Horoskop: Kakšni ste kot partner v ljubezenskem odnosu?

V življenju srečujemo različne ljudi. Nekateri so nam všeč, nekateri nas odbijajo, nekateri pa nas preprosto privlačijo. Vsako znamenje ima svoje lastnosti, pozitivne in hkrati negativne, ki v razmerju vedno pridejo do izraza.

Horoskop: Kakšni ste kot partner v ljubezenskem odnosu? (foto: profimedia) profimedia
3. 11. 2020

Tehtnica

Ljudi, rojene v znamenju tehtnice, nasprotni spol privlači vse od začetka do konca življenja.

Brez ljubezni preprosto ne morejo živeti. Njihovo zapeljevanje in flirtanje sta dovršena do te mere, da lahko mirno rečemo, da so prav tehtnice izumile ljubezenske avanture in jih toliko izpopolnile, da drugi predstavniki zodiaka ostajajo daleč za njimi. Kljub temu je za tehtnice bolj kot za pripadnike vseh drugih znamenj pomembno prav partnersko življenje. Dokler jim na tem področju ne uspe, se ne počutijo popolne. Partnerja izbirajo skrbno, enako skrbno načrtujejo poroko. Med pripravami nanjo ves čas preverjajo, ali so se nemara zmotili. Včasih izzovejo prepir in iz muhe naredijo slona samo zato, da bi se prepričale, ali jih oseba, ki so jo izbrali, resnično ljubi. V razmerju njihovo razpoloženje večkrat niha iz ene skrajnosti v drugo.

Škorpijon

Škorpijoni so rojeni za strast in ljubezen.

Zelo jim je pomembno, da partner ni hladen in zadržan. Če se njihova ogromna zaloga energije v odnosu ne porabi, nastanejo težave. V stresnih obdobjih partnerskega življenja utegnejo priti na dan ljubosumnost, molčečnost in maščevalnost. Škorpijoni imajo namreč svoje ideale in jih je težko zadovoljiti. Poleg tega imajo izdelane mehanizme in strategije, kako zavarovati svojo čustveno občutljivost. Svoje odnose vidijo v svojih barvah, zaradi česar so lahko neskončno nežni, romantični in čustveno zvesti, če se kaj zalomi, pa naravnost nevzdržni. Škorpijoni se zavedajo, da je življenje z njimi težko, vendar se kljub temu nočejo spremeniti. Za skupno življenje ali poroko se odločijo, ker potrebujejo miren pristan. 

Strelec

Strelci so v nenehnem gibanju in ne marajo utesnjenosti, zato med predstavniki zodiakalnih znamenj, ki ne marajo zakonskih vezi, zasedajo prvo mesto.

Po statistikah je med neporočenimi ljudmi največ strelcev. Če se že odločijo za zakonski stan in družino, pa s tem dolgo odlašajo. Najlažje jih je 'ujeti', če v njih vzbudimo občutek, da zlahka živimo brez njih. Poleg tega je treba ves čas skrbeti, da imamo pri sebi potni list, da bomo lahko pripravljeni sprejeli povabilo na nenadno potovanje v neznano. So strastni in iznajdljivi kot ljubimci ter zabavni, energični in velikodušni kot prijatelji, s katerimi vam ne bo nikoli dolgčas. Njihovo pravilo je, da ljubezen nikoli ne sme pomeniti utesnjenosti, marveč svobodo. Strelci se za tradicionalna prepričanja preprosto ne zmenijo, saj jim pravila in vedno enake okoliščine ne ustrezajo. Ljubijo igro, izziv, okus zmage.

Kozorog

Kozorogi so v partnerskem odnosu nekoliko bolj hladni in gospodovalni.

Njihov partner mora imeti smisel za igranje tradicionalnih družinskih in partnerskih vlog. Za njihovo hladnostjo se skriva topla narava. Kozorogi so pri spolnosti rahlo zadržani in včasih celo sramežljivi, zato potrebujejo nekaj časa, da se navadijo na partnerja, tako v duhovnem kot v seksualnem smislu. V ljubezni je kozorog sprva racionalen, saj poskuša racionalizirati čustva in občutke, vendar lahko sčasoma postane ljubeč sopotnik in izkazuje do svojega partnerja veliko zvestobo in spoštovanje.

Vodnar

Ko se vodnarji končno odločijo za partnerstvo, so zvesti zakonski partnerji.

Vodnar je eno izmed najbolj prijaznih zodiakalnih znamenj, odličen in pozitiven prijatelj, z občutkom altruizma, ki brez odlašanja ponudi pomoč tistim, ki jo potrebujejo, tako prijateljem kot tudi ljudem v stiski, kjer se vsekakor kaže njegova humanitarna nota. Vodnar je tudi zvest, družaben in komunikativen, izbira zanimive partnerje, prijatelje in znance. Kljub svoji družabnosti pa ljubi neodvisnost in svobodo, zato je večkrat lahko viden kot hladno in odmaknjeno, na momente ne preveč strastno znamenje, ki se izogiba intimnosti in daje prednost svoji individualnosti. Pomembno je, da razmerje vodnarja temelji na prijateljstvu.

Ribi

Na ljubezenskem področju so romantiki, vendar so zelo neodločni.

Pod površjem so ribe malenkostne, zato se zamerljivo zaprejo v svoj sanjski svet, ne da bi sploh povedale, kaj jih je zmotilo. Sicer pa ljubljeno osebo gledajo skozi rožnata očala. Zanje so ljubezen zvezde, neskončno nebo, in če vam uspe ugajati jim, se jih ne boste mogli znebiti. Predstavniki rib se morda težko odločijo za poroko in družino, ko pa to storijo, so zelo zaljubljeni. Potrebujejo mirno ter stabilno družino in partnerstvo. Njihova specialiteta je spogledovanje, spolni odnos pa razumejo kot duhovno srečanje dveh duš. Nežno božanje po vsem telesu in gledanje v oči z veliko dodatne romantike jih naredi za dobre ljubimce. Vedno dobrotljiva in žrtvujoča riba, tako na področju ljubezni kot prijateljstva. Bolj kot strast sta ji v razmerju pomembni nežnost in varnost.

Horoskop.si

Preberite še Kakšni ste kot partner v ljubezenskem odnosu? (1. del)