Astrološka napoved za leto 2013: TEHTNICA

Čas je, da razširite svoja obzorja in malce razmigate možganske celice. Medtem ko ste bili do zdaj zakopani v delo in vas ni zanimalo nič drugega kot služenje denarja, se boste zdaj veliko raje ozrli za novimi priložnostmi, ki se vam ponujajo na področju izobraževanja in drugih načinov širjenja znanj.

Astrološka napoved za leto 2013: TEHTNICA (foto: Shutterstock) Shutterstock
1. 12. 2012

Izredno radovedni boste, prebudil se bo vaš raziskovalni duh. V prvi polovici leta se vam obetajo potovanja in študij, pozneje pa bodo v ospredju različna napredovanja, ki bodo možna prav zaradi vaših na novo pridobljenih izkušenj in znanj. Odličen učenec boste!

ZIMA Večkrat se obdarite in sami sebi pokažite, da se imate radi. Jupiter vam bo na pot postavil neki izziv v obliki priložnosti. Čeprav boste morda sprva negotovi glede tega, kaj narediti, se splača izkoristiti priložnost. Vaša sposobnost prilagajanja in učenja bo izjemna, zato so razlogi za omahovanje odveč.

POMLAD Možna so potovanja, študij, obiskovanje tečajev, na podlagi katerih boste napredovali tako v intelektualnem kot duhovnem smislu. Možno je, da se boste zbližali z osebo, s katero imate zelo podobne interese. Ljubezen, ki se lahko rodi iz takšnega prijateljstva, ni izključena.

POLETJE Možni so neki nesporazumi na delovnem mestu, ki bodo najverjetneje posledica vaših velikih pričakovanj. Če menite, da ste preveč izobraženi in preprosto predobri za delo, ki ga trenutno opravljate, bi bilo dobro razmisliti o novi službi oziroma napredovanju. Možna je poroka, tudi naraščaj.

JESEN Izredno boste napredovali in utrdili svoj položaj tako na delovnem mestu kot v družbi. Nove odgovornosti vas bodo precej bremenile, še bolj pa odnos s sodelavci, nadrejenimi in podrejenimi. Če ste se znašli pred novo službeno funkcijo, se boste morali precej prilagajati, da bodo vsi zadovoljni.

ONA

V elementu boste. Hoteli boste opraviti čim več v najkrajšem možnem času. Medtem ko boste v prvi polovici leta lepo napredovali, je od poletja nujno, da malce izprežete.

Vsakdanja rutina vas bo na moč dolgočasila, hoteli boste nekaj več, nekaj boljšega in novega. Da bi to tudi dobili, boste pripravljeni tudi veliko tvegati. V službenem okolju boste začutili, da vam delo, ki ga opravljate, že dolgo ne ustreza. Dobro bi bilo, če bi zato razmislili o novih izobraževanjih, ki bi vam prinesla nove priložnosti za zaposlitev ali pa kar o spremembi delovnega mesta. Če opravljate izredno stresno ali pa izredno dolgočasno delo, bo nuja toliko večja. Zelo možno je tudi, da se boste bodisi v službi bodisi sicer znašli v nekakšni vlogi učitelja in da vam bo mentorstvo močno razširilo obzorja. Vsekakor so v prvi polovici leta izpostavljeni odnosi z ljudmi, od katerih se tudi sami lahko veliko naučite. V novem letu poskrbite tudi za svoje telo, na kar vas bo še vedno opozarjal Saturn v Škorpijonu. Možno je, da boste v imenu zdravja popolnoma spremenili življenje.

Rojene od 23. septembra do 2. oktobra

Pred vami je izredno dinamično leto, v katerem se boste veliko ukvarjali s sabo, tako v telesnem kot duševnem in intelektualnem smislu. Poudarjen je neki odnos, ki bo v marsičem spremenil vaša življenjska prepričanja. Pričakujte večji nakup, ki bo dodobra izpraznil vašo denarnico.

Rojene od 3. do 12. oktobra

Želje bodo velike, zato se boste hitro lotili njihovega uresničevanja. Bodite čim bolj odprti za nove priložnosti in izzive. Nekoliko boste spremenili svoje okolje, najbrž s prenovo stanovanja. Morda si boste našli novo družbo, saj boste čutili, da vas družba starih prijateljev več ne navdušuje.

Rojene od 13. do 23. oktobra

Nekoliko se boste zresnili, postali odgovornejši. Morda vas bo v to prisilil neki odnos ali pa naraščaj. V vsakem primeru boste v novem letu izvedeli veliko novega o sebi in o svojih čustvih, poudarjeni bodo intimni odnosi. V drugi polovici leta možno daljše potovanje.

ON

Čutite, da ste se znašli na koncu nekega obdobja in da je čas za novo. To vam bo uspelo z aktivno in pogumno držo. Bodite drzni in pripravljeni na spremembe.

S prihodom novega leta se bo vaše nezadovoljstvo z razmerami le povečevalo. Prav zato je skrajni čas, da se izvijete iz okovov ustaljenosti in rutine ter se lotite novih izzivov. Morda se boste začeli ukvarjati s kakšnim športom in spremenili svoj vsakdanjik, mogoče vas bo zamikal nov hobi ali pa si boste omislili kakšen tečaj ali nov študij. Pomembno je, da zadovoljite svojo radovednost in nekoliko aktivneje posežete v svoj vsakdanjik. Razmerja in odnosi, ki stagnirajo, vas bodo čedalje bolj obremenjevali, zato boste zahrepeneli po svobodi in novi osamosvojitvi. V drugi polovici leta je zelo možno, da se boste podali na novo službeno pot ali pa se samozaposlili in postali sam svoj šef. Čeprav boste s tem veliko tvegali, predvsem v finančnem smislu, se bo vaša drznost splačala. Morda rezultati ne bodo vidni takoj, dolgoročno pa pričakujte uspeh, ki vas bo prepričal, da ste lahko zadovoljni sami s seboj.

Rojeni od 23. septembra do 2. oktobra

Finančni položaj ne bo najboljši, zato se boste morali že v začetku leta spoprijeti z odločitvijo, kako naprej. Ne pozabite, da so tudi takšne okoliščine priložnost za pozitivno spremembo. Ta se bo pokazala precej nepričakovano. Prisluhnite svoji intuiciji in poskušajte ne podlegati strahovom.

Rojeni od 3. do 12. oktobra

Možnost za selitev v tujino ali novo izobraževanje vas bo navdajala s strahom, toda dobro bi bilo stisniti zobe in se podati v neznano. Če se ukvarjate z ustvarjalnim poklicem ali delujete na področju izobraževanja, boste v novem letu izredno napredovali. Zelo se boste potrudili za svoj uspeh.

Rojeni od 13. do 23. oktobra

Zunanje okoliščine bodo močno pritiskale na vas in vas silile, da nekaj spremenite. Možno je, da bo pritisk izvajal tudi partner ali svojci. V vsakem primeru bi bilo dobro prisluhniti njihovim nasvetom, sploh če veste, da imajo prav. V drugi polovici leta imate vse možnosti, da uresničite svoje želje.

Ljubezen: Počistite s čustveno nesnago

Če ste nagnjeni k zamerljivosti in globoko v sebi čutite negativna čustva do svojega partnerja, ki izvirajo iz preteklih dogodkov, boste v novem letu imeli priložnost počistiti s takšno in podobno nesnago. Morda vas bo k temu pripravil neki dogodek, novo poznanstvo ali pa se boste na vrat na nos sami odločili, da je čas za spremembo. Bolj se boste spogledovali z duhovno komponento odnosa, aktivno iskali vzroke za svoje težave pa tudi za njihovo rešitev. Obisk pri zakonskem svetovalcu ni izključen, prav tako se boste zakopali v knjige, s pomočjo katerih boste hoteli razrešiti strahove, komplekse in travme, ki vas morda mučijo v okviru ljubezenskega odnosa.

Če ste v srečnem partnerskem odnosu, se bodo pojavile napetosti, povezane z vašimi poklicnimi željami, ki ljubljeni osebi ne bodo ustrezale. Morda boste zaradi novih obveznosti morali biti veliko zdoma, celo v tujini, kar bo partnerja navdajalo s strahovi in pomisleki. O tem in vsem drugem se morata čim večkrat pogovoriti, saj so prav konstruktivni pogovori odločilni za ohranitev medsebojnega zaupanja.

Če ste v odnosu, ki se ne premakne nikamor in je popolnoma zašel v rutino, boste začutili močno željo po novi svobodi in novih poznanstvih. Zelo možno je, da se boste zapletli v strastno ljubezensko zvezo z nekom, ki je prav tako vezan. Bodite previdni, sploh če vaši nameni niso popolnoma pristni oziroma resni. Predvsem marca se izogibajte pretiranim čustvenim dramam, saj bi vas lahko pahnile v krizo, ki je navadno veliko hujša od dolgočasne rutine.

Če ste samski, boste imeli v novem letu veliko priložnosti za nova razmerja. Možno je tudi, da boste obnovili razmerje s starim partnerjem ali pa se spustili v razmerje s staro simpatijo. Maj, avgust in september bodo najboljši meseci za nova čustvena razmerja, medtem ko bodite previdnejši marca, junija in novembra.

Družina in družba: Družinske napetosti

V okviru družine bodo v novem letu zavladale nove napetosti, ki bodo povezane z denarjem ali morda kakšnim nakupom. Redni pogovori s svojci o tem, kako se rešiti iz nastale krize, kakšne varčevalne ukrepe sprejeti in kako ostati pozitiven, so nujni. Možno je tudi, da se bo družinski spor pojavil zaradi določene dediščine ali nakupa, s katerim se bodo nekateri strinjali, spet drugi pa ne. Tudi v tem primeru bo pomembna konstruktivnost, po drugi strani pa tudi smisel za pravičnost.

V družabnem smislu se boste precej umaknili v osamo, predvsem zaradi novih dejavnosti, ki se jih boste lotili in s katerimi boste poskušali popestriti svoj vsakdanjik. Morda si boste našli nove prijatelje, ki vam bodo veliko bolj ustrezali. Možno je, da boste prek novega hobija, raziskovanja ali študija spoznali osebo, s katero se boste zapletali v zanimive pogovore, si močno razširili svoja obzorja ter veliko spoznali o sebi in svojih intelektualnih sposobnostih.

Zdravje in lepota: Ne pretiravajte

V novem letu bo v smislu vašega zdravja in splošnega počutja pomembna predvsem zmernost. Začutili boste, da vam kakršnikoli stresni dogodki čedalje manj ustrezajo, saj boste vsak psihični napor čedalje bolj čutili na svojem telesu. V tem smislu so možni pogosti glavoboli, morda celo napadi anksioznosti in pogosti prehladi. Dobro bi bilo, če bi našli kanal, prek katerega bi se lahko znebili negativnih in stresnih občutij. Toplo priporočamo ukvarjanje s športnimi dejavnostmi, toda tudi v tem primeru svetujemo več zmernosti.

Če se boste z vsemi štirimi vrgli v spremembo življenjskega sloga in se odločili za kakšno ekstremno športno različico, bo vaše telo doživelo prevelik šok, kar prav tako ne bo dobro. Previdnejši bodite predvsem marca in aprila, ko se boste v svoji koži počutili še posebej slabo. Če boste čez zimo pridobili nekaj kilogramov, jih izgubljajte počasi in razumno. Junija in v drugih poletnih mesecih se boste veliko bolje počutili, jesen boste pričakali veliko bolj pozitivni in spočiti.

Delo in denar: Prisiljeni v delovanje

Trenutne službene razmere vam že dolgo niso več všeč, zato boste čedalje bolj razmišljali o spremembi. Ta se verjetno ne bo zgodila, vse dokler vas ne bo neki dogodek pahnil na pot premikov. V sebi boste začutili močno željo po tem, da bi sprejeli odločitev, o kateri ste že dolgo razmišljali. Ta bo po vsej verjetnosti presenetila vse po vrsti, tako vaše domače kot vaše sodelavce, toda zaupajte si in naredite tako, kot vam veleva vaša intuicija. Že februarja boste imeli možnost za takšen ukrep, če ne prej, pa se boste za nove priložnosti odprli jeseni. Če boste res tako dolgo čakali, poskrbite, da boste pred tem skrbno načrtovali vsak nov korak in se temeljito pripravili na spremembe, ki prihajajo.

Sodelovanje s sodelavci bo dinamično in marsikdaj napeto. Zlasti če imate podrejene ljudi, boste začutili, da čedalje težje usklajujete njihove želje in lastna pričakovanja. Konstruktivni pogovori in kompromisi so nujni, zato se zanesite na svojo diplomatsko naravo.

Finance vas bodo močno obremenjevale. Morda bodo vaši strahovi neutemeljeni, dejstvo pa je, da se bodo skupaj s spremembo v službi pojavila tudi vprašanja o tem, kaj to pomeni za vaš finančni položaj. Prej ali slej se bo pokazalo, da ste delovali pravilno.

Značke: 2013