Lastnosti očeta in sina glede na znamenje

Vsako znamenje ima svoje karakteristike in tudi med očeti ter sinovi najdemo različne.

Lastnosti očeta in sina glede na znamenje (foto: profimedia) profimedia
7. 5. 2018

KAKŠEN OČE IN SIN STE GLEDE NA VAŠE ZNAMENJE? 1. del

Vsak otrok potrebuje očetovo ljubezen, spoštovanje, vključno s tolaženjem in razigranimi dogodivščinami. Ne glede na to, da je naravno, da je vloga mame najpomembnejša, je pomembna tudi vloga očeta, ki ima svoj edinstveni delež v življenju vsakega otroka. Vsako znamenje ima svoje karakteristike in tudi med očeti najdemo različne. Starši se večkrat znajdete v precepu, kako ravnati svojim sinom, zato vam bodo spodnja dejstva morda v pomoč, da boste svojega sina lažje razumeli. Torej, kakšni ste moški, ko govorimo o družinskih povezavah in odnosih, ki so nam dani v zibelko?

OVEN

OČE

Oven je oče, ki je svoboden in spontan, prav takšen je tudi v odnosu do otrok. Želi jih naučiti čim več, saj je prepričan, da se bodo brez odprtega uma v življenju težko znašli. Če njegovi otroci niso najboljši, je po tihem užaljen. Razjezijo vas, če ste morda največji športni navdušenec v mestu, vaš otrok pa ne zna brcniti žoge, ne da bi se poškodoval  in mu je poleg tega še vseeno.

SIN

Sin, rojen v znamenju ovna je že od mladih nog zelo samostojen. Ne želi, da mu starši vsiljujejo svoja mnenja in ne dovoli, da kdorkoli odloča namesto njega. Če se mu zamerite s svojimi navodili, ki mu jih neprestano ponavljate, se bo enostavno umaknil.

BIK

OČE

Oče, rojen v stabilnem znamenju bika je oseba, ki želi svojim otrokom nuditi toplino ter udobje. Večkrat pretirava z objemi, poljubi in darili, saj si ne more pomagati, da ne bi otrokom nudil vsega, kar si poželijo. V postavljanju mej ima velikokrat težave. Ne glede na to, kakšne odločitve sprejemajo vaši otroci in kako se razlikujejo od vas, mu izkazujte svojo ljubezen in podporo. Celo takrat, kadar se motijo.

SIN

Sin, rojen v znamenju bika je celo svoje življenje močno vezan na dom in starše, zato je tudi bolj pripaden, kot ostala znamenja. Skupna kosila in druženja so zanj steber sreče, zato vam lahko zameri, če si zanj ne boste vzeli dovolj časa.

DVOJČKA

OČE

Oče, rojen v znamenju dvojčkov otrokom veliko govori, obljublja, vendar bolj malo stori, zato se večkrat v odnosu z njimi znajde v zagati. Čeprav jim želi omogočiti le najboljše, ima vedno toliko opravkov sam s sabo, da mu kakšen termin enostavno izgine iz urnika. Ker ste odprti, bosta vaša ljubezen in usmerjanje odprla vrata zaupanju in sprejemanju, v katerem bo rasel vaš odnos z otroci.

SIN

Sin, rojen v znamenju dvojčkov je razigran, navihan in klepetav. Če ga ne boste pozorno poslušali, bo smatral, da ga ne spoštujete. Rad dreza v družinske teme, ki so zakoreninjene ali skrivnostne, saj je izjemno radoveden in želi vedeti vse. 

RAK

OČE

Oče rak je oče in mati v eni podobi, je tudi prispodoba nežnosti, vedno želi svojim otrokom omogočiti ljubezen, nežnost in toplino, ter varen dom, v katerega se bodo radi vračali. Njegova občutljivost včasih vpliva na to, da ga direktni odzivi otrok celo užalijo. S tem, ko ljubi svojo ženo, otrokom kaže, na kakšen način naj ravnajo z ljubljeno osebo, ki jo bodo nekoč spoznali.

SIN

Sin, rojen v vodnem znamenju raka je vedno odprt za vaše objeme in dotike. Z vami je povezan na poseben globok način in hitro ga lahko spravite v slabo voljo, če samo povzdignete glas, saj je zelo umirjen in bolj tihe narave.

LEV

OČE

Oče, rojen v ognjenem levu je kralj svojih otrok. Zanje zna biti najboljši prijatelj in hkrati najboljši vzgled. Vodi jih po pravi poti in jim skuša slediti na njihov način, zaveda pa se, da ga otroci spoštujejo, tako da na koncu v večini obvelja njegova beseda. Otroci morajo videti, da vam ne uspe vedno, najboljši učitelj zanje je neuspeh in najlažje se je učiti od nekoga drugega.

SIN

Sin, rojen v levu je ponosen nase in pričakuje pohvalo tudi z vaše strani, seveda tudi takrat, ko si je ne zasluži. Prepričan je, da sam najbolje ve, kaj je dobro zanj, zato ga nasveti po nepotrebnem samo še dodatno vznemirijo, takrat besno odreagira in je sposoben tudi kakšnega izbruha.

DEVICA

OČE

Oče, rojen v znamenju analitične device je prepričan, da morajo otroci hoditi po njegovi, skrbno začrtani poti, ter da so spodrsljaji tisti, ki si jih naj ne bi dovolili. Njegova pravila so stroga, funkcionira po principih, kar pričakuje tudi od svojih otrok. Pazite, da se vaši otroci ne bodo bali lastnih napak, dovolite jim, da bodo lahko odrasli v osebo, sposobnega premagovanja velikih izzivov.

SIN

Sin, rojen v devici je dosleden, umirjen, natančen in marljiv, zato z njim ne boste imeli veliko dela, razen tega, da mu je potrebno večkrat povedati, da bi bilo dobro, da se v življenju tudi kdaj sprosti.

Preostala znamenja bomo opisali v 2. delu.

Pripravil: horoskop.si

Poglejte si še: