Preberite, kaj v vašem horoskopu opisuje položaj Venere, planeta ljubezni in denarja

Znamenju, v katerem je v našem horoskopu planet Venera, pravimo tudi ljubezensko znamenje. Položaj Venere namreč veliko pove o našem pojmovanju ljubezni in odnosov, naših užitkih in uživanju v življenju, pa tudi o moralnih vrednotah, finančnih navadah in odnosu, ki ga imamo do denarja.

Preberite, kaj v vašem horoskopu opisuje položaj Venere, planeta ljubezni in denarja (foto: Shutterstock) Shutterstock
18. 5. 2015

Venera simbolizira ženstvenost in žensko energijo, zato v naših horoskopih veliko pove o naši ženstveni plati osebnosti, ne glede na to, ali ste moški ali ženska.

Pri moških obenem položaj Venera veliko pove o njihovi podobi idealne ženske oziroma o tem, kakšen tip ženske jih privlači predvsem na fizični, pa tudi na mentalni ravni. Pravzaprav lahko številni moški v opisu svojega ljubezenskega znamenja opazijo tudi veliko lastnosti, ki jih imajo njihove življenjske partnerice, saj jih sicer najbrž ne bi privlačile dovolj, da bi se odločili za skupno življenje z njimi.

V ženskem horoskopu položaj Venere opisuje, kako izraža svojo ženstvenost in kako vidi sebe kot žensko zapeljivko. V nasprotju z Luno, ki kaže na materinsko plat ženske, Venera namreč poudarja ženstvenost v odnosu do moškosti oziroma do moškega principa, ki ga v horoskopu predstavlja Mars. V tem smislu torej Venera opisuje žensko kot zapeljivko in spogledljivko, ki privlači in očara.

Venera v Ovnu

Krasita jo otroški šarm in brezmejna radovednost. Je rojena spogledljivka in se bo vedno trudila narediti vtis na ljudi, ki so ji všeč. Njen nedolžni šarm je lahko zelo nalezljiv, res pa je, da se včasih obnaša kot razvajen otrok, ki želi po vsej sili dobiti tisto, kar si je zamislil. Je spontana, energična, nestrpna in strastna, kar pomeni, da življenje zajema s polno žlico in je v svojem delovanju zelo intenzivna.

Ljubezen

Vedno išče dinamiko in vznemirjenje, če se začne ob ljubljeni osebi dolgočasiti, pa bo to povedala na glas in hotela spremembo. Če njena želja ne bo uslišana, bo hitro našla drug predmet ljubezenskega občudovanja.

Denar

Je zelo ambiciozna in bo najverjetneje veliko denarja vložila v tvegane posle in finančne kupčije. Rada zapravlja in se ne omejuje s tem, koliko denarja ima. Če kaj želi, si bo to tudi kupila, pa tudi če tega ne potrebuje. Veliko denarja lahko zapravi tudi za svoj videz, sploh za izboljšavo svoje postave, saj lepoto pojmuje predvsem kot fizično lepoto.

Venera v Biku

Uživa v vseh možnih užitkih in rada zadovoljuje vseh svojih pet čutov. Njena ideja o idealnem življenju je najpogosteje povezana z udobnim domom, polnim estetsko privlačnih predmetov in pohištva, gurmansko hrano in izvrstnimi pijačami, ki jih zna marsikdaj pripraviti tudi sama, nežno glasbo in kakovostno preživetim časom v družbi ljubljene osebe, ki tako kot ona hrepeni po uživanju.

Ljubezen

Išče stabilnost, varnost in predvidljivost, zato ji spontanost in avanturizem prav nič ne dišita. Ne mara sprememb, zato ljubezenskih partnerjev ne menja pogosto.

Denar

Veliko razmišlja in ga vedno potrebuje še več, kot ga ima. To sicer ne pomeni, da z denarjem ne zna ravnati, res pa je, da ga zelo veliko zapravi za kopičenje različnih predmetov, ki se ji zdijo ljubki, pa tudi za kozmetične izdelke in ličila, saj se rada polepša, zato da se počuti bolj privlačno in da ugaja drugim.

Venera v Dvojčkih

Je zelo duhovita in zgovorna, kar bo v družbi ali pri osvajanju osebe, ki ji je všeč, vedno izkoristila. Sposobna se je pogovarjati o čemerkoli in se ob tem igrivo spogledovati, saj je naravna spogledljivka, ob kateri se ljudje počutijo izredno dobrodošli in zaželeni. Ljubi raznovrstnost, zato se njen okus hitro spreminja, v željah pa je precej nestanovitna.

Ljubezen

Je igriva in ne pretirano čustvena. To sicer ne pomeni, da se ne zaljubi, res pa je, da jo bolj kot čustvena intenzivnost privlači intelektualna podobnost z ljubljeno osebo.

Denar

Je precej svobodnjaška. Po njenem mnenju je denar zelo uporaben za širjenje znanja in idej, zato rada kupuje knjige, revije, telefone in vse drugo, kar jo intelektualno vznemirja in ji omogoča biti na tekočem z dogajanjem.

Venera v Raku

Je predana, sočutna in nežna, hrepeni po varnosti, udobju in ljubezni. Je muhasta in hitro užaljena, namesto prepirov pa raje molči in kuha mulo. Ima zelo dober spomin, zato ne oprosti zlahka, če jo kdo čustveno prizadene. Prav tako ne mara ljudi, ki ji govorijo, da je preveč občutljiva, saj so po njenem mnenju takšni ljudje pretirano razumski in niso v stiku s svojimi čustvi.

Ljubezen

Hrepeni po predvidljivem, odgovornem in skrbnem razmerju, zato jo privlačijo ljudje, ki potrebujejo pomoč. Svoja ljubezenska čustva izkazuje predvsem tako, da skrbi za ljubljeno osebo in običajno intuitivno ve, kaj ta potrebuje.

Denar

Je precej materialistična, saj se zaveda, da za srečno in udobno družinsko življenje potrebuje dovolj denarja, da lahko poskrbi za svojo družino. Najpomembnejša ji je streha nad glavo, zato je za udobje svojega doma pripravljena zapraviti veliko denarja. V tem smislu ji ustreza delo z nepremičninami, saj nagonsko ve, kakšen dom potrebujejo njene stranke.

Venera v Levu

Je ljubeča, karizmatična, spogledljiva, prava lepotica, ki, v primeru ženskega spola, zasije tudi brez ličil ter v navadni majici in kavbojkah. Odlikuje jo poseben žar v očeh, ki pritegne, zbuja zanimanje in vznemirja. Je odlična igralka, zato se vedno malce pretvarja ter pretirano hvali druge ali sebe.

Ljubezen

Je topla in radodarna, pa tudi zahtevna in dominantna. Potrebuje vso pozornost ljubljene osebe, in če ne dobi dovolj komplimentov ali čustvene pozornosti, hitro postane ogrožena in prepričana, da ni več dovolj lepa in privlačna.

Denar

Je nadarjena finančnica, naravnost rojena za delo v banki ali na borzi, saj zna barantati z denarjem in je dovolj podjetna, da ve, kako v svoje življenje privabiti še več denarja. Ker je rada v središču pozornosti, bo veliko zapravila tudi za vpadljiva in kakovostna oblačila, po možnosti uglednih modnih znamk, in za svojega frizerja, ki ga obišče najmanj enkrat na mesec, pa če je treba ali ne.

Venera v Devici

Je občutljiva, previdna, zadržana in malce negotova. Rada kritizira, saj se vedno osredotoča na podrobnosti, a s tem ne misli nič slabega. Je praktična in marljiva, bolj kot vznesene besede in obljube pa ji v ljubezni in tudi sicer v odnosih pomenijo dejanja, ki pričajo o predanosti in naklonjenosti. Ni pretirano spogledljiva.

Ljubezen

Največkrat z dejanji pokaže, koliko ji pomeni ljubljena oseba, zato nekaj podobnega zahteva tudi v zameno. Leni in pasivni ljubimci je ne privlačijo; če se sama dovolj potrudi, da zadovolji vaše potrebe, bi se vsekakor morali tudi vi.

Denar

So zelo odgovorne, morda celo preveč, zato so znane po svoji varčnosti. Redko si privoščijo kakšen večji izdatek, če si ga, pa je ta praktične narave. Prisegajo na kakovostne in drage izdelke, saj se zavedajo, da je poceni blago ceneno in hitro pokvarljivo.

Venera v Tehtnici

Rada ugaja in želi okrog sebe širiti lepoto, mir in razumevanje. Grdega vedenja in raznih nesramnosti ne trpi in jo je v tem smislu zelo lahko prizadeti. Hrepeni po pravičnosti in harmoniji, zato je pripravljena narediti vse za to, da bi se ljudje med seboj vsaj spoštovali, če že ne imeli radi.

Ljubezen

Je idealistična in malce naivna. Ker ne prenese samote in meni, da je nevredna in premalo privlačna, če ni v razmerju z nekom, ji je partnerski odnos zelo pomemben. Za ravnotežje v odnosu je pripravljena trdo garati, prav od tu pa izhaja tudi nevarnost neravnovesja, saj se čustveno preveč vplete, ljubljena oseba pa jo v tem smislu težko dohiteva.

Denar

Je precej zapravljiva, saj jo privlačijo lepe in razkošne reči, ki so navadno zelo drage. Kupuje najdražjo kozmetiko in najdražje čevlje, saj ceno povezuje s kakovostjo in je v tem smislu prava snobinja. Denar je sposobna hitro zaslužiti, pa tudi hitro zapraviti, zato jo je treba spodbujati k varčevanju.

Venera v Škorpijonu

Je intenzivna, poglobljena, magnetična in nadvse očarljiva. Deluje neustrašno in v marsičem tudi je, saj se je brez strahu pripravljena poglobiti v svoja čustva in v čustva drugih. Če ji je nekdo všeč, bo to povsem iskreno takoj priznala in ne bo zapravljala časa za to, da bi vas osvojila.

Ljubezen

Je brezkompromisna in zahteva vse ali nič. Hrepeni po intimi, popolnem zaupanju in zlitju dveh duš, zato ji ustreza partner, ki se ne boji svojih čustev. Čeprav to nerada prizna, ima potrebo po nadzorovanju partnerja, zato želi o njem izvedeti vsako podrobnost, medtem ko si sama lahko dovoli kar nekaj skrivnosti.

Denar

Je precej ambiciozna in meni, da je vredna veliko več, kot dobi. To je najverjetneje tudi res, saj se je sposobna povsem predati svojemu poklicu in včasih zaradi kariere žrtvuje celo partnerski odnos oziroma družino.

Venera v Strelcu

Je nemirna in radovedna, zato se tudi v odnosih vedno rada uči od drugih. Je idealistična in vedno zabavna, prijateljska in spogledljiva. Čeprav se ima za svobodnjaško in odprto, rada obsoja in prehitro sklepa o drugih. Sovraži dolgčas in rutino, vsakršna pravila, prepovedi in krivice pa jo hitro spravijo v slabo voljo.

Ljubezen

Rada osebnostno in duhovno napreduje, zato se ne bo zadovoljila s partnerjem, ki ne mara spremembe in je zadovoljen s tem, kar ima. Ob sebi potrebuje nekoga, ki je tako kot ona poln življenja in ki ji daje dovolj svobode in prostora, da se razvija in napreduje.

Denar

Je zelo zapravljiva, saj meni, da je denar energija in da mora ves čas krožiti; v tem smislu je prepričana, da kolikor ga bo zapravila, toliko ga bo tudi dobila nazaj, kar se navadno tudi uresniči. Varčnost ni njena vrlina, skopost pa naravnost prezira, zato je po naravi zelo velikodušna.

Venera v Kozorogu

Je odgovorna in se ima nenehno pod nadzorom. Tudi ko se zdi, da je spontana, je vse prej kot brezglava in nepreračunljiva. Lahko je zelo duhovita, slovi po bogatem znanju in po uglajenem izražanju. Rada je sama in ob sebi ne potrebuje nikogar samo zato, da bi nekoga imela.

Ljubezen

Išče predvsem resnega in ambicioznega partnerja, ki bo pripravljen z njo zgraditi resen in odgovoren odnos. Razne zgube pri njej nimajo kaj iskati, še manj pa ljudje, ki veliko obljubljajo in nič ne storijo za to, da bi obljube izpolnili.

Denar

Je zelo varčna in že zgodaj začne varčevati za upokojitev. Ker ji je denar ravno toliko pomemben kot kariera, se bo vedno trudila opravljati dobro plačano delo. Le tako si bo namreč privoščila razkošje in status, po katerem hrepeni.

Venera v Vodnarju

Je svobodna, odprta, zazrta v prihodnost in vedno optimistična glede prihodnosti. Želi, da jo drugi vidijo kot drugačno, uporniško, idealistično, edinstveno in vsaj malce provokatorsko. Rada šokira in rada ugaja tistim, ki cenijo drugačnost in njeno napredno miselnost. Tako v ljubezni kot na splošno v življenju jo privlačijo posebneži oziroma ljudje, ki se ne podrejajo tradicionalnim družbenim vzorcem.

Ljubezen

Lahko je videti precej odtujena, saj sta ji bolj kot čustvena bližina pomembna intelektualna enakopravnost ter podobnost razmišljanja. Če s partnerjem ne deli prepričanj, tudi fizična privlačnost ne bo dovolj, da bi ostala z njim, saj so ji bolj kot videz pomembni življenjski nazori.

Denar

Je zelo liberalna in potrebuje le toliko, da lahko shaja in da obenem krepi svojo revolucionarno držo. To pomeni, da je pripravljena veliko denarja vložiti v izobraževanje, tečaje, delavnice in knjige, veliko manj pa za (zanjo) nepomembne malenkosti, kot je nakup stanovanja ali avtomobila.

Venera v Ribah

Je nežna, sočutna, dobrohotna, prijazna in se je sposobna prilagajati čustvovanju drugim. Prav zato jo vsak vidi drugače, kot da ne bi šlo za isto osebo. V tem smislu je izmuzljiva in nihče ne ve, kakšna je in kaj v resnici čuti. Marsikdaj še sama ne ve, kdo v resnici je, saj se ji njeni pobegi v domišljijo, v katerih je lahko popolnoma drugačna, kot je v resnici, lahko zdijo resničnejši od realnosti.

Ljubezen

Je nežna in razumevajoča ter se je pripravljena popolnoma predati in zliti z ljubljeno osebo. Če se zaljubi v nepravo osebo, jo bo ta zaradi intenzivnosti čustev in občutka, da se utaplja v tujih čustvih, hitro popihala v neznano, ko pa bo našla pravega partnerja, ki bo cenil njeno altruistično in brezpogojno ljubezen, bo neizmerno srečna in izpolnjena.

Denar

Je, presenetljivo, precej realna. Potrebuje ga že zato, da izpolni svoje skrite želje in uresniči svoje sanje, zato je pripravljena trdo delati za to, da si ga prisluži in potem zapravi za tisto, kar meni, da je dobro tako zanjo kot za druge. Je velika dobrodelnica, zato bo nekaj svojega denarja vedno namenila drugim.

Marta Pirnar Tittle