Napoved za ta teden: Retrogradni Merkur bo nagajal le še do srede

Tedenska astro napoved Sensa astro kluba za obdobje od 29. 7. do 4. 8. 2019.

Napoved za ta teden: Retrogradni Merkur bo nagajal le še do srede (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
28. 7. 2019

Splošna napoved

V teden se boste podali s Soncem v znamenju leva razposajeni in polni novih predlogov. Najboljše se boste počutili, če boste stremeli k svojim visokim idealom. Močno bo povečana želja po ukazovanju ter deljenju bolj in manj uporabnih nasvetov. Ves čas vas bo spremljal občutek, da imate prav in težko vas bo prepričati v nasprotno. Z intenzivnim občutkom za lojalnost boste iskreni, odprti in pogumni v svojih dejanjih. Postaviti se zase in si izboriti svoj prostor pod soncem bo v tem tednu najmanjša težava, saj bo to nekako samoumevno.

V tem tednu boste velikodušni, topli in ustvarjalni. Popolnoma zvesti boste tistim, ki vas cenijo in v celoti sprejemajo. Pozitivno usmerjene misli vas bodo spremljale na vseh področjih, zadovoljni boste tudi tisti, ki ste tik pred zaključkom nečesa, saj boste imeli dovolj volje in energije, da vse skupaj popeljete do konca.

V negativnem smislu boste na trenutke lahko preveč ponosni, arogantni, nekoliko oholi in nečimrni. Čeprav se ne boste bali nikogar in ničesar, vas bo spremljal strah pred tem, da bi v svojem krogu poznanstev izgubili svoj dragoceni ugled. Biti v središču pozornosti bo tokrat hrana za vaš ego.

Merkur v znamenju raka vam bo s svojo retrogradnostjo nagajal še do srede, zato v tem času še ne podpisujte ničesar, brez da bi preverili droben tisk in razne morebitne zanke.

V četrtek, ko se bo usmeril direktno, boste deležni novih zamisli. Marsikaj boste sicer zaznavali preveč osebno, zato se lahko v poslovnih vodah izgubite, vklopiti bo treba tudi več odločnosti. V vsaki situaciji se boste sposobni odlično prilagoditi, saj boste sposobni sočutja in razumevanja. 

Venera v znamenju leva vam bo prinesla veliko lepega, še posebej vezanim, saj boste končno znali z ljubljeno osebo resnično uživati, brez da vaju motijo zunanji dejavniki. Željni boste občudovanja nasprotnega spola. Na svoj način boste zaščitniški in čustveno vzhičeni. V daljšem razmerju, ki je že nekaj časa rizične narave, boste nekoliko gospodovalni in vsekakor vam ne bo težko poskrbeti zase. V odnosih boste zvesti, velikodušni in ljubeznivi. Povečana bo tudi želja po laskanju, pozornosti in užitkih na področju ljubezni. Umirite pa svojo pretirano zahtevnost. Odvečno energijo lahko zelo koristno usmerite v konstruktivne ideje.

Mars v levu bo še dodatno povečal vašo moč in vas popeljal k temu, da začnete resnično zaupati v svoje odločitve. Brez dvomov boste strmeli naprej in boste tudi sposobni prevzeti pomembno in odgovorno pozicijo. Povečana moč vam bo omogočila, da boste lažje ustvarili, kar si boste zamislili ali zadali. Želeli boste izstopati in biti prepoznavni, skratka z zadnjim mestom se v tem tednu nikakor ne boste zadovoljili.

Retrogradni planeti, Jupiter, Saturn, Neptun in Pluton se bodo dotikali vaših globokih zaznav, pripravljeni boste na razna razčiščevanja, ki vas dolgoročno lahko popeljejo v napredek.

Tedenska napoved

Ponedeljkovo jutro, ki ga bo obogatila luna v dvojčkih, bo razgibano, polno zabave in odlične komunikacije, zato se boste na resne naloge in načrte lahko osredotočili šele popoldan, ko se bo luna začela gibati po znamenju raka. Oboževali boste svoj dom, navade, udobnost in svoj svet.

Vaša intuicija bo tudi v torek še posebej močna na ljubezenskem področju, kjer boste zaznavali vse, še tisto, kar se morda sploh ni zgodilo. Nagnjeni boste k hitremu in intenzivnemu menjavanju razpoloženja, kar je lahko povod, da se zagovorite in poveste nekaj, kar ne bi smeli. Z izzivi se boste tokrat težko soočali, saj ne boste sposobni nositi posledic neuspeha.

V sredo popoldan luna preide v znamenje leva, spremljala pa jo bo tudi ugodna konjunkcija med Luno in Venero, kar nakazuje na harmonijo in čas, v katerem pridobivate pravo zadovoljstvo s strani svojih prijateljev, še posebej tistih, ki so vam zelo pri srcu. Osebne interakcije, ki bodo iskrene, vam bodo prinesle veliko udobja. Lažje se boste prilagajali drugim, saj boste bolj razumeli njihove odločitve. Izpeljete lahko finančne posle, ki se nanašajo na premoženje ali varnost v prihodnosti. Bodite previdni, da v pravem trenutku upoštevate tudi mnenja drugih.

V četrtek, ko bo prisoten Mlaj, se boste razveselili ugodne energije, ki bo pobožala vaše telo in vas popeljala k temu, da naredite kakšen korak na področju zdravja in lepote. Konjunkcija med Luno in Marsom bo vaša dobra popotnica za lepši dan. Prihaja priložnost za tiste, ki delujete na področju dela z javnostjo in strankami. Nakazuje se tudi mnogo uspeha na področju ljubezni. Vzemite si nekaj časa zase, ali pa uporabite to energijo, da se osredotočite na projekte, ki bodo izboljšali vaš dom in občutek dobrega počutja, kot so na primer manjša popravila v domačem okolju ali urejanje okolice.

V petek popoldan prihaja z luno v znamenju device povečana potreba po redu in disciplini. Delovali boste ponižno, prilagodljivo, tiho in bolj previdno. Samodisciplina vam lahko pomaga, da v določenih situacijah ustvarjate vtis predanosti in ljubeznivosti. Nastopali boste zelo sramežljivo, v notranjosti boste vznemirjeni in zaskrbljeni, če ne bo vse tako, kot si boste zastavili. Ves čas boste tudi v soboto želeli popravljati in spreminjati vse okoli sebe in namesto da bi svoje občutke praktično prepletli v svoje življenje, lahko zabredete v neskončno analiziranje, ki ne prinaša dobrih rezultatov.

Nedeljsko popoldne, ko luna preide v znamenje tehtnice bo pravi balzam za vašo dušo in srce. Hrepeneli boste po umirjenih pogovorih in skladnosti v ljubezenskih odnosih.

horoskop.si

Poglejte si še: