljenje, težave in hudi časi vsakega spremenijo in nihče se ne reši težav nedotaknjen. Njihova prednost, še posebej kozorogova je, da se zavedajo, da je od njih odvisno, kako bo težava vplivala na njih ter da  je izključno njihova odločitev, kako se bodo spoprijeli z njo. Jasno jim je, da ni v njihovih rokah kakšni časi pridejo, lahko pa vplivajo, kako se bodo odzvali nanje. Svojo bolečino znajo spremeniti v kletev ali v pesem, odvisno od situacije. Uporabljati bi morali, še posebej rojeni v znamenju device, pozitivno razmišljanje prav na vseh področjih življenja, ne samo na tistem, ki ga obvladajo. Svojo reakcijo lahko vedno obvladajo, tudi takrat, ko ne obvladajo vseh težav. Če jim uspe obvladati njihovo reakcijo na problem, ki mu domnevno niso kos, potem jim je v bistvu uspelo nadzorovati vpliv problema na njih in imajo s svojo reakcijo na težave običajno zadnjo besedo.  

VODNA ZNAMENJA (rak, škorpijon, ribi)…SE ZNAJO TEŽAVAM IZMUZNITI

Vodna znamenja vedno znova ugotavljajo, da uspe le tistim, ki se na težave odzovejo pozitivno in da je to končna posledica njihove odločitve. Seveda pa to ni vedno tako lahko, kot se zdi, saj so vodna znamenja nagnjena k pretiranemu čustvovanju in labilnosti. Da bodo prežeta s pozitivno mislijo, idejo, celoto, bodo morala prehoditi kar dolgo, strmo in naporno pot, ki pa je oplemenitena na koncu in že med njo s čudovitim, zadovoljnim, polnim in srečnim življenjem. Zaradi prevlade elementa vode bi morali izbrati možnost, ki jih bo na koncu navdajala z velikim ponosom nase, saj je pozitivna reakcija tista, ki bo naredila največje veselje njim samim in okolici. Še posebej za ribice je pomembno, da se zavedajo, da negativne reakcije z navideznim, začasnim odpravljanjem perečega problema samo ustvarijo nove težave. Da težave rešijo pozitivno, potrebujejo več poguma. To je tudi edini in pravi ključ za obvladovanje njihovih težav.

Poglejte si značilnosti ljudi, rojenih v vodnem znamenju (rak, škorpijon, ribi)

horoskop.si