Najdite svoj način sproščanja in se notranje umirite

V današnjem stresnem obdobju si vsak posameznik želi, da bi živel čim bolj umirjeno in zadovoljno. Težave, zapleti, zamude, nejasnosti, agresija, neiskrenost, nezvestoba ... so razlogi, ki porušijo naš mir, zato je priporočljivo, da se znamo notranje umiriti. Vsako znamenje pa se notranje umiri po svoje.

Najdite svoj način sproščanja in se notranje umirite (foto: Shutterstock) Shutterstock
1. 8. 2016

Oven

Ste strastni, dinamični in samozavestni in imate burno in pogosto impulzivno življenje.

Kako najti ravnotežje: Naredite si dnevni načrt, tedenski urnik pri vas ne pride v poštev, saj vedno nekaj pride vmes. Ko boste to storili, poskušajte biti še bolj produktivni. Usmerjajte svojo energijo v konkretno delovanje. Najdite ravnotežje v sproščujočih dejavnostih, kot so kuhanje, branje in gojenje zelenjave.

Tehnika sproščanja, ki jo je vredno poskusiti: joga.

Bik

Ste varni, topli in odločni, včasih pa ste lahko trmasti in posesivni.

Kako najti ravnotežje: Ko se počutite tesnobno, iščite svoj mir v naravi. Dobro se zavedate, kako vaša dejanja vplivajo na druge. Poskusite meditacijo, da se lahko osredotočite na svoje misli. Raziščite svet vonjev in aromaterapijo zdravljenja, s čimer boste spet dosegli harmonijo v svojem življenju.

Tehnika sproščanja, ki jo je vredno poskusiti: EFT-tehnika.

Dvojčka

Ste inteligentni, vsestranski in živahni, a po drugi strani lahko tudi živčni in nedosledni.

Kako najti ravnotežje: Ne delajte preveč in nikar ne mislite, da morate vse postoriti sami. Jejte uravnoteženo prehrano in nikar ne izpuščajte obrokov. Da sprostite živce, kombinirajte olja in vroče kopeli. Preberite več o pravilnem dihanju in dihalnih tehnikah in se poskusite v kakšno literaturo malce bolj poglobiti.

Tehnika sproščanja, ki jo je vredno poskusiti: angelska meditacija.

Rak

Ste skrbna, intuitivna in zaščitniška duša, vendar imate pogosto težave z razpoloženjem in se težko sprostite.

Kako najti ravnotežje: Ne pozabite poskrbeti za svoje potrebe, saj je to pomembno za vaše dobro počutje. Ne pritožujte se nad vsem. Meditacija in joga vam bosta koristili. Živeti bi morali v harmoniji z notranjim ritmom. Naučite se postavljati meje in stojte za svojimi odločitvami. Znebite se vsega, česar ne potrebujete.

Tehnika sproščanja, ki jo je vredno poskusiti: reiki.

Lev

Ste pogumni, ustvarjalni in predani, vendar želite nadvladati in nimate veliko strpnosti. Vedno želite imeti prav.

Kako najti ravnotežje: Razvijati bi morali sposobnosti za poslušanje, tako da omogočite tudi drugim, da pridejo v ospredje. Vsak dan si vzemite čas zase in se poglobite v svoje misli. Izogibajte se začinjene in mastne hrane, ki vam jemlje energijo in podira ravnovesje v telesu. Pijte veliko vode in poskrbite, da boste zadovoljni.

Tehnika sproščanja, ki jo je vredno poskusiti: kreativna meditacija.

Devica

Ste analitični, praktični in iznajdljivi, ampak sami veste, da močno pretiravate s popolnostjo.

Kako najti ravnotežje: Odreči bi se morali rutini in narediti kakšno stvar spontano. Poenostavite stvari sebi in drugim in se nehajte obremenjevati s tem, kar si drugi mislijo o vas. Sprejmite negativne vzorce in se poskušajte z njimi soočiti. Nehajte ponavljati napake in se nato zagovarjati.

Tehnika sproščanja, ki jo je vredno poskusiti: reiki.

Tehtnica

Ste romantični in idealistični, ampak včasih tudi naivni, preveč popustljivi in neodločni.

Kako najti ravnotežje: Naredite seznam stvari, ki jih morate postoriti, to vam bo pomagalo ostati organizirani in preprečilo odvečen stres. Pri sprejemanju pomembnih odločitev najdite vse razloge za in proti. Omogočite svojim občutkom in kreativnosti izražanje skozi pisanje, slikanje ali glasbo. Uživajte v odlični hrani, vendar bolj zmerno.

Tehnika sproščanja, ki jo je vredno poskusiti: hoja po žerjavici.

Škorpijon

Ste strastni, intuitivni in privlačni, ampak tudi ljubosumni in arogantni.

Kako najti ravnotežje: Ko ste pod stresom, vadite tehnike za umirjanje, recimo globoko dihanje, vizualizacijo in podobno. Poskusite hidroterapijo kot način za umirjanje duha in telesa. Odpustite drugim, da bi se izognili neskončnim sporom in napetostim. Vedno upoštevajte celotno sliko in se nikar ne izgubljajte v nepomembnih podrobnostih.

Tehnika sproščanja, ki jo je vredno poskusiti: angelska meditacija.

Strelec

Ste zelo iskreni in dobronamerni. Imate smisel za humor in filozofijo, pogosto pa ste optimistični brez razloga, malce neodgovorni in nagajivi.

Kako najti ravnotežje: Uporabljajte šport, da usmerite energijo v pravo smer. Preberite več o tem, kako najti ravnovesje med optimizmom in realnostjo. Začnite upravljati svoje življenje in ne dovolite drugim, da vas usmerjajo. Poučite se, kako zavestno nadzorovati svoja čustva. Predvsem pa najdite veselje v majhnih, drobnih malenkostih.

Tehnika sproščanja, ki jo je vredno poskusiti: aromaterapija.

Kozorog

Ste uspešni, praktični in disciplinirani, ampak večkrat na robu fatalizma in pesimizma.

Kako najti ravnotežje: Znebite se vseh slabih povezav in se obkrožite s pozitivnimi ljudmi. Razmislite o svojih vrednotah in sanjah, ki odločajo o vaši prihodnosti. Če je vaš notranji občutek negativen, bi morali izboljšati samozavest. Sprostite telo in duha s praktičnimi vajami, za katere si lahko najdete čas. Ne pozabite, da je sreča odvisna od vaše odločitve.

Tehnika sproščanja, ki jo je vredno poskusiti: terapija z gongi.

Vodnar

Ste iznajdljivi, prostega duha in ste vedno prijazni, vendar znate biti tudi nepredvidljivi in čustveno nestabilni.

Kako najti ravnotežje: Verjemite vase in v svoje sposobnosti. Naredite načrt za svoje dejavnosti, tako da boste našli čas tudi zase ter za adrenalinske podvige, ki so vam pisani na kožo. Negujte ranljivost in dejstvo, da vas ta lahko naredi še močnejše. Zavedati bi se morali sedanjosti in se usmeriti v bolj realne odločitve.

Tehnika sproščanja, ki jo je vredno poskusiti: aromaterapija.

Ribi

Ste občutljivi in umirjeni, vendar znate ob pravi osebi tudi oživeti in pokazati svojo skrito vročo plat.

Kako najti ravnotežje: Z različnimi tehnikami meditacije lahko priplezate na višjo raven in se popolnoma umirite. Sprostila vas bo tudi voda, ki je vaša najboljša terapevtka. Uživati bi morali več sadja in zelenjave, da uravnovesite svoj organizem. Izogibajte pa se prevelikim količinam soli in močni hrani, ki lahko poruši notranje ravnovesje.

Tehnika sproščanja, ki jo je vredno poskusiti: EFT-tehnika.

horoskop.si