Astrološka napoved za leto 2013: VODNAR

Pred vami je ustvarjalno leto, v katerem se boste lotili novih izzivov in se spoprijeli s starimi težavami oziroma z ljudmi, ki vam jih povzročajo. Pridobili boste samozavest, lažje komunicirali in marsikdaj sami spodbujali sodelovanja, za katera veste, da vam lahko koristijo.

1. 12. 2012

Malce manj uporniški boste. Zavedeli se boste, da se lahko velik naučite tako od svojih kolegov in sodelavcev kot tudi od staršev in drugih avtoritet v svojem življenju. V drugi polovici leta boste izredno marljivi in pripravljeni veliko delati, da bi sebi in drugim dokazali, da zmorete in da vam lahko zaupajo.

ZIMA Motivirala vas bo lastna ustvarjalnost, nekoliko manj pa razmere na delovnem mestu. Če imate zahtevne nadrejene, vam bo šla njihova samovoljnost močno na živce. Osredotočite se na svoje delo in se ne pustite preveč motiti. Zdaj ni čas za bitke, temveč za potrpežljivo čakanje na pravi trenutek.

POMLAD Imeli boste priložnost za napredovanje in jo izkoristili z obema rokama. Nove odgovornosti vas bodo precej obremenile, veliko časa boste namenili odnosom s sodelavci ali podrejenimi, po vsej verjetnosti komunikacija ne bo povsem gladka, za kar boste malce krivi tudi sami. Bodite razumevajoči in pravični.

POLETJE Ne dovolite, da vas vaša pozabljivost spravi v težave. Osredotočite se na svoje delo in odgovornosti, čustva pa raje pustite doma, saj marsikdaj preveč osebno jemljete dogodke na delovnem mestu. V ljubezni se boste nekoliko omehčali in se morda spet spustili v odnos z bivšo ljubljeno osebo.

JESEN Vihravi in pretirano dinamični delovnik ni za vas. Potrebujete rutino, zato si jo čim prej tudi organizirajte. Le tako boste imeli dovolj časa za službene in družinske odgovornosti, več časa pa bi lahko namenili tudi sebi. Odnos z neko starejšo osebo vam bo pomagal pridobiti več notranjega  miru.

ONA

Drugi bodo veliko pričakovali od vas, česar pa se v novem letu ne boste ustrašili. Jupiter bo spodbujal vašo ustvarjalnost in napredek, zato izkoristite njegov pozitivni vpliv.

Že februarja boste imeli priložnost za delo pri nekem zahtevnem projektu, ki bo od vas zahteval veliko iznajdljivosti. Čeprav se boste novih odgovornosti sprva malce ustrašili, boste hitro ugotovili, da vam gre delo dobro od rok, prav tako pa organiziranje določenih opravil. Če se ukvarjate z umetnostjo, boste v prvi polovici leta zelo napredovali in imeli veliko novih zamisli, ki bi jih lahko vključili v svoja dela. Karkoli že počnete v življenju, bo v novem letu pomembno sodelovanje z neko izkušeno osebo, ki je morda vaš mentor, profesor, šef ali druga avtoriteta, s katero boste tesno sodelovali. Upoštevajte njene nasvete, ki vam bodo zelo koristili tako pri poklicnem napredovanju kot tudi sicer v življenju. Številne vodnarke se bodo začele nekoliko bolj ukvarjati z duhovnostjo in postale bolj odprte za alternativna življenjska prepričanja. Tako boste v sebi našli mir in zadovoljstvo, ki vas bo prepričalo, da je pehanje za uspehom marsikdaj povsem nepotrebno.

Rojene od 21. do 31. januarja

Polni boste zamisli, ki bi jih bilo dobro čim prej uresničiti. Naj se vam to zdi še tako nemogoče, se bo v novem letu vse uredilo tako, da boste dobili, kar želite. Bodite vztrajni in se zanesite na izkušene osebe, ki vam želijo le dobro. Pričakujte tudi  večji finančni dobitek.

Rojene od 1. do 10. februarja

Možen je naraščaj, poroka, nova oblika dejavnosti ali nova ljubezen. V vsakem primeru pričakujte spremembe v življenju, ki bodo spodbodle vašo samozavest in kreativnost ter vam dale priložnost, da se usmerite na nova poklicna, študijska ali življenjska področja.

Rojene od 11. do 19. februarja

V prvi polovici leta bodo v ospredju družinske teme in odnos z enim od svojcev. Dogodki, ki se bodo zvrstili že v začetku leta, vas bodo prisilili v razmišljanje o tem, kje ste, kdo ste in kako naprej. Poudarjena je duhovnost, v drugi polovici leta pa tudi s tem povezana ustvarjalnost.

ON

Čeprav menite, da vas nekdo ves čas preskuša in vam gre zato zelo na živce, gre v resnici za osebo, ki vam lahko v novem letu pomaga napredovati. Bodite odprti za nove lekcije.

Bolj se boste otepali vpliva te osebe, ki je po vsej verjetnosti na avtoritativnem položaju, slabše se boste počutili. Čim prej se sprijaznite z razmerami in se vprašajte, kaj vam ta oseba sporoča med vrsticami, kaj se lahko naučite od nje in kako lahko to uporabite v svojem življenju. Če ste novinec v službi in se še prilagajate novemu delovnemu mestu, potrpežljivo zbirajte informacije in prisluhnite drugim, izogibajte pa se delovanju na lastno pest in nepotrebnemu izpostavljanju. Pozneje boste imeli še veliko časa, da se dokažete, za zdaj pa je prav, da pozabite na pretirano ambiciozne ideje. Če študirate, vam bo vaš prebujeni raziskovalni duh v veliko pomoč. Po vsej verjetnosti se boste zbližali z neko osebo, ki jo zanimajo podobne stvari kot vas, vajino sodelovanje pa bo izredno plodno in uspešno. V drugi polovici leta pričakujte spremembe v vsakdanjem življenju, možna je nova služba ali selitev.

Rojeni od 21. do 31. januarja

Pozitivni boste, iznajdljivi in nagnjeni k spremembam. V službi ne boste najbolj zadovoljni s svojim položajem, zato ga boste poskušali izboljšati ali pa se utrditi na svojem položaju. Možno je, da boste pri tem naleteli na rivala, od katerega se lahko veliko naučite, zato pozornost ni odveč.

Rojeni od 1. do 10. februarja

Znali boste bolj prisluhniti svoji intuiciji, odprli se boste duhovnosti in višjemu jazu. Če ne veste, kaj bi počeli v življenju, boste v novem letu veliko lažje sprejeli odločitev, kako naprej. Spremembe v vašem domačem okolju vas bodo navdale z novim optimizmom.

Rojeni od 11. do 19. februarja

Možna so dodatna izobraževanja in potovanja v tujino, morda celo možnost za selitev, ki vas bo pahnila v dilemo. Pomembno je, da mislite nase in na svoj napredek, ne pa na ljudi, ki se lahko čisto dobro znajdejo tudi brez vas. V drugi polovici leta boste veliko lažje sprejeli odločitev.

Ljubezen: Nepričakovane pozitivne spremembe

Pričakujte več igrivosti in želje po novih pustolovščinah v dvoje. Mlajši vodnarji se bodo prepustili čustvom, ki jih bodo že v začetku leta začutili do neke zrele osebe, od katere se bodo zelo veliko naučili. Pričakujte resen in stabilen odnos, katerega prihodnost je v veliki meri odvisna od vas. Marsikaterega vodnarja bo v novem letu, še zlasti spomladi ali jeseni, presenetila novica o naraščaju, ki bo vaše življenje postavil na glavo. Čeprav se vam bo morda zdelo, da ste v brezizhodnem položaju, se bo hitro pokazalo, da ste lahko kos tudi takšnim izzivom, ki od vas zahtevajo, da sprejmete večjo odgovornost v življenju.

Največ priložnosti za ljubezen boste imeli februarja, marca, konec maja in oktobra, več previdnosti pa vam priporočamo predvsem julija in septembra, ko bi se lahko zapletli z osebo, s katero se ne ujamete najbolje.

Če ste v stabilnem in srečnem partnerstvu, bosta s partnerjem s skupnimi močmi hotela uresničiti neke načrte, ki so morda povezani z novim domom, skupnim podjetjem ali pa s popolnoma osebno zadevo. Z vztrajnostjo in vero v dober konec bosta svoj cilj uresničila še pred jesenjo. Številni vodnarji se bodo s svojo boljšo polovico v novem letu osredotočili tudi na skupno intelektualno in duhovno rast. Tečaji, delavnice in srečanja bodo kot nalašč za potešitev vajine radovednosti. Če ste v razmerju, ki vam ne ustreza, boste že februarja imeli priložnost za spremembo, pazite pa, da ne boste po nepotrebnem odlašali z odločitvijo.

Mislite nase in na svojo srečo ter se ne obremenjujte s tem, kaj bodo rekli drugi. Zelo možno je, da se boste spomladi ali poleti znašli v ljubezenskem trikotniku, ki vas bo čustveno močno izčrpaval in vam dolgoročno ne bo v veliko pomoč. Dobro bi bilo končati tiste odnose, ki vas spravljajo v obup, in se osredotočiti na tiste, ki vam dajejo mir, zadovoljstvo in srečo.

Družina in družba: Obnovitev odnosov

V novem letu boste imeli priložnost po dolgem času spet navezati stike s sorodniki ali prijatelji, na katere ste zadnja leta kar preveč pozabljali. Skupna srečanja vas bodo spomnila na preteklost, na vaše nekdanje želje in na vaš trenutni položaj, vse to pa vas bo motiviralo, da končno uresničite svoje stare ali pa morda nove ambicije. Pri tem bo še posebej pomemben odnos z neko osebo, ki je na avtoritativnem položaju in je po vsej verjetnosti starejša od vas. Čeprav sprva morda ne boste imeli takšnega občutka, vam prav ta oseba lahko pomaga doseči novo razumevanje vaše situacije oziroma vašega pogleda na življenje in kariero. Zelo možno je, da gre za enega od staršev, s katerim se do zdaj nista najbolje razumela.

Na splošno boste v novem letu izredno družabni, navezali boste veliko stikov z ljudmi, s katerimi vas družijo podobna zanimanja, mlajši vodnarji pa boste sploh središče svoje družbe.

Zdravje in lepota: Varčujte z energijo

Glede na to, da vas bo Jupiter ves čas silil k delu in napredku, vam zelo priporočamo, da v novem letu varčujete z energijo. Še zlasti spomladi in poleti se izogibajte pretiranim druženjem z ljudmi, ki so negativni in nagnjeni k samopomilovanju, saj bi vas po nepotrebnem obremenili. Raje poskušajte pomagati tistim, ki so pozitivni in ki bi res radi spremenili svoje trenutno stanje. Maja, avgusta in septembra vam bo močno primanjkovalo energije, nagnjeni boste k prehladom in drugim sitnostim, zato se več ukvarjajte s telovadbo, uživajte več vitaminov in mineralov ter tako izboljšajte svoj imunski sistem.

Meditacija in joga bi vas skozi vse leto lahko razbremenili nekaterih stresov in obremenitev, s tem, ko bi se osredotočili na svoje telo in svoje misli, pa bi našli tudi večji notranji mir in povezavo z duhovnim svetom. Priporočamo vam, da se večkrat oblečete v svetle pastelne barve, ki bodo poudarile vašo umirjenost in duhovno odprtost.

Delo in denar: Ostanite motivirani

Svoje obveznosti boste izpolnjevali brez težav, če boste le dovolj motivirani. Če imate precej pesimističnega ali zahtevnega šefa, ki vas ne zna pravilno spodbuditi, bi bilo dobro, da se po motivacijo zatečete h kakšnemu kolegu ali drugi osebi, ki bi znala spodbuditi vaše ambicije. Če ste samozaposleni, boste imeli v novem letu veliko priložnosti za nove projekte in sodelovanja s povsem novimi ljudmi, s katerimi vas bodo, po vsem sodeč, družili tudi drugi interesi. Najboljše možnosti se bodo pokazale aprila in maja ter pozneje septembra. Vse kaže, da se bo neko poslovno partnerstvo razvilo v veliko prijateljstvo, ki vam bo v veliko pomoč pri napredovanju.

Finančno je pred vami precej dinamično prvo polletje, ko boste imeli več možnosti za dober zaslužek. Čeprav to pomeni, da boste morali delati veliko več kot siacer, vam ne bo težko žrtvovati svojega prostega časa. Tveganja na denarnem področju se bodo dobro izšla predvsem spomladi, medtem ko od konca oktobra nikar ne nasedajte optimističnim finančnim napovedim, saj bi se za vas lahko zelo slabo končalo. V tem času se tudi odpovejte večjim nakupom ali posojilom, saj bi si lahko s tem nakopali same težave, ki jih konec leta vsekakor ne boste potrebovali.

 

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Značke: 2013

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri