Kako komunicirajo in lažejo posamezna znamenja

19. 6. 2019
Deli
Kako komunicirajo in lažejo posamezna znamenja (foto: Unsplash.com)
Unsplash.com

Tisto, kar mislimo določa naš način obnašanja. Naučiti se prepoznati svoje misli in utišati neprestane valove uma je ena od pomembnejših nalog jogijske tradicije in meditativnih tehnik.

Pomislite, kolikokrat ste prišli do napačnega zaključka, lagali sebi in drugim. Laž je lahko neke vrste obrambni mehanizem, s katerim se branimo pred občutki krivde, sramu ali želimo z njo prikriti občutke manjvrednosti.

Obstajajo mnoge situacije, v katerih lažemo brez slabe vesti. Pogosto je to situacija, v kateri ne želimo nekoga prizadeti. Na primer, če mama skuha neokusno juho. ''Dobra je'', rečemo brez navdušenja in dodamo ''vendar bi jo bilo potrebno nekoliko bolj začiniti''. S tem smo izrekli belo laž, ker ne želimo razžalostiti mame. Nekateri so nepopustljivi in bodo resnici oziroma svoji verziji resnice sledili za vsako ceno, četudi s tem prizadenejo tiste, ki jih imajo radi. Imate moč, da se soočite s svojimi lažmi in si priznate, da ste pripravljeni na njih?

Zračna znamenja (dvojčka, tehtnica, vodnar):

Hiperaktiven um jih pogosto vodi v nervozna stanja. Težko ga bodo umirili, in ne glede na to, kako zelo potrebujejo meditacijo, jim to predstavlja velik izziv.

Zračnim znamenjem je pomembna družbena sprejetost. V občutljivih situacijah bodo spretno usklajevali dejstva in izkoristili taktiko izmikanja. Vodnarju je resnica pomembnejša od družbene sprejetosti, Tehtnica pa bo omilila svoja prepričanja, ker želi biti popularna. Dvojčka sta nenehno v procesu učenja in pridobivanja novih spoznanj, zato je zanju resnica spremenljiva kategorija.

Svojo komunikacijo bodo izboljšali, če se osredotočijo na ožje število področij, namesto da se radovedno posvečajo mnogih temam. Morali bi bolj pozorno poslušati sogovornike, z več sočutja, in ne prekinjati sogovornika. V komunikaciji bodo prepričljivi, če ne pripovedujejo tujih zgodb, temveč govorijo o tistem, kar izhaja iz njihovega lastnega izkustva.

Zemeljska znamenja (bik, kozorog, devica):

Z metodičnim pristopom se zemeljska znamenja odlično znajdejo pri tistem, kar pripomore k obvladovanju življenjske resničnosti, še posebej so dobri s številkami. Imajo organizacijske sposobnosti, zato se zemeljski um dobro počuti pri administrativnem delu, ki je na smrt dolgočasno za ognjena ali vodna znamenja.

Pri komunikaciji so zemeljska znamenja nagnjena k natančnemu izražanju in racionalni uporabi besed. Ne sodijo med astrološke nakladače, kot zračna ali ognjena znamenja. Ne pretiravajo, niti nimajo potrebe za prikrivanjem resnice. Zelo redke so situacije, v katerih se zemeljska znamenja spuščajo v obrekovanje ali lažejo. To se zgodi le v primerih, ko obstaja resnična grožnja njihovemu napredovanju ali je ogrožena njihova varnost. Pri komunikaciji vam ne bodo skakali v besedo, lahko vas pozorno poslušajo in natančno ocenijo vaš problem.

Občasno dajejo vtis zadržanosti ali so razmeroma tihi. Da bi izboljšali komunikacijo, se morajo sprostiti in si dopustiti več spontanosti in veselja.

Vodna znamenja (rak, ribi, škorpijon):

Vodni um se pogosto vrača v preteklost. V spominih in utečenem načinu razmišljanja se držijo tistih prepričanj, ki mu pomenijo varnost in uteho. Kadar je negotov, beži v svet domišljije, idealizira ljudi iz preteklosti.

Vodna znamenja se pogosto izgubijo v svetu domišljije in delujejo odsotno. Ribi in Rak včasih zmedejo druge s svojimi nepovezanimi mislimi, ki jih spreminjajo glede na notranji ritem občutkov. Škorpijon je, nasprotno, izrazito prodornega uma, ki vedno zadene v srž stvari, vztrajno iskren, včasih pa pretirano zaprt. Rak in Ribi za vsako ceno želita obdržati čustveno varnost, zato se panično izmikata prepirom, celo za ceno zatekanja k lažem.

Komunikacijo bodo izboljšali, če bodo dojeli, da drugi nimajo telepatskih sposobnosti in da ne morejo vedeti, kaj vodni um od njih pričakuje. Natančnejše izražanje prepričanj jim bo preprečilo nesporazume.

Ognjena znamenja (oven, lev, strelec): 

Če je ego negotov, so njegova pretiravanja v komunikaciji občasno na robu laži. Toda samozavestnemu egu je laganje izpod časti. Strelcu je najbolj pomembno, da ga spoštujejo zaradi njegovega načina razmišljanja. Lev je najbolj dramatičen v komunikaciji. Oven ne prenaša nasprotovanja in neodločnosti.

Moč ognjenega uma se skriva v sposobnosti, da vidi večjo sliko življenja. Prav zato lahko promovira velike ideje in jih zelo prepričljivo prenaša naprej. Verjetno bo predvidel malenkosti, toda moč prepričanja in optimizem ga vlečejo naprej, saj je prepričan, da bo obvladal vse detajle, s katerimi se um ne želi ubadati. Um je usmerjen v prihodnost, k velikim vizijam in k možnostim, ki jih nudi ta svet.

Svojo komunikacijo bodo izboljšali, če se naučijo poslušati in obrzdati potrebo, da imajo vedno prav. Kakor želijo, da se spoštuje njihovo mišljenje, morajo tudi oni drugim izkazati spoštovanje.

Senka Ljubić

Preberite, kakšen prvi vtis naredite na podlagi svojega podznaka v horoskopu

 

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel