Nasveti za starše: Kako se bodo posamezna znamenja izkazala v tem šolskem letu

Fakulteta, predavanja, učenje že trkajo na vrata in morda boste imeli letos še več sreče in več možnosti, da dosežete boljše rezultate.

12. 10. 2015

Oven

V šolsko leto ste stopili spočiti in polni novih izzivov. Napredovali boste na osebni in duhovni ravni. Obdobje prinaša polno svežine in nenavadnih preobratov na bolje. Februarja se bodo zadeve razvijale po dinamični poti. V pozitivnem smislu bo poudarjena vaša inteligenca, ki jo izkoristite še zlasti tisti, ki ste se znašli na novem študijskem področju. Pomlad vam prinaša nekaj svobodnega razmišljanja, ki vas bo odvrnilo od težje učne snovi in učenja na splošno, ker pa ste človek akcije, boste vse to do konca leta tudi nadoknadili.

NASVET ZA STARŠE: Nikar svojega otroka ne obremenjujte s stavkom: "Uči se!", saj bo deloval v nasprotni smeri.

Bik

Obveznosti, ki so pred vami, vam v jeseni ne bodo najbolj ustrezale. Najraje bi še nekoliko uživali in počivali, vendar pazite, da vas ne bo čas prehitel. Najboljše se boste počutili, če se boste na izpite pripravljali skupaj s sošolci, saj veste, več glav več ve. Ocene, s katerimi ne boste zadovoljni, lahko z nekaj truda popravite, ampak letos le vztrajajte do konca, da dosežete čim boljše rezultate. Osnovnošolcem in srednješolcem bo določen predmet delal preglavice, vendar le zato, ker zanj ne kažete dovolj zanimanja.

NASVET ZA STARŠE: Če imate bikca, ki je vesten in priden, ga spodbujajte, privoščite pa mu tudi kakšen hobi.

Dvojčka

Vaša razgibana narava bo v jesenskih mesecih še vedno obarvana z zabavo in lepimi trenutki. Težko se boste posvečali učenju in predavanja bi včasih najraje preskočili, vendar se ne igrajte z ognjem, da si ne povzročite prevelikih težav. Pozimi vam bo učenje pozno v noč pisano na kožo in izpiti bodo opravljeni drug za drugim, celo vaše ocene bodo blesteče, čeprav se z njimi nikoli pretirano ne obremenjujete. Na koncu šolskega leta vas bo motiviral nekdo, ki vam vedno stoji ob strani in vas spodbuja, zlasti na področju izobraževanja.

NASVET ZA STARŠE: Vaš dvojček bo v tem šolskem letu presenetil z iznajdljivostjo, zato ga nikar ne zatirajte s splošnimi pravili.

Rak

Jeseni se boste nekoliko ustrašili, saj ste bili poleti tako sproščeni in brezskrbni, zdaj pa toliko novih obveznosti, ki vas že nestrpno pričakujejo. Zimski čas vam prinaša intenzivno učenje in več sreče, s katero boste premostili ovire in se lotili tudi najtežjega predmeta. Saj veste, odlašanje ne vodi nikamor. Pustite zabavo za nekaj časa in se raje posvetite napredku na področju izobraževanja. Če se ne boste dovolj potrudili, se vam bo nakopičil strah, ki vodi v negativno razmišljanje, zato si tega nikar ne dovolite. Borite se zase!

NASVET ZA STARŠE: Vaš rakec se bo resno lotil učenja, ko bo popolnoma zadovoljen. Njegovo občutljivost lahko utrdite s sprehodi v naravo.

Lev

Obveznosti, ki ste si jih zadali, bodo v oktobru dokaj prijetne, nato se bodo spreobrnile v divji tempo, ki vas lahko izčrpa, tudi če ste najmočnejši. Naredite si dober načrt in si razdelite učenje na več delov. Z majhnimi koraki boste prišli do velikega uspeha. Ker pa je pohvala za vas zelo pomembna, vas bo to motiviralo, da dosežete čim boljše ocene in požanjete slavo, vsaj v družinskem krogu. Vaša optimistična energija vas lahko reši pri kakšnem težjem izpitu, če se ne boste dovolj pripravili.

NASVET ZA STARŠE: Ker je vaš lev samostojen, vaših pripomb ne bo potreboval. Ključ do njegovega uspeha bo, da mu bolj zaupate.

Devica

Morda vam kdo pravi piflar, vendar se zaradi tega ne obremenjujte, saj je najpomembneje, da se čim bolje izkažete, sploh tisti, ki ste lani nekoliko popustili. Od februarja boste imeli še več priložnosti, da izboljšate učni uspeh, nizali pa se bodo tudi hobiji, ki jih boste znali odlično kombinirati, tako da vaše učenje ne bo niti malo trpelo.

NASVET ZA STARŠE: V šoli se bo devica letos odlično znašla, nikar pa ne skoparite s pohvalami, ki bodo še izboljšale njene ocene!

Tehtnica

Tehtnice razmišljate zelo objektivno. Zmožne ste videti dve plati dogajanja, ju pretehtati in pravilno oceniti. V splošnem vse informacije in misli med seboj primerjate in skrbno pretehtate in tako bo tudi v prvi polovici šolskega leta. Ker pa ne marate grdih strani življenja, pogosto realnost kar prikrojite ali pa prepuščate urejanje neprijetnih zadev drugim, čeprav bi bili že marsičesa sposobni sami. Zato se vam spomladi zlahka lahko zgodi, da bo vaše znanje površinsko, čeprav bo na videz blesteče. Kadar boste poklicani k tabli ali boste pisali test, se ne razburjajte.

NASVET ZA STARŠE: Tehtnica vam bo hvaležna, če jo boste razumeli v trenutkih, ko bo nervozna. Pred izpiti oz. testi ji vlijte več samozavesti.

Škorpijon

Škorpijoni ste se začetka šolskega leta nekoliko ustrašili. Najraje bi preskočili čas, saj ne marate dolgega uvoda, ampak vam je veliko bolj na kožo pisana akcija. Tokrat je bo dovolj, še posebno pri tistih, ki boste zaradi pogojev morali doseči čim boljše rezultate. Najbolj se lahko zaplete pri naravoslovnih predmetih, ker ne boste dovolj zbrani, da bi snov razumeli. Družite se s sošolci in si pomagajte. Saj veste, v slogi je moč. Konec šolskega leta vas bo prijetno presenetil z dobrimi rezultati, ki bodo odlično ogrodje za vaš ego.

NASVET ZA STARŠE: Če boste imeli občutek, da je vaš škorpijon nezadovoljen ali nemiren, mu pomagajte s pogovorom in z majhnimi pohvalami.

Strelec

Vrnitev v šolske klopi je bil za vas nekoliko nenavaden. Jutranje vstajanje vam ni pisano na kožo in morali ste se, hočeš nočeš, privaditi na nov tempo, ki pa vam bo hitro zlezel pod kožo. Ker ste zelo družabna oseba, ste se najbolj razveselili stikov s sošolci. Nikar pa ne pozabite, da je treba opraviti tudi šolske obveznosti, v nasprotnem primeru se vam bodo nakopičile. Z malo truda lahko dobite odlične ocene in presenetite sebe in druge. Poglobljeno učenje vam bo najbolj šlo od rok spomladi, ko vam bo pri določenih predmetih v grlo tekla voda.

NASVET ZA STARŠE: Ker se bo vaš strelec trudil doseči čim boljše rezultate, mu nikar ne zamerite, če si bo zaželel nekaj zabave s prijatelji!

Kozorog

Jesen vam je zelo pisana na kožo, saj vas bo nov, drugačen tempo čisto navdušil. Imeli boste dovolj energije, da pometete z izpiti in iztržite dobre ocene. Ker boste odprti in pripravljeni pomagati, boste največ dosegli z učenjem v paru ali celo skupini. V zimskih mesecih boste imeli občutek, da niste v pravi formi za učenje, saj se vam bodo po glavi pletle druge zadeve, ki bodo od vas zahtevale popolno pozornost. Tisti, ki razred ali letnik ponavljajte, se nikar ne zanašajte samo na srečo, saj vas čaka trdo delo.

NASVET ZA STARŠE: Uspehi pri vašem kozorogu bodo zadovoljivi, zato ga občasno odtrgajte od knjig in mu privoščite več zabave.

Vodnar

V zimskih mesecih se boste ukvarjali z izpiti, ki so ostali še iz preteklosti, in tokrat boste z malo truda dosegli pozitivno oceno. Snov, ki vam ni najbolj pisana na kožo, se poskusite učiti z miselnimi vzorci, da vam bo ostala v spominu. Konec šolskega leta bo povezan s hitrim tempom, veliko motivacije, neprespanimi nočmi in dobrimi rezultati.

NASVET ZA STARŠE: Vaš vodnar bo begal sem in tja, zato ga boste morali včasih žal opozoriti, da je treba opraviti vse šolske obveznosti.

Ribi

Energijo boste dobili pozimi, ko vam ne bo več težko nekaj ur sedeti za mizo in se učiti. Vsekakor pa si vzemite kakšen premor, da sprostite misli. Čeprav vam bodo po glavi pomladi hodile ljubezenske zadeve, jih boste znali rešiti v pravem trenutku in se konec šolskega leta posvetiti izobraževanju. Pomoč boste dobili od nekoga, ki ima več znanja.

NASVET ZA STARŠE: V prvih mesecih šolskega leta zagrabite svojo ribico in ji pomagajte, da ujame ritem, nato se nekoliko umaknite in ji zaupajte.

horoskop.si