Kakšne so lastnosti Devic?

22. 8. 2017
Deli
Kakšne so lastnosti Devic? (foto: shutterstock)
shutterstock

Devica je šesti znak zodiaka (23. avgust-22. september), vlada ji planet Merkur. Je znamenje, ki služi drugim. Device imajo veliko sposobnost analiziranja, logičnega mišljenja in preudarnega delovanja. Svoje znanje poskušajo urediti v logično celoto. Nagnjene so h kopičenju dobrin in čuvanju pridobljenega.

Devica je zemeljsko znamenje, ki z obema nogama stoji trdno na tleh. Analiziranje in načrtovanje sta njeni lastnosti. Ničesar se ne loti spontano, kar ji včasih onemogoča pot do boljšega življenja. Njeno življenje je obarvano s trdim delom, ki jo krepi. Najboljše se počuti, ko deluje iz ozadja, pohvale in komplimenti zanjo niso potrebni, saj bo v tem primeru predolgo razmišljala, ali so iskrene.

Device so tihe, njihovo vedenje je navadno zelo zadržano in hladno, vendar po zaslugi diplomatskega šarma uživajo odličen ugled. Sicer premorejo veliko energije in so v nenehnem gibanju, vedno osredotočene na tisto, kar trenutno počnejo. Ob prvem srečanju bodo sicer odprte, toda kljub vsemu boste opazili, da ne morejo prikriti treme, saj so v osnovi sramežljive.

Device vam bodo podale roko s hladnim diplomatskim šarmom in se vprašujoče zazrle v vas.

Iščejo svoje napake

So perfekcionisti na vseh področjih, vedno in povsod so kot iz škatlice. Vsaka stvar mora biti na svojem mestu, ničesar ne prepuščajo naključju. Ne samo pri obleki, tudi pri vsem, kar se skriva pod njo. Device se od vseh zodiakalnih znamenj največ zadržujejo pred ogledalom. Rade občudujejo svojo podobo, poleg tega se nenehno preverjajo in iščejo napake. Prav rado se jim zgodi, da se tik pred odhodom zdoma premislijo, vrnejo pred omaro in preoblečejo, čeprav je bila tudi njihova prejšnja podoba brezhibna.

Značilno je, da pogosto omahujejo med dvema smerema. Z eno roko sejejo, z drugo razsipavajo. Med prijatelji so navadno tisti godrnjavci, ki vedno najdejo kaj, kar ni tako, kot bi moralo biti, vendar svojega nezadovoljstva praviloma ne izražajo odprto. Do drugih so device obzirne in ljubeznive, znajo tudi potolažiti še tako nežno dušo.

Natančno in temeljito proučijo vse možnosti, vendar se pogosto izgubijo v nepomembnih stvareh, pri tem pa ne zmorejo izluščiti in razumeti pomembnih. Lahko bi jih označili za nezadovoljne melanholike, v katerih zelo redko opazimo lastnosti sangviničnega temperamenta. Pripadniki tega znamenja so intelektualno čvrsto na zemlji, med njimi pa so tudi večni nezadovoljneži, ki svoje nezadovoljstvo prenašajo na okolico in jim nikoli nič ni prav.

Zelo natančni so tudi pri prehranjevanju. Kot pri vsem drugem se tudi pri kuhanju drobnjakarsko poučijo o vsem potrebnem, na koncu pa še natančno presodijo, kaj je zanje zdravo in kaj ne.

Strahovi

Devica, ki je najbolj redoljubna od vseh znamenj, se boji, da svojega dela ne opravlja dovolj natančno, poleg tega ima ves čas v podzavesti prisoten strah, da ni dovolj dobra za ljudi, ki ji veliko pomenijo, in da ne bo zadovoljila njihovih pričakovanj. Njena šibka točka je denar, zato so njeni veliki strahovi povezani z izgubo tega. Strah pa jo je tudi bolezni.

Hujšanje

Device imajo bolj občutljiva prebavila, zato morajo biti pri prehranjevanju in dietah še posebno previdne. Najprimernejša je vegetarijanska prehrana oziroma prehrana z manj rdečega mesa. Seznam priporočljivih živil obsega kuhano zelenjavo, špinačo in solate, žita, paradižnik, jabolka, borovnice in riž. Izogibati bi se morale hitri hrani, pretiranim količinam mesnih izdelkov in škodljivim maščobam, ki se lahko hitro nakopičijo kot odvečni kilogrami.

Ujemanje

Udobje je skupni imenovalec bika in device. Zelo verjetno njune energije določajo ljubezen na prvi pogled. Bik uživa v druženju s praktično in trdno osebo, kot je devica, čeprav je njen občasni perfekcionizem lahko moteč. Device so rojene ljubiteljske psihologinje, prav tako je presenetljivo veliko število rojenih v tem znamenju strokovno usposobljenih na področju varovanja duševnega zdravja. Oba znaka pripadnika zemlje druži veliko skupnega. Sta ljubitelja finančne varnosti in fizičnega udobja. Tudi ob bikovi želji po večji porabi za luksuzne predmete mu devica priskoči na pomoč v smislu ekonomičnosti.

Rak in devica si zelo pripadata in se ujemata, kot se rokavice in roke. Zgradita spoštljiv odnos, brez večjih razlik in bojev za oblast. Dobro sodelujeta v obojestransko korist, zato uspešno dosegata skupne cilje in njune sanje lahko velikokrat postanejo realnost. Dopolnjujeta se pri skupnih romantičnih trenutkih in ustvarjata dobre poslovne odnose. Rak je zelo očarljiv, topel, pravičen in tesno trajno navezan na prijatelje in ljubljene osebe. Ustaljen je in velikodušen. Je nadarjen za komunikacijo, praktičen in zna poskrbeti za dobro vzdušje v delovnem okolju. Tako devico kot raka privlačita lepo okolje in predvsem lep in urejen dom.

Dober odnos lahko zgradi tudi s kozorogom, ribo in škorpijonom.

On

Če ste željni romantičnosti, se nikar ne ogrejte za devico, ker boste ostali lačni čarobnosti in zanesenosti. Takšen moški, rojen pod vplivom Merkurja, živi v popolnoma stvarnem, praktičnem svetu in ne zna niti noče najti v njem pravljičnosti. Je resen, aktiven, neutrudljiv in zelo odgovoren. Težave mu povzroča le perfekcionizem, ki ga preveč časa zadržuje na enem mestu in mu ne dovoljuje praktičnih izkušenj. Namesto da išče napake pri drugih ljudeh, bi moral najprej pri sebi razčistiti stvari in nastaviti svojo frekvenco na razvoj in premik naprej.

Ona

Devica je ženska, ki zna na vsakem koraku poskrbeti zase. Zmožna je zapustiti moža zaradi človeka, ki ga je srečala in vzljubila ob morju, imeti otroka z ljubimcem ne glede na poroko in se zoperstaviti svetu z dvignjeno glavo. Res pa je, da je v bistvu plašna, čeprav je prava ženska. V ljubezni je devica zelo selektivna in analitična. Raje kot da bi v partnerstvu sklepala kompromise, se odloči počakati na pravega ali pravo, pa čeprav lahko to pomeni, da bo zaradi tega bolj osamljena. Ko pa najde partnerja, ki ustreza njenim zahtevam, se mu preda in mu posveča čim več pozornost.

horoskop.si

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja