Napoved za ta teden: Hrepeneli boste po tišini, meditaciji in času zase

Tedenska astro napoved Sensa astro kluba za obdobje od 5. do 11. marca 2018.

4. 3. 2018

Splošna napoved

V teden boste stopili s Soncem v znamenju rib in njegovimi aspekti. Prihajajo energije kreativnosti, inspiracije in globokih občutenj. Hrepeneli boste po svetu sanj, tišine, meditacije in svoje duše, zato je čas več kot primeren, da odkrijete svoje občutke in jih oživite skozi kreativnost, umetnost, pisanje ali slikanje. Povečalo se bo vaše sočutje in pomoč bližnjim, začutili boste tudi globoko duhovno povezanost. Nepredvidljivi boste, a hkrati nežni in sočutni. Sledili boste novim dogodivščinam, iskali pa boste tudi rešitve notranjim nasprotjem, ki se vam odvijajo. To bo torej razgibano obdobje raziskovanja vaših čustev ter duha, ki bo vašo zavest popeljalo na višjo raven. Ne bodite pa presenečeni, če boste bolj občutljivi, kot ste običajno.

Merkur se v torek seli v znamenje ovna, kar vam prinaša več bliskovitih odločitev, zagnanosti in akcijo. Bolj boste duhoviti ter polni zanimivih idej. Vaše dojemanje bo odlično, vendar se boste težko popolnoma osredotočili na eno stvar. Prihaja več gibanja, saj boste želeli stvari doseči hitro, morda tudi na silo. Nagnjeni boste k burnim reakcijam in prehitremu odzivanju, tudi v prometu. Hitro se boste naveličali določenih nalog in obveznosti, boste pa tokrat mojster improvizacije.

V ponedeljek bodo z Venero v znamenju rib čustva še vedno zelo intenzivna. Povečano bo tudi hrepenenje po toplini in prijetnih besedah, v torek, ko Venera prehaja v znamenje ovna pa se začenja obdobje hitrih odločitev na ljubezenskem področju. Zelo boste aktivni in hitro se boste začeli dolgočasiti, zato boste ves čas pričakovali presenečenja, ki bodo za vas predstavljala izziv. Vse kar se bo dogajalo, bo za vas predstavljalo igro, zato boste malce manj osredotočeni na globoka čustva. Pri izbiri partnerja boste tokrat povečali svoja merila. Zelo pomembno pa bo, da bo izbranec pameten, razgledan in samozavesten. Povečana bo vaša toleranca do posesivnosti in ljubosumja, bolj pogosto se boste zabavali in odpirali svoje srce.

Z Marsom v znamenju strelca boste zadovoljni, sploh tisti, ki ste v resnem razmerju. Veliko se boste posvečali svojemu partnerju, prav tako pa se bo on posvečal vam, vendar na zelo igriv način. Zelo dobro se boste tokrat zavedali, da partner potrebuje tudi nekaj časa zase, kljub temu, da vas neizmerno ljubi. Naučite se s tem vplivom, da zunanjih situacij ne morete nadzorovati, zato je najbolje, da se jim sproščeno prepustite.

V petek se Jupiter v znamenju škorpijona začne gibati v retrogradni smeri. Njegov splošni vpliv prinaša veselje, razvoj in rast, tokrat pa bo ves zanos, usmerjenost, pohlep in razna pretiravanja, postavil v drugačno vlogo. Svojo pozornost boste zelo poglobljeno usmerili vase, v iskanje harmonije v sebi. Povečala se bosta tudi notranja moč in duhovni razvoj. Le tako boste lahko spoznali, da sta notranja rast in razvoj zelo pomembna za vaše upe in tudi materialni razvoj. Povečana bo potreba po vseživljenjski in duhovni refleksiji. 

Tedenska napoved

V ponedeljek boste stopili z energijo lune v tehtnici, kar vas vodi v harmonične odločitve. Z lahkoto se boste posvetili tudi pomembnim zadevam, saj vas bo spremljala natančnost. Čas je primeren za povezovanje, skupno delo in razvoj. Popoldne luna pride v škorpijona, zato se bodo začeli pojavljati manjši konflikti. Povečana bo tudi vaša strast, ter žal tudi ljubosumje, proti kateremu se boste težko borili.

Torek bo s škorpijonovo luno dan ugoden za razne razprave in usmerjanje k tveganju, ki prinaša dobre rezultate. V izogib konfliktom se sprostite v dobri družbi, zamahnite z roko in se podajte naprej po svoji poti. Silno dinamično energijo pretvorite v ustvarjalni potencial.

Sredo bo spremljala konjunkcija med luno in Jupitrom, ki vam prinaša blagostanje, dobiček, in novo energijo za hitrejši napredek. Nagrade, priznanja in napredovanje vas bodo močno razveselili. Rešitve se bodo z ugodno energijo odvijale v vašo korist, možen pa je tudi kakšen posloven stik s tujino. Pozno zvečer se luna seli v ognjeno znamenje, zato boste hrepeneli po druženju in zabavi.

V četrtek boste z vplivom lune v strelcu razigrani, sproščeni in nagnjeni k tveganju vseh vrst. Izognite se natančnim opravilom in globokim pogovorom, saj vam to ne bo najbolj pisano na kožo. Raje se boste neobremenjeno odpravili tja, kjer veste, da vas bodo dobro sprejeli.

V petek luna z Zadnjim krajcem zaključuje svoj ciklus in vse obveznosti bo priporočljivo popeljati do konca, v nasprotnem primeru se lahko znajdete v težavah. Če že nekaj časa razmišljate o prekinitvi partnerstva, je zdaj odličen trenutek za ta korak. Umaknite se malce vase in si postavite nove smernice za prihodnost.

V sobotnem dopoldnevu boste začutili močan energetski preobrat, saj bo luna začela potovati po znamenju kozoroga, ki vas usmerja v varčnost, resnost in konkretne odločitve. Če iščete odgovore na področju financ, vam jih luna lahko, če boste dovolj budni, pokaže. Konjunkcija med luno in Marsom vam prinaša dodatno nestrpnost, netolerantnost, vznemirjenje in razdražljivost. 

V nedeljo vas bo spremljala konjunkcija med luno in Saturnom, zato bo prisotna tesnoba, ki jo bo spremljala resnost. Prisotni boste tudi samokontrola in previdnost, zato ne boste najbolj odzivni in sproščeni. Znebite se čim prej nejasnega občutka krivde, ki vas lahko popelje v slabo voljo.

horoskop.si