V tem tednu prihajamo v vrhunec pomladi!

Tedenska astro napoved Sensa astro kluba za obdobje od 16. do 22. aprila 2018.

V tem tednu prihajamo v vrhunec pomladi! (foto: profimedia) profimedia
15. 4. 2018

Splošna napoved

Pomladni dnevi, ki jih bo do petka bogatila energija sonca v znamenju ovna bodo aktivni in hudomušni. Lotili se boste nemirnega zaključevanja, iskali boste boljše rešitve, v odnosih pa se lahko zgodi kakšen nesporazum. Od petka dalje, ko Sonce pride v bika vstopate v vrhunec pomladi. To obdobje bo simbol delovne sposobnosti, senzualnosti in čutnega izražanja. Znali boste biti prilagodljivi in spravljivi, znali boste tudi uživati v preprostih zadevah ter v gurmanskih pokušinah. Timsko delo lahko s pomočjo prilagajanja prinese veliko boljše rezultate. Čeprav boste intenzivno razmišljali o raznih premikih, za intenzivno delo na sebi še ne boste popolnoma pripravljeni, zato se lahko obiski delavnic in seminarjev v tem času izkažejo za neučinkovite.

Merkur v znamenju ovna bo vplival na vaše delovanje s svetlobno hitrostjo in hitro se vam lahko zgodi, da kakšno stvar pozabite ali spregledate. Komunikacija se bo malce ohladila, vendar pomembnih dejstev kljub temu ne boste izpustili, manj pa bo razglabljanja in razlaganja zadev v nedogled. Soočenja so na področju dela in denarja priporočljiva, vendar le na diplomatski način, v nasprotnem primeru boste preveč razburkali valove usode.

Venera, ki se bo v tem tednu nahajala v znamenju bika, vas bo popeljala k ugodnim rešitvam na področju čustev. Čeprav ne boste ravno najbolj optimistični, boste kljub temu želeli odgovore na vprašanja o svojem čustvenem dogajanju. Tisti, ki dvomite, vas lahko ta vpliv zasipa s spomini na osebe, s katerimi ste že zdavnaj zaključili. Če vam nekaj ne bo všeč, boste to tudi pokazali, od partnerja boste pričakovali več komunikacije in nežnosti, ki jo boste tudi prejeli. Polni boste domislic, s katerimi boste celo malce pretiravali, vendar nič hudega, le to vas bo spravljalo v dobro voljo. Razni predlogi lahko v teh dneh končno dobijo svoj pravi epilog. Oddahnili si boste, saj napetosti počasi zapuščajo vaše obzorje.

Mars v znamenju kozoroga bo poudaril resen pristop in na prvo mesto postavil vaš razum. Pomembni vam bodo trdni in stabilni odnosi in v tem obdobju ne boste iskali dodatnih potrditev drugje, zato bo zvestoba v odnosih vaša popotnica. Če se vaša ogromna zaloga energije v odnosu ne bo izrabila, lahko nastanejo manjše težave. Če se nahajate v stresnem obdobju partnerskega življenja utegnejo priti na dan stvari povezane s preteklostjo.

V sredo se bo Saturn začel gibati retrogradno, kar prinaša nekaj omejitev in blokad. Pomagajte si s konkretnimi dejstvi, ki vas bodo obdržala nad gladino, nikar pa v določenih situacijah ne igrajte žrtve in se ne smilite sami sebi. Potrebna bo trdnost, s katero boste diplomatsko reševali tudi težje zaplete. V nedeljo bo svojo retrogradno pot začel tudi Pluton, katerega vpliva pa ne boste preveč očitno zaznavali.

Tedenska napoved

Ponedeljkovo jutro bo spremljala luna v ovnu, ki vas bo popeljala v zmedene zgodbe. Čeprav boste hiteli in skušali napredovati, lahko kakšno pomembno dejstvo spregledate. Dopoldne luna pride v znamenje bika, kar vas vodi k realizaciji vaših načrtov. Namenite več pozornosti svojim notranjim občutkom in se po tej poti usmerite k večjemu zadovoljstvu. Ne bodite presenečeni, če boste na druženjih bolj občutljivi, hladni in pri odločitvah bolj labilni.

V torek boste še vedno pod vplivom ponedeljkovega Mlaja in z lahkoto se boste usmerili k negi telesa in lepotnim ritualom. Srečo vam prinaša tudi druženje z družinskimi člani, kjer bo prevladovalo harmonično vzdušje. Pomirite se in šele nato pojdite v akcijo, da slučajno po nepotrebnem ne zapravite kakšne priložnosti. Besede naj bodo bolj premišljene in tople, kar bo odnose dopolnjevalo v celoto. Izogibajte se kritiki in pripombam, saj lahko s tem ustvarite zelo napeto vzdušje. 

V sredo luna preide v znamenje dvojčkov, spremljala pa vas bo tudi konjunkcija med Luno in Venero. Pričakujte obilje, zadovoljstvo, dobre novice in odlično komunikacijo, s katero se lahko pomaknete kakšen korak naprej. Izredno izražen bo vaš individualizem, s katerim boste ves čas skušali prodreti v ospredje.

Četrtek bo razgiban in z zračno luno bolj nihajoč dan. Nikar se preveč ne poglabljate tja, kjer že v naprej veste, da ne morete pričakovati konkretnih odgovorov ali vsaj iskrenega pristopa. Nadaljevali boste delovni ritem, zaradi katerega ste precej izčrpani, po drugi strani pa boste lahko dobivali skoraj v vsaki situaciji potrditve, da ste na pravi poti.

V petek popoldne, ko luna pride v raka se boste poglobili vase in v svoje misli. Prisotne bo nekaj občutljivosti in zasanjanosti. Bolj čustveni boste in težje boste sprejemali kakršne koli odločitve ali kritike. Pod tem vplivom boste malo bolj zmedeni in nekoliko psihično nestabilni, še posebej rojeni v znamenju raka, rib in škorpijona. Posvetite se negi telesa, ki vas lahko iztrga iz kroga napetosti. 

Sobota in nedelja vas vabita v nežnosti in romantične podvige. Vpliv Prvega krajca vas bo vodil k izpolnitvi vaših želja, vendar boste morali poslušati svojo intuicijo in ji slediti. V večernih urah luna preide v znamenje temperamentnega leva, zato si privoščite dobro večerjo ali obisk gledališča, ki vas bo sprostil.

horoskop.si

Poglejte si še: