Merkur počasi zaključuje zmedo, ohranite potrpežljivost

Tedenska astro napoved Sensa astro kluba za obdobje od 18. do 24. januarja 2016.

Merkur počasi zaključuje zmedo, ohranite potrpežljivost (foto: Shutterstock) Shutterstock
18. 1. 2016

Splošna napoved

V prvih dneh tedna, ko vas bo spremljalo Sonce v znamenju Kozoroga s svojimi aspekti, bo glavna misel delo, povezano z napredki, o katerih razmišljate že nekaj časa. Prišli boste do zanimivih zaključkov, ki pa bodo od srede dalje, ko se Sonce pomakne v znamenje Vodnarja, nekoliko dvomljive narave. Orientacijske točke, ki ste jih bili navajeni upoštevati v službi ali v medsebojnih odnosih, se pospešeno spreminjajo, zato se v tem obdobju na okolico ni več mogoče zanesti. Tako bodo dogovori, ki jih boste sklenili v obdobju retrogradnega Merkurja, obviseli v zraku.

Vzdržite še zadnje vplive Retrogradnega Merkurja, saj se v naslednjem tednu pomakne v direktno gibanje, kar pomeni manj zmede in kaosa.

Venera, ki se bo do sobote nahajala v znamenju Strelca, bo s svojimi prijetnimi aspekti pričarala sproščeno in spontano vzdušje. Z malenkostmi se tokrat ne boste obremenjevali, najbolj pomembno za vas bo, da boste dobro sprejeti, ter da se boste kdaj pa kdaj znašli v središču pozornosti. Nedelja bo na ljubezenskem področju bolj hladna, dvomljiva in zadržana. Mars v Škorpijonu bo rešil situacije in vam dodal nekaj strasti.

Pred vami je obdobje, ki ga bo spremljal vpliv polne lune, ki ga boste čutili že v petek in soboto. To je čas, ko so vse energije v telesu obrnjene navzgor. Če je možno, se izognite operacijam, saj se rane veliko slabše celijo. V tem času izgubimo veliko več energije, zato varčujte z njo. To je čas navdušenja, polne moči, zato se vam bo še posebej nazorno kazalo, na katerih področjih ne živite tako, kot bi si želeli.

Tedenska napoved

V ponedeljek vas bo spremljal spodbuden vpliv lune v znamenju Bika. Nenadoma se vam nikamor več ne bo mudilo, ne glede na to, kako se trudite, bo vaš ritem postal bolj počasen. Kljub temu boste izjemno delavni. Odlikovali vas bosta vztrajnost in trdnost, s katero boste sprejemali svoje odločitve. To je čas, ko boste imeli smisel za različne kupčije, zato je pametno naložiti svoj denar, nakupovalna mrzlica pa se lahko konča z nakupom, za katerega si boste hvaležni še dolgo časa. Luna v Biku je senzibilna, zato si boste z veseljem vzeli čas za užitek, ker pa je bik zemeljsko znamenje, bodo vaši užitki lepo obarvani. Če ste na dieti, so dnevi z Luno v Biku lahko še posebej naporni in obremenjujoči, saj boste hrano dobesedno videli in se ji boste težko ubranili.

V torek dopoldne se bo dogajanje stopnjevalo, saj luna preide v razgibana Dvojčka. Težko boste obstali na mestu, nenehno se boste gibali in premikali. Veliko boste govorili in bolj malo povedali. Pogovor bo postal skoraj najpomembnejša stvar, saj vas bo na vsakem koraku spremljala radovednost. To tudi ni čas, ko bi lahko držali jezik za zobmi, zato je možno, da po nesreči izdate kakšno skrivnost, kar lahko kasneje obžalujete. Kljub nenehnemu hitenju lahko pozabite na uro, zato boste raztreseni in pozabljivi. Na vprašanje, kako si, boste odgovarjali na dolgo in široko. Spontana druženja se lahko tokrat prevesijo v živahno zabavo, pripravljeni boste ušpičiti neumnosti, da vam ne bo dolgčas.

V četrtek, ko se luna pomakne v znamenje Raka, bodo na prvo mesto stopila čustva, ki pa ne bodo prisotna v najboljši obliki, zato lahko začutite nekaj nezadovoljstva ali užaljenosti, če se ne kdo ne bo odzival, kot ste si zamislili. Obremenjeni boste s svojim videzom in osebno podobo, še posebej v soboto, ko se luna pomakne v znamenje Leva.

Vikend bo zelo intenziven, saj boste čutili vpliv polne lune in močno ognjeno energijo, ki se bosta prepletali. Na vidiku so konflikti, zato se raje zadržite.

horoskop.si