Ta teden je KONEC RETROGADNEGA MERKURJA. Začutili boste željo, da razčistite z odnosi, ki so vas v zadnjem obdobju obremenjevali.

Podrobna astro napoved za teden od 26. septembra do 2. oktobra 2022.

Ta teden je KONEC RETROGADNEGA MERKURJA. Začutili boste željo, da razčistite z odnosi, ki so vas v zadnjem obdobju obremenjevali. (foto: shutterstock) shutterstock
26. 9. 2022

Pred vami je teden, obarvan z energijo Sonca v znamenju Tehtnice. Energije, ki dišijo po jeseni vas bodo spodbujale k učenju in spoznavanju novih pristopov. Na področju kariere boste inovativni in vaše zamisli bodo dobro sprejete ter pohvaljene. V ljubezni prihaja čas za izpopolnjenost, zaznali boste toplino v odnosih in harmonijo v komunikaciji. Vse skupaj se bo počasi začelo umirjati in začutili boste, da imate željo da razčistite z odnosi, ki so vas v zadnjem obdobju obremenjevali. Prihaja veliko obveznosti, ter dinamike, saj boste na vse dogodke gledali z distance in usmerjali pogled naprej.

Začutili boste, da lahko nekomu resnično zaupate, čeprav ste nekaj časa nazaj še dvomili. Tudi v odnosih, kjer je vladalo nerazumevanje, se bo vse skupaj začelo urejati v pravi smeri. Bolj boste nežni in z veseljem boste svoj čas posvečali ljubljeni osebi, ki vam bo ljubezen vračala v enaki meri. Še posebno uspešni boste v tem obdobju tisti, ki delujete samostojno, saj boste lahko svobodno izrazili svojo ustvarjalnost ter tako dosegli boljše rezultate. 

Vaša služba in obveznosti bodo od vas zahtevale polno odgovornost, tako da boste morali bolj poglobljeno razmisliti kako naprej. Medsebojni odnosi bodo sicer harmonični, vendar bo pomembna vsaka beseda. Tokrat si boste lahko preudarno zastavili svoje cilje in sledili svojim sanjam. Če se na ljubezenskem področju že nekaj časa nahajate v kaosu in ne najdete prave rešitve, je sedaj več kot primeren način, da se pogovorite in dorečete zadeve. Odnosi s prijatelji bodo bolj družabni in sproščeni, le o pomembnih zadevah in večjih težavah se ne boste želeli pogovarjati.

Skozi teden, do nedelje bo Merkur v devici še retrograden, zato se nikar ne spuščajte v zahtevna opravila, bodite bolj pozorni pri vožnji in ne izpostavljajte kočljivih tem. Če vas čaka ustni izpit se boste morali bolj pripraviti, v nasprotnem primeru sledi veliko razočaranje. Ne bodite presenečeni, če boste kakšno pomembno zadevo založili ali pozabili. Na trenutke boste delovali vzgojno, kot da bi želeli druge spremeniti.

Venera v znamenju device, je bolj analitične narave, zato ne bodite presenečeni, če boste v odnosih iskali napake in zaznavali popolnoma drugačno sliko. Tudi samski se boste težje sproščeno spuščali v odnose. Prisotnih bo nekaj notranjih obremenitev, ki jih boste premostili s pogovorom. Nekoliko boste potegnjeni nazaj racionalizirali boste vsako situacijo, vendar le do četrtka, ko Venera prehaja v tehtnico, kjer se počuti odlično.

VPLIV LUNE ZA VSAK DAN POSEBEJ

V ponedeljek, ko bo luna v tehtnici boste bolj prizadevni in ustrežljivi. Pozitiven vpliv bo poskrbel, da bo vaša komunikacija odlična. Kjerkoli se boste znašli, boste odlično sprejeti. Prebujali boste svojo ustvarjalno žilico in se z veseljem podajali v akcijo, oboroženi s kreativnostjo. Če morate sestaviti kakšen dopis, reklamno sporočilo ali nekaj podobnega ne skrbite, saj boste vse skupaj obvladali. Znebili se boste občutka, da se vse česar se lotite obrne v slabo smer.

Na področju ljubezni boste tudi v torek, ko se bo luna še nahajala v tehtnici želeli uravnovesiti odnos, vendar se nikar ne usmerjajte v napačne odločitve. Zelo boste uživali v zabavnih in čutnih doživetjih in si polnili baterije, kar še kako potrebujete, saj ste zadnje čase dobili občutek, da nekako ne najdete prave motivacije. Vir zadovoljstva bo tudi druženje z družinskimi člani, ki vam bodo v oporo. Morebitne zamere in slaba volja se umikajo, prihaja složnost.

V sredo boste zaznavali močne vibracije, ki jih prinaša vpliv lune v škorpijonu. Pričakujte vznemirljive dogodke, aktivnosti in pogovore, ki bodo vsebovali veliko mero strasti. Povečana bo privlačnost do oseb nasprotnega spola. Želeli boste prebuditi dobro počutje, zato vas bodo privlačile športne aktivnosti, kjer boste vztrajali do konca. Na poslovnem in finančnem področju bodite bolj previdni, saj bi lahko v določeni situaciji napačno odreagirali. 

V četrtek, ko bo luna še v škorpijonu se boste zaradi preveč informacij in dogajanja, ki prebuja nemir zaprli vase. Z ničemer ne boste resnično zadovoljni, kar vas lahko vodi v konflikte. Nikar ne odpirajte kočljivih tem, saj se boste težje nadzirali. Vpliv vas bo v določenih kupčijah, ki bodo imele pridih nerealnega pustil praznih rok, kar vas naj ne spravi v slabo voljo, saj kmalu prihajajo nove priložnosti.

V petek vas bo navdihnil vzpodbuden vpliv lune v znamenju strelca. Z odlično komunikacijo in željo po neodvisnosti se boste podali novim dogodivščinam naproti. Želeli si boste sklepanja novih prijateljskih odnosov. Samski boste dovzetni za vroče avanture, vendar le dokler vas ne bodo preveč obremenjevale. Vezani boste prebudili ponovno zanimanje za partnerja, kar vas bo razveselilo.  Za pripravo hrane ne boste porabili veliko časa, saj boste iznajdljivi in spretni. 

Sobota bo dan, primeren za izobraževanje, z namenom, da si razširite pogled z brskanjem po spletu in prebiranjem literature. Nikar pa slepo ne nasedajte določenim informacijam, raje se o njih najprej prepričajte. Znali se boste imeti lepo in navihano, kar odnaša splošne napetosti iz obzorja. 

V nedeljo dopoldne luna prehaja v zemeljskega kozoroga. Kljub prostemu dnevu bo prisotnih veliko misli, povezanih s poslovnimi in finančnimi zadevami, vse skupaj bo imelo dolgoročen pomen. Na ljubezenskem področju boste naredili korak, ki bi ga lahko kasneje morda obžalovali. Težko in neradi boste zaupali drugim, najbolj se boste zanesli nase.

Tekst: Horoskop.si