Horoskop: Ste perfekcionist, romantik ali avanturist?

Na podlagi ene izmed vej psihologije osebnosti poznamo devet različnih tipov osebnosti. Poznavanje vrste osebnosti je, da ločimo osnovne vzorce obnašanja v različnih situacijah, izražanje in delovanje. Ljudje, ki pripadajo enakemu tipu osebnosti, so si karakterno precej podobni, zato se v življenju tudi bolj ujamejo oziroma lažje živijo skupaj. Kateri tip osebnosti pa je vam in vašemu astrološkemu znamenju najbolj podoben?

Horoskop: Ste perfekcionist, romantik ali avanturist? (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
12. 5. 2018

1. PERFEKCIONIST

Vaše delovanje je odgovorno, vestno in načelno. Nikoli ničesar ne spregledate. Razumete besedo prilagajanje in svoje visoke ideale in ambicije poskušate rešiti in izpeljati do konca. Ste oseba, ki vedno najde nekaj, kar bi lahko spremenila ali naredila drugače. Ljudje so v vaši bližini nervoz­ni, saj jih nenehno kritizirate.

Vaša nebesna znamenja: bik, devica, tehtnica, kozorog
V življenju vas vodi: notranji instinkt

2. POKROVITELJ

Prijaznost in sočutje sta vaši vrlini, brez katerih ne morete živeti umirjenega življenja. Vaša pomoč drugim je sicer nesebična, vendar ste kljub temu preveč občutljivi, če se vam ljudje ne oddolžijo ali ne zahvalijo. Vi ste tisti, ki vedno vse razumete in se ne pritožujete nad napakami. Ste zelo topli in srčni.

Vaša nebesna znamenja: strelec, bik, dvojčka, rak
V življenju vas vodijo: srce ter notranji občutki

3. REALIZATOR

Podjetnost, močan temperament, odločnost in energičnost so besede, ki odlično opišejo vašo osebnost. Vedno ste optimistično naravnani in pripravljeni nadaljevati delo, tudi takrat, ko vsi drugi že odnehajo. Vaši cilji so jasni in trudite se, dokler jih ne uresničite. Če nekaj ostane nedokončano, vas to močno vznemirja in moti.

Vaša nebesna znamenja: oven, kozorog, vodnar, ribi
V življenju vas vodijo: srce ter notranji občutki

4. ROMANTIK

Vse, kar počnete, je povezano z vašim čustvenim dojemanjem. Ste občutljive narave, večkrat nezadovoljni, premalo direktni in zgovorni. Bežite pred hitrimi odločitvami in strastnimi podvigi in raje ostajate v udobni coni nežnosti in romantičnih prijemov, brez katerih se počutite popolno nemočno in razgaljeno. Sami s sabo niste najbolj zadovoljni.

Vaša nebesna znamenja: devica, bik, tehtnica, ribi
V življenju vas vodijo: srce ter notranji občutki

5. OPAZOVALEC

Zvestoba prijateljem in družini, odgovornost in marljivost so lastnosti, ki vas najbolje opišejo. Vedno poskušate poiskati rešitve oziroma odgovore na skrita vprašanja. Vaša osebnost je odprta, vodi vas večna želja po spremembah in raziskovanju neodkritega, kar vas močno motivira in vznemirja. Brez adrenalina vam ni živeti.

Vaša nebesna znamenja: strelec, bik, dvojčka, rak.
V življenju vas vodijo: bister um

6. RAZISKOVALEC

Navdušeni in optimistični se ves čas usmerjate v nove podvige, tudi če jih ne izpeljete do konca, vas to razveseljuje. Ste dinamični in energični, nikoli leni in ležerni ter vedno pripravljeni na akcijo in druženje. Verjamete, da bo vaše življenje dolgo in vznemirljivo. Na področju zdravja ignorirate bolečine.

Vaša nebesna znamenja: oven, bik, dvojčka, rak
V življenju vas vodi: bister um

7. AVANTURIST

Ste samozavestni in popolnoma prepričani o sebi. Vaš ego je visok in težko ga je uničiti ali se ga dotakniti, zato vas nekateri ljudje obožujejo, drugi vas sovražijo. Dajete pobude, ste odličen vodja in znate prepričati ter tudi tvegati brez slabe vesti. Ved­no nasmejani in usmerjeni v svojo pozitivno smer.

Vaša nebesna znamenja: škorpijon, vodnar, oven, lev
V življenju vas vodi: bister um

8. SAMOZADOSTEN

Zanima vas zgodovina in kultura, vaše obnašanje in delovanje sta prefinjeni. Vedno želite vsem in vsakemu ustreči, čeprav tega včasih ne počnete z veseljem. Ste polni razumevanja za druge in vedno iščete pravico. Poraza ne znate priznati, vendar najdete pot, da se izmuznete krivdi na diplomatski način.

Vaša nebesna znamenja: oven, rak, lev, vodnar
V življenju vas vodi: notranji instinkt

9. KOMUNIKATIVEN

Vaša komunikacija je neustavljiva. Veliko govorite, manj naredite. Niste samozavestni, vendar kljub temu vsiljujete svoje mnenje drugim, kar lahko postane zelo nadležno za okolico. Nimate energije, da bi se spuščali v globine ali zapravljali čas z raznimi zapleti, ampak vse poskušate rešiti s pogovorom, ki je odprte narave.

Vaša nebesna znamenja: dvojčka, strelec, rak, vodnar
V življenju vas vodi: notranji instinkt

horoskop.si