Lastnosti očeta in sina glede na znamenje 2. del

Kakšni so moški, ko govorimo o družinskih povezavah in odnosih? Tokrat si poglejmo lastnosti tehtnic, škorpijonov, strelcev, kozorogov, vodnarjev in rib. 

Lastnosti očeta in sina glede na znamenje 2. del (foto: profimedia) profimedia
14. 5. 2018

Vsak otrok potrebuje očetovo ljubezen, spoštovanje, vključno s tolaženjem in razigranimi dogodivščinami. Ne glede na to, da je naravno, da je vloga mame najpomembnejša, je pomembna tudi vloga očeta, ki ima svoj edinstveni delež v življenju vsakega otroka. Vsako znamenje ima svoje karakteristike in tudi med očeti najdemo različne.

Starši se večkrat znajdete v precepu, kako ravnati svojim sinom, zato vam bodo spodnja dejstva morda v pomoč, da boste svojega sina lažje razumeli. 

TEHTNICA

OČE

Oče, rojen v zračni tehtnici je oseba, ki se včasih težko nadzira, še posebej takrat, ko je potrebno hitro rešiti kakšno težavo. Pomembno mu je, da so njegovi otroci lepega videza in čim bolj estetsko urejeni.  To je skoraj edini oče, ki se z otroci z veseljem odpravi tudi po nakupih oblačil. V službi ste lahko tako šef kot tudi podrejeni, v svoji družini pa morate biti vedno voditelj. Zavedate se, da disciplina pomeni postavljanje meja in pričakovanj.

SIN

S sinom, rojenim v tehtnici boste morali večkrat delovati v rokavicah, saj je pod hladnim površjem zelo občutljiv in težko razume, da imate tudi vi svoje zadeve in težave. Če boste potrebovali pomoč, lahko vedno računate nanj.

ŠKORPIJON

OČE

Oče, rojen v sarkastičnem škorpijonu je močna oseba, ki zna z otroci, saj jih s svojo živahno energijo ves čas animira in zabava. Težava se pojavi, ko malce odrastejo, saj ne more mimo svojega ljubosumja in manjše mere manipulativnosti. Vaši otroci morajo v vas prepoznavati lastnosti pravega vodje, ki ne služi sebi, ampak drugim, saj ste njihov zgled. Čeprav znate biti hladni, vedite, da vaši otroci potrebujejo veliko spodbude. Slišati morajo, kako jih imate radi.

SIN

Sin, rojen v škorpijonu je vse prej kot umirjen. Če se ne boste odzivali tako, kot on želi, lahko hitro pokaže svojo skrito, nekoliko temnejšo plat in vas v trenutku piči. Vendar se vam je kasneje sposoben tudi opravičiti.

STRELEC

OČE

Oče, rojen v znamenju strelca pri vzgoji svojih otrok nikoli ne komplicira. Na enostaven način se bo znal soočiti z njihovimi težavami in biti njihov najboljši prijatelj ter zaveznik. Z njim se bodo otroci z veseljem podali v kakšen adrenalinski šport. Ko otroci opazujejo, kako vam kdaj spodleti in kako se z neuspehom spoprimete, se učijo, da lahko storijo napako in se iz nje marsičesa naučijo.

SIN

Sin, rojen v znamenju svobodnega strelca ves čas beži od domačega okolja in se bolje znajde v družbi, zato mu nikar ne očitajte, če mu prijatelji pomenijo več kot ostalim znamenjem. Ko se pojavijo težave, ne bo bežal, ampak jih bo rešil.

KOZOROG

OČE

Oče, rojen v hladnem kozorogu je stroga oseba, ki od otrok pričakuje odgovornost, dobro izobrazbo in predvsem spoštovanje tradicionalnih vrednot. Ne prenese razpuščenosti in težko razume, da otroci včasih potrebujejo več svobode. Od otrok kasneje, ko bodo odrasli pričakujete, da bodo  znali voditi svojo lastno družino, pa tudi skupino ali podjetje.

SIN

Sin, rojen v znamenju kozoroga je priden, vztrajen in marljiv, zato z njim nikoli ni večjih težav. Je strikten in bolj zaprte narave, zato se ne čudite, če os svojih težavah, še posebej ljubezenskih ne bo govoril z vami. Kljub temu pa vas bo vedno spoštoval.

VODNAR

OČE

Oče, rojen v zračnem vodnarju je zanimiv starš, ki se mu vsi drugi starši čudijo, saj je tako vsestranski, iznajdljiv in zabaven, da je marsikomu zgled. Otrokom se zna vedno posvetiti na razigran način, njegove kazni pa so vedno vzgojne narave. Upoštevajte, da nobeno področje ni rezervirano samo za otrokovo mamo ali prijatelje. Vaša prisotnost in zanimanje jim bosta nudila oporo, ki jo potrebuje.

SIN

Sin, rojen v znamenju vodnarja je edinstven, samostojen in njegova samozavest ne pozna meja. Večkrat vam bo povedal, kaj je dobro za vas, on pa ne bo želel poslušati vaših nasvetov, saj se najbolje znajde sam.

RIBI

OČE

Oče, rojen v znamenju rib je pošten, iskren, sočuten in nežen. Svojim otrokom nudi pogovor, oporo in tople objeme, brez katerih si ne predstavlja družine. Močno je navezan na otroke in težko sprejema njihovo odsotnost, počuti se prazno. Očetje rojeni v ribah se običajno soočate z obremenjenostjo zaradi različnih vlog, ki jih morate opravljati. A vaši sin otroci vas potrebujejo pri vzgoji in na vseh ostalih področjih življenja.

SIN

Sin, rojen v znamenju rib je zasanjan in živi v svojem svetu, ki pa vam zagotovo kdaj ni všeč. Vedno je potrebno nežno ravnati z njim, je pa vedno pripravljen poslušati in priskočiti nesebično na pomoč.

Pripravil: horoskop.si

Ostala znamenja najdete v 1. delu članka